Kanarski otoki

Kanarski otoki, 18.2.2024 zagotovljen odhod

Kanarsko otočje je bilo eno prvih območij, ki so jih ob zori novega veka zasedli Evropejci. Čeprav je bilo »Pasje otočje« znano že v antiki, so ga vse do prihoda Špancev naseljevali staroselci. Ti danes skupaj...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1449,00 €
Potovanja po Svetu
 • 1. in 2. dan: Ljubljana - La Orotava - Teide

  (L in Z-V) |

  Prevoz na eno bližnjih letališč** in polet proti Kanarskim otokom. Po pristanku na otoku TENERIFE namestitev v hotelu in nočitev. Po zajtrku se bomo podali v kraj LA OROTAVA, kjer se je ohranila bogata stavbna dediščina. Posebej izstopajo številne stare hiše z lesenimi balkoni, ki so značilni za Kanarske otoke. Zanimivi so tudi vrtovi Victoria, ki se terasasto spuščajo po pobočju. Sprehod po vrtu bo poplačan s sijajnim razgledom na severno obalo otoka. Nato se bomo povzpeli do narodnega parka TEIDE in CALDERA DE LAS CAÑADAS z nenavadnimi bazaltnimi formacijami. Kaldero, ki ima obseg 45 km, obkrožajo do 500 m visoke stene in gora Teide, ki je s 3.718 m najvišja v Španiji. V središču za obiskovalce bomo izvedeli vse o nastanku kalder ter njihovi flori in favni. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

 • 3. dan: Puero de la Cruz

  (Z-V) |

  Po zajtrku bomo ves dan preživeli v letovišču PUERTO DE LA CRUZ. Med znamenitostmi izstopa zlasti botanični vrt, ki ga je leta 1788 ustanovil Karel III. Staro mestno jedro se ponaša s številnimi starimi zgradbami, ki so v glavnem zgrajene iz lokalnega vulkanskega kamna. Popoldan se bomo podali v sloviti živalski vrt LORO PARQUE, ki leži ob velikem nasadu banan na robu mesta. Park slovi po izjemni vpetosti v vegetacijo in številnih živalskih vrstah, ki jih je mogoče opazovati, še posebej raznolikih vrst papig in drugih eksotičnih ptičev. Posebej privlačen je tudi akvarij s predorom, ki je speljan skozi največjega izmed bazenov. Glavna zanimivost so zagotovo predstave, v katerih nastopajo morski levi, delfini in orke, ki vedno privabijo množice obiskovalcev. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

 • 4. dan: La Gomera

  (Z-K-V) |

  Dan bo v celoti namenjen samostojnim sprehodom in ogledom. Zajtrk in večerja v hotelu. Vse, ki bi radi dan preživeli na sosednjem otoku LA GOMERA, vabimo na opcijski izlet. Po pristanku v glavnem mestu tega otoka San Sebastian si bomo ogledali narodni park Garajonay, ki je pod zaščito Unesca in se med drugim ponaša s sijajnimi gozdovi. Z razgledne točke Vallehermoso bomo uživali ob čudovitem pogledu na otok, na belvederu Agando pa bomo lahko občudovali nenavadne skalne formacije. Po kosilu bomo raziskovanje nadaljevali v kraju Hermigua, ki leži ob izteku ene redkih širših dolin na otoku. Za konec si bomo privoščili še postanek v San Sebastianu, kjer si bomo ogledali stolp Conde in kapelo, ki je povezana s Krištofom Kolumbom. Vrnitev na Tenerife. Nočitev.

 • 5. dan: La Laguna - Santa Cruz

  (Z-V) |

  Zjutraj krajša vožnja do mesta SAN CRISTOBAL DE LA LAGUNA, ki so ga zaradi čudovitih kolonialnih stavb uvrstili na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Med drugim si bomo ogledali stolnico in cerkev Nuestra Señora de La Concepción, ki slovi po svojem zvoniku in stropu, okrašenem v mudéharskem slogu. Le nekaj kilometrov dalje se bomo ustavili v otoški prestolnici SANTA CRUZ. Zaščitni znak mesta je veličastna koncertna dvorana, ki jo je zasnoval arhitekt Calatrava. Oglede bomo nadaljevali na Plaza de España, kjer stoji veličasten spomenik padlim v državljanski vojni. Da je mesto prestolnica Kanarskega otočja, se kaže v mogočnih upravnih zgradbah in živahnem utripu na ulicah. Pred vrnitvijo v hotel si bomo v vasi GÜIMAR ogledali enigmatične piramide. Večerja in nočitev.

 • 6. in 7. dan: Puerto de la Cruz -La Palma

  (Z-V in Z-V) |

  Celoten dan bomo namenili počitku, osvežujočemu kopanju ali samostojnemu raziskovanju mesta. Večerja in nočitev. Po zajtrku se bomo odpravili na bližnje letališče in poleteli na sosednji otok LA PALMA, ki ga je nedavno zaznamoval močan izbruh ognjenika. Slednji je povečal površino otoka in spremenil njegovo podobo. Ogled osrednjih otoških znamenitosti, med katerimi izstopa naravni park Cumbre Vieja. Med vožnjo po parku se nam bodo odpirli številni razgledi na razgibano podobo juga otoka. Lahko bomo opazovali posledice zadnjega vulkanskega izbruha, v otoški prestolnici Santa Cruz pa se bomo sprehodili mimo nekaterih spomenikov, ki pričajo o velikem pomenu otoka v času nastajanja španskega kolonialnega imperija. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

 • 8.dan: Tenerife - Ljubljana

  (Z in L) |

  Po zatrku se bomo odpeljali na zahodno obalo otoka. Med potjo se bomo ustavili v krajo ICOD, ki slovi kod središče vinorodnega območja, predvsem pa po starodavnem Zmajevem drevesu (Zmajevec), ki je eno najstarejših te vrste. Nato si bomo privoščili plovbo z ladjo ob obali otoka. Plovba nam bo omogočila čudovit razgled na veličastno skalnato gmoto Acantilados de Los Gigantes (Klif velikanov), ki se strmo dviga iz morja. Celoten klif v višino meri do 500 m, ki jim lahko ponekod dodamo še 300 m v globino. Po vrnitvi na kopno se bomo prepustili vrvežu letovišč na južni obali otoka. Proti večeru prevoz na letališče in polet proti našim krajem. Pristanku na enem bližnjih letališč sledi avtobusni prevoz v Ljubljano, kamor bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah devetega dne.

 • Odhodno letališče

  ** Predviden je odhod z enega bližnjih letališč. Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

Cene/Termini: 

Odhod: 18. 02. 2024
Cena:
1.449 € (min. 25 oseb)
1.499 € (min. 20 oseb)
1.549 € (min. 15 oseb)

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje
prevoz do letališča in nazaj
letalski prevoz
letališke in varnostne takse
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja); novoletni odhod vključuje silvestrsko večerjo
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
90.- € za vstopnine
Doplačila po želji (ob prijavi)
za zavarovanje rizika odpovedi
249.- € za enoposteljno sobo

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Kanarski otoki, 18.2.2024 zagotovljen odhod

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon