Indija

Južna Indija - 13 dni: 18.1.2024 - zagotovljeno

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2650,00 €
Potovanja po Svetu

1.-2. dan : Ljubljana - Bangalore
(L-Z-V) | 60 km
Prevoz na enega bližnjih letališč oz. zbor na Brniku in polet proti Indiji. Po pristanku namestitev v hotelu. Zajtrk po krajšem počitku. Sledijo ogledi glavnih mestnih znamenitosti v Bangalore, ki ga imenujejo tudi mesto parkov. Med njimi posebej izstopa Bikov tempelj, v katerem stoji mogočen kip Nandija. Ustavili se bomo tudi pri najstarejšem svetišču v mestu Halasuru Someshwara. Ena glavnih znamenitosti je tudi botanični vrt, kjer se na skoraj 100.000 km2 površine bohoti najbolj bogata zbirka tropskih in subtropskih rastlin v Indiji. Med vožnjo po mestu bomo ugotovili, da je mnogo reprezentančnih zgradb (Bangalore palace, Vidhana Soudha, Attara Kacheri ...) nastalo po britanskem vzoru. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan : Belur - Halebidu
(Z-V) | 190
Po zajtrku vožnja do kraja BELUR na obrežju reke Yagachi, kjer si bomo ogledali hindujski tempeljski kompleks Kesava, ki je nastal v 12. stol. kot  spomenik zmage kralja imperija Hoysala. Tempelj, posvečen bogu Višnu, spada med najlepše primerke templjev v hoysala stilu, ki je prevladoval v tistem obdobju. Popoldan vožnja v mesto HALEBIDU, nekoč središče dinastije Hoysala, ki je južni Indiji vladala skoraj 200 let. V tem času so bila zgrajena veličastna svetišča, med drugim Hoysaleshawara in Kedareshwara, ki prav tako sodita v vrh indijske stavbne dediščine. Vožnja v Mysore, namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan : Mysore
(Z-V) 140 km
Po zajtrku ogled mesta Mysore, ki slovi po veličastni palači Amba Vilas. Kraljeva rezidenca dinastije Wadiyar je zgrajena v indo-saracenskem slogu po načrtih angleškega arhitekta Henryja Irwina. Na hribu izven mesta si bomo ogledali še tempelj Chamundeshwari, posvečen istoimenski boginji, ki je zavetnica kraljeve družine Mysore. Obisk slikovite lokalne tržnice Devaraja, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan : Ooty
(Z-V) | 140 km
Po zajtrku se bomo povzpeli v pogorje NILGIRI oz. Modre gore, kot jih tudi imenujejo. Na višini več kot 2.200 m se bomo ustavili v priljubljenem gorskem letovišču OOTY (Udhagamandalam), ki ga obdajajo zelena pogorja, bujni gozdovi in slikovita jezera. Presenetili nas bodo nenavadna arhitektura, ki je posledica prevladujočega britanskega vpliva, in nasadi čajevca, ki pokrivajo vzpetine v okolici mesta. Ooty slovi po izjemnem botaničnem vrtu, katerega začetki segajo v 19. stol. Podobno velja tudi za rosarij, ki je največji v Indiji. Z nekaj sreče si bomo lahko privoščili tudi panoramsko vožnjo z edino zobato železnico v Indiji. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. dan : Kerala - KochiKochi, Kerala, Indija
(Z-V) | 280 km
Po zajtrku nas čaka spust z višavja mimo plantaž čajevca, ki bodo z nižanjem nadmorske višine pričenjale izginjati. Ko bomo prispeli v pokrajino KERALA, nas bodo pozdravile kokosove palme in tropsko podnebje. Kerala sodi med najbolj urejene dežele v Indiji, gospodarstvo pa že od nekdaj sloni na proizvodnji začimb. Popoldan prihod v obalno mesto KOCHI, katerega preteklost sega v antične čase. Med drugim si bomo ogledali sinagogo Paradesi, ki so jo sezidali v 16. stoletju. V bližini sta tudi palača Mattancherry in katedrala Santa Cruz. Zaščitni znak mesta so kitajske mreže za lovljenje rib, ki so navdahnile sodobne arhitekturne projekte. Zvečer ogled tradicionalne plesne predstave. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

7. dan : Kochi - Keralski zatok
(Z-K-V) | 80 km
Po zajtrku vožnja do Alleppey in vkrcanje na plavajoči hotel, ki nas bo popeljal po Keralskem zatoku, znanem tudi kot Vzhodne Benetke. Za obalo Arabskega morja najdemo obsežen preplet jezer, kanalov, rek, lagun in potokov, v katerih se morska voda meša s sladko. Cel dan in tudi noč bomo preživeli na tradicionalni leseni ladji, s katere bomo občudovali zelena riževa polja, kokosove nasade, tradicionalne ribiške vasi in bujno tropsko naravo. Kosilo, večerja in nočitev na ladji.

8. dan : Thekkady
(Z-V) | 140 km
Po zajtrku na ladji bomo zapustili Keralski zatok in se podali proti vzhodu, čez Dekanski polotok. Naš cilj bo mesto THEKKADY, ki leži blizu jezera Periyar. Zaradi slikovite lege sredi neokrnjene narave sodi mesto med najbolj priljubljena letovišča južne Indije. Namestitev v hotelu. Popoldan se bomo s čolni podali na plovbo po jezeru Periyar v nacionalnem parku v upanju, da opazimo katero od tukaj živečih redkih vrst rastlin ali živali, vključno s tigri, sloni, bizoni, sambarji in različnimi vrstami ptic. Obiskali bomo tudi eno od plantaž z začimbami, kjer nas bodo pričakale omamne vonjave vanilije, kardamoma, cimeta in popra, ki uspevajo v tem milem podnebju. Kalaripayattu je ena najstarejših indijskih borilnih veščin in izvira iz današnje Kerale. Zvečer ogled predstave mojstrov te starodavne borilne veščine, večerja in nočitev.

9. dan : Thekkady - Madurai
(Z - V) | 140 km
Po zajtrku sledi vožnja do mesta MADURAI, ki sodi med najpomembnejša hindujska romarska središča in velja za eno najstarejših mest v Indiji. Nekoč tamilska prestolnica je spletla živahne trgovske vezi z antičnim Rimom. Ogledali si bomo čudovito palačo Thirumalai Nayakar Mahal. V bližini se nahaja tempeljski kompleks Sri Meenakshi, kjer se znajdemo v labirintu z več kot 33.000 kipi, 14 vrati z višino najmanj 45 m in več kot 25.000 obiskovalci dnevno. V templju je slovita dvorana Aayiram Kaal Mandapam, katere strop nosi 985 stebrov. V Maduraju bomo na vsakem koraku lahko opazili značilno indijsko razdvojenost - starodavne palače in tradicija se prepletata z bliskovitim tehnološkim in gospodarskim napredkom. V mestu se nahaja tudi Gandhijev muzej. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

10. dan : Trichy - Thanjavur
(Z-V) | 200 km
Po zajtrku bomo zapustili Madurai in se podali do mesta TRICHY (Tiruchirappalli). Trichy je znan po svojih templjih, ki prikazujejo bogato versko in kulturno dediščino tega območja. Tempelj Sri Ranganathaswamy je posvečen bogu Višnuju in velja za enega največjih tempeljskih kompleksov na svetu. Nekaj posebnega je tudi tempelj Rock Fort, ki stoji na 84 m visoki skali, stari 3,5 miljarde let. Do vrha vodi 417 stopnic, ki ponujajo čudovit razgled na mesto in okolico. Poleg templja Ucchi Pillayar je na vrhu tudi tempelj Thayumanaswamy, ki je znan po svoji arhitekturi in verskem pomenu. Popoldne prihod v mesto THANJAVUR. Namestitev v hotelu. Ogled obsežnega svetišča Brihadeeswarar, ki so ga pred tisoč leti postavili kralji kraljestva Čola. Šivin tempelj se ponaša s sijanim kiparskim in slikarskim okrasjem in veja za največjega v vsej Indiji. Obiskali bomo tudi bližnjo palačo Thanjavur in slovito knjižnico Saraswathi Mahal. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

11.-13. dan : Mahabalipuram - Ljubljana
(Z-V, Z-V in Z-L) | 300, 130 in 50 km
Po zajtrku vožnja proti Bengalskemu zalivu. Popoldne prihod v Mahabalipuram, priljubljeno letoviško mesto. Namestitev v hotelu. Počitek na plaži ali prosto za sprehode in oglede. Večerja in nočitev. Po zajtrku ogled templja Pancha Pandava Rathas (Pet kočij), ki veljajo za edinstveno arhitekturno znamenitost, saj so izklesani iz posameznega kamnitega bloka (UNESCO), ter dvonadstropnega Obalnega templja, posvečen Šivi in Višnuju. Arjuna's Penance (Arjunova pokora) je ena največjih reliefnih skulptur na svetu, izklesana v naravnem kamnu in prikazuje prizore iz hindujskega epa Mahabharata. Popoldan obisk mesta KANCHIPURAM, ki se ponaša z več kot 1000 svetišči. Večerja in krajši počitek pred letom proti Evropi.

** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

Datum odhoda: 
18.1.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhodi in cena
Odhod:18. 01. 2024 - zagotovljeno iz Brnika

Cena:
2.690 € (min. 15 oseb)
2.890 € (min. 10 oseb)

Cena vključuje
medcelinski polet
letališke in varnostne takse
lokalne prevoze s turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški
prevoze z vlakom po programu (odvisno od razpoložljivosti)
bivanje v hotelih s 4**** ob namestitvi v dvoposteljni sobi
1 nočitev v plavajočem hotelu s polnim penzionom
prehrano z obroki po programu (L-obrok na medcelinskem letu, Z-zajtrk, V-večerja)
slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov
vstopnine za oglede po programu
ogled folklorne predstave v Kolchiju
predstava tradicionalnih borilnih veščin v Thekkadyju
stroške organizacije potovanja
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
60.- USD za napitnine
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
420.- € za enoposteljno sobo
45.- € za pomoč pri vizumski vlogi

Število dni: 
13

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Južna Indija - 13 dni: 18.1.2024 - zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon