KASTILIJA POKRAJINA GRADOV IN MADRID (Escorial – Segovia – Salamanca – Madrid inToledo)

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija - Madrid
Ob dogoorjeni uri prevoz na letališče na Italijansko letališče (Benetke ali Bergamo) in polet v Madrid. Po pristanku nas čaka avtobus, ki nas zapelje v El Escorial, mestu izjemnega umetnostnega in zgodovinskega pomena, ki je bilo vedno tesno povezano s špansko krono. Tu se nahaja mogočen samostan “Monasterio de El Escorial”, pod zaščito Unesca s čudovitimi dvoranami in renesančno grobnico španskih kraljev iz časa Filipa II. Po zaključenem ogledu samostana bomo nadaljevali pot v Segovio, katere staro mesto z akvaduktom je pod zaščito Unesca. Kulturno prepletenost antičnega rimskega imperija, judovskega, krščanskega in arabskega sveta, obiskovalec najprej zazna v arhitekturnem izročilu.. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
2. DAN: Segovia - Salamanca
Zajtrk. Sledi ogled mestna in mestnikh znamenitosti; Simbol mesta predstavlja antični akvadukt, utrjene hiše z obrambnimi stolpi, palače z arabskim okrasjem, Alcazar, ki je nudil dom in zaščito različnim španskim vladarjem. Kraljevski grad se nahaja na vrhu pečine ob sotočju rek Eresma in Clamores. Na področju nekdanje antične rimske utrbe je zrasla arabska utrdba, po ponovnem zavzetju mesta s strani kristjanov, pa je bil zgrajen kraljevski grad, ki je služil kot dvorec, ječa ter kot vojaška akademija. Ogled Alcazarja. Sledi pot proti Avili, katero je že v antiki omenjal Ptolomej. Sprehod po starem mestnem jedru, obdanem s slikovitim 1200 let starim obrambnim zidovjem, ki je zaradi svoje umetniške in zgodovinske pomembnosti pod zaščito Unesca. Nadaljevanje poti za Salamanco, ( me dpotjo možen ppostanek, obisk kleti in degustacija), namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
3. dan: Salamanca – Madrid
Po zajtrku sledi ogled mesta poznan kot “La Ciudad Dorada” zaradi kamnin posebnega barvnega odtenka, uporabljenega pri gradnji. Mesto se ponaša z najstarejšo univerzo v Španiji in četrto najstarejšo zahodnega sveta. Pri romanski katedrali je prepoznati bežno sorodnost s Hagia Sofijo v Istanbulu. Ogledali si bomo osrednji trg Plaza Mayor, nekdanje prizorišče bikoborb, ki velja za enega najelegantnejših v Evropi. Pot nas bo dalje vodila proti španski prestolnici in panoramski avtobusni ogled. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
( Po večerji proti doplačilu možen obisk flamenka).
4. dan:
Po zajtrku panoramski avtobusni ogled najvidnejših mestnih znamenitosti španske prestolnice – Madrida; kot so Španski trg in park Retiro, kraljeva palača, Puerta del Sol, Plaza Mayor. Ogled muzeja Prado. Sprehodili se bomo tudi po starem delu mesta in tako spoznali živahen utrip le tega. Prosto za fakultativne oglede muzejev skupaj z vodnikom ali nakupe. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
5. dan: Toledo – Slovenija
Po zajtrku bomo odpotovali pro ti srednjeveškemu mestecu Toledo, ki ga je Mavrom odvzel španski junak El Cid. Ob najdaljši Iberijski reki Tajo se dvigujejo toledske znamenitosti: Alkazar, katedrala, sinagoga, mošeja... Damasicino pa so drobni ročni izdelki iz zlata, srebra in jekla, ki krasijo zapestnice, verižice, zaponke. Za sladkosnede bo dobrodošel marcipan. Korenjaki pa bodo tu lahko kupili toledski meč. Nekaj prostega časa do odhoda na letališče. Ob uri polet za Italijo-Bergamo ali  Benetke. Po prihodu-pristanku še transfer v kraj odhoda.

  • ODHOD: po želji skupine
  • V CENI JE VKLJUČENO: avtobusni transfer na letališče v Benetke in nazaj, letalski prevoz na relaciji; Benetke – Madrid – Benetke, vključene letališke takse, avtobusni transferji; letališče-hotel-letališče, avtobusni prevozi (izleti ) po programu ( Escorial, Toledo, Salamanka,..) vstopnine za ( El Ecorial, muzej Prado, Segovio) z ogledi po programu oziroma drugi in tretji dan, 4 x polpenzion večerja/zajtrk) strokovno vodenje, zavarovanje Elvia, zavarovanje rizika odpovedi ( slučaj bolezni…), osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, vodenje in organizacija izleta.

 

 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije