KANARSKI OTOKI
Kanarski otoki

Kanarski trojček - Gran Canaria, Lanzarote in Fuerteventura - 8 dni: 21.9., 19.10., 26.10., 23.11.2024, 22.2., 22.3.2025

Potovanje začnemo na Gran Canarii, kjer vstopimo v kanarske energije in vzdušja, zgodovino in arhitekturo, svežino in atraktivnost...Nadaljujemo na najbolj zahodni Kanarski otok Lanzarote; zaradi nedavnih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1197,00 €
Potovanja po Svetu

Kanarski trojček - Gran Canaria, Lanzarote in Fuerteventura - 8 dni

Potovanje začnemo na Gran Canarii, kjer vstopimo v kanarske energije in vzdušja, zgodovino in arhitekturo, svežino in atraktivnost...Nadaljujemo na najbolj zahodni Kanarski otok Lanzarote; zaradi nedavnih izbruhov imamo občutek, kot bi prišli na drug planet. Otok se ponaša tudi z najdaljšim vulkanskim tunelom na svetu- Atlantido, ki je dolg kar 7 km. ter zelenim jezerom, ki leži na črnem vulkanskem pesku ob morju, noro kakšni kontrasti! Za konec pa nas čaka še puščavski otok Furteventura, kjer vstopimo v popolnoma drugačno pokrajino. Na prvi pogled je zelo podobna afriški...

1. dan: LJUBLJANA – GRAN CANARIA – LAS PALMAS.
Zbor v Ljubljani in vožnja do okoliškega letališča. Polet proti Gran Canarii. Po prihodu prevoz mesta Las Palmas. Namestitev in nočitev. (letalo, H)

2. dan: GRAN CANARIA – izlet po otoku – polet na LANZAROTE
Zajtrk. Skozi soteske se po vijugasti cesti vozimo do Terorja, ki je versko središče otoka in kjer bomo občudovali nekaj najlepših primerkov kolonialne arhitekture. Z avtobusom se povzpnemo proti najvišjemu vrhu Pico de las Nieves (1949 m), od koder imamo z nekaj sreče razgled čez celoten otok. V skladu s časom se sprehodimo se do zanimive skalne formacije Roque Nueblo. Spustimo se v belo vasico Fataga in v dolino kanarskih palm. Dan zaključimo na v Maspalomas ter se sprehodimo po puščavskih peščenih sipinah. Kakšni kontrasti! Vožnja na letališče in polet na Lanzarote. Po pristanku vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (H, Z, letalo)

3. dan: LANZAROTE - izlet na VZHOD OTOKA
Zajtrk. Začnemo z raziskovanjem nacionalnega parka Timanfaya. Doživimo neokrnjeno vulkansko pokrajino. Nato se v El Golfu spustimo v naravni amfiteater zelenega jezera in črne plaže. Peljemo se mimo spektakularnih pečin do solin, ki so edine delujoče komercialne soline na otoku. Odpeljemo se proti vinorodnim predelom La Geria in okusimo žlahtno kapljico. V skladu s časom se sprehodimo do vulkana, na katerem občutimo pravo vulkansko pokrajino. Sledi še ogled hiše cesarja Manriqua (doplačilo), ki je prava arhitekturna mojstrovina. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z)

4. dan: LANZAROTE - izlet na SEVER OTOKA
Zajtrk. Odpeljemo se proti severu otoka, kjer se spustimo v  podvodno jamo oziroma kilometer dolg lavin tunel. Nadaljujemo z ogledom mojstrovin lokalnega umetnika Cesarja Manriqua. Po želji (doplačilo) obiščemo podmorsko jamo »Jameos del Agua«, v kateri se skriva jezero z belimi rakci. Lahko se sprehodimo tudi po lepem parku z bazenom. Vožnja do razgledne točke del Rio, od koder se nam z visokih pečin razprostre pogled na otok la Graciosa. Obiščemo belo stavbo okrogle oblike, vgrajeno v lavine skale. V skladu s časom se sprehodimo po kraterju manjšega vulkana in obiščemo vasico Teguise. Popoldan preživimo na plaži Famara, kjer imamo prosto za kopanje ali drugačne aktivnosti. Na poti do hotela se ustavimo na tradicionalni kmetiji (doplačilo). Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

5. dan: LANZAROTE - trajekt na FUERTEVENTURO – LAJARES – VULCAN HONDO- OLIVIA- EL COTILLO
Zajtrk. Vožnja do pristaniškega kraja Playa Blanca, kjer imamo čas za krajši sprehod, nato pa se s trajektom odpeljemo na sosednji otok Fuerteventura. Prosto za ogled mesta Corralejo. Čaka nas krajša vožnja do umetniške vasice Lajares, kjer lahko okusimo tradicionalne tapase. Enourni pohod do vulkana Hondo in okoli njegovega kraterja nazaj v Lajares. Vožnja do starega kolonialnega mesta Oliva, ki ga raziščemo. Nadaljujemo do čudovitega obmorskega mesteca El Cottilo. Spoznamo zgodovino in način življenja otoških prebivalcev. Namestitev v hotelu in nočitev. (H, Z)

6. dan: FUERTEVENTURA – prost dan za počitnice ali po želji izlet po otoku (BETANCURIA – AJUI – PAJARA – COSTA CALMA- NP CORRALEJO)
Zajtrk. Izlet: v najstarejši vasici na otoku, Betancuria, si ogledamo sirarno in poskusimo svetovno priznan kozji sir. Vožnja proti morju do znane vulkanske plaže Ajui, kjer se sprehodimo po naravoslovni poti, na kateri spoznamo nastanek pečin in zalivov, na koncu pa vstopimo v velike obalne jame. Skozi zeleno oazo Pajara se odpeljemo do Costa Calme. Ena najlepših peščenih plaž na otoku je kot nalašč za počitek in skok v morje.  Na poti do hotela se ustavimo še v nacionalnem parku Corralejo. Vožnja do hotela. Nočitev. (H, Z)

7. dan: FUERTEVENTURA – prost dan za počitnice ali izlet na LOS LOBOS – trajekt na GRAN CANARIO
Zajtrk. Prost dan lahko izkoristite za izlet na otoček Los Lobos (za doplačilo) ali pa se preizkusite v spoznavanju vodnih in vetrnih športov (deskanje na valovih, deskanje v vetru, sup, kite, potapljanje …) ali se odpeljete na kotaljenje po puščavskih sipinah. Vožnja do pristanišča in trajektna vožnja do Gran Canarie. Vožnja do mesta Las Palmas. Sprehodimo se skozi labirint La Veguete, ki nas s kolonialnimi zgradbami zapelje v nek stari čas. Prosto popoldne v središču mesta Las Palmas. Namestitev v hotelu. Nočitev. (H, Z)

8. dan: FUERTEVENTURA – LJUBLJANA.
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti okoliškemu letališču ( lahko preko vmesnega letališča). Po pristanku sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo, Z)

Pridržujemo si možnost spremembe programa tako, da na Lanzarote odpotujemo 3. dan zjutraj. Ogledi so lahko tudi v drugačnem vrstnem redu.

Datum odhoda: 
21.9., 19.10., 26.10., 23.11.2024, 22.2., 22.3.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Odhodi:27.4., 25.5., 20.7., 27.7., 3.8., 21.9., 19.10., 26.10., 23.11.2024 -  pokličite za ponudbo za želeni termin

Cene so dinamične!

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Obvezna doplačila

Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb 66 €

Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb 99 €

Doplačila po želji

Doplačilo za enoposteljno sobo 280 €

izlet 6.dan na otoku Fuerteventura (min.14 potnikov) 45 €

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,  7 nočitev v izbranih hoteli na nivoju 3* z zajtrkom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje,  stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine, ki v ceno potovanja niso vključene. Potnik jih po želji poravna na kraju samem. Okvirne cene nekaterih vstopnin: tovarna ruma Arucas:8 EUR, jame Gvančev: cca 5 EUR, Kolumbova hiša: 2 EUR,  vstopnina v nacionalni park Timanfaya 12 EUR,  jama in park Jameos del Agua: 10 EUR, lavin tunel Cueva de Los Verdes: 10 EUR, Mirador del Rio: 5 EUR, Hiša cesarja Manriqua: 8 EUR

Doplačilo po želji na kraju samem:

– izlet na Los Lobos 7.dan: 25 EUR.

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

Število dni: 
8
Cena vključuje: 

(najmanj 30 udeležencev): letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,  7 nočitev v izbranih hoteli na nivoju 3* z zajtrkom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vstopnine po programu, vstopnina v nacionalni park Timanfaya, vstopnina v lavin tunel, vstopnina do razgledne točke del Rio, slovensko vodenje,  stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila: 

Vstopnine, ki v ceno potovanja niso vključene. Potnik jih po želji poravna na kraju samem. Okvirne cene nekaterih vstopnin: Kanarski muzej: 4 EUR, jama in park Jameos del Agua: 9,50 EUR, tradicionalna kmetija: 6 EUR, Hiša cesarja Manriqua: 8 EUR.

Doplačilo po želji na kraju samem:– izlet na Los Lobos 7.dan: 25 EUR.

 

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Kanarski trojček - Gran Canaria, Lanzarote in Fuerteventura - 8 dni: 21.9., 19.10., 26.10., 23.11.2024, 22.2., 22.3.2025

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon