Kenija in Tanzanija

Kenija in Tanzanija - 11 dni

Na strehi Afrike med veličastnima vrhovoma Kilimandžara in Mount Kenya leži pravljična pokrajina. Neskončne savane tu in tam prekinjajo ugasli ognjeniki in jezera, ki se nahajajo v vulkanskih kraterjih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3999,00 €
Potovanja po Svetu
1.-2. dan : Ljubljana - Nairobi
(L in Z-K-V)
Preko enega od evropskih letališč bomo poleteli v kenijsko prestolnico NAIROBI, ki leži le malo južno od ekvatorja. Namestitev v hotelu in nočitev. Takoj po zajtrku se bomo s terenskimi vozili iz živahnega Nairobija podali proti jugu glavnega mesta. Posebno doživetje bo obisk posestva, na katerem je bivala Karen Blixen, katere življenjsko zgodbo so ovekovečili v filmu Moja Afrika. Za nekaj trenutkov se bomo lahko vrnili v čase, ko je bila Kenija del britanskega imperija. Po končanem ogledu se bomo podali proti severu in že kmalu potem, ko bomo zapustili Nairobi, se nam bodo odprli prvi pogledi na Riftno dolino, del Velikega tektonskega jarka, ki poteka preko celotne vzhodne Afrike. V dolini je več jezer in vrsta vidnih ostankov vulkanskega delovanja. Po namestitivi v lodgeu in kosilu bomo s čolni obiskali jezero NAIVAŠA, ki je dom cele vrste prostoživečih živali, predvsem izjemnega števila ptic. V vodi pa živi tudi veliko povodnih konjev, ki se zvečer odpravijo na pašo v okolico jezera. Večerja in prenočitev v lodgeu ob jezeru.
 
3.-4. dan : Narodni park Maasai Mara
(Z-K-V)
Po zajtrku se bomo odpravili na daljšo vožnjo proti zahodu države skozi Riftno dolino vse do najslavnejšega narodnega parka v državi in enega najpogosteje obiskanih v vsej Afriki: MASSAI MARA z okoli 1.510 km2 površine. V jeziku domačinov beseda mara pomeni liso. Če bi se iz zraka ozrli na širno travnato savano, bi opazili gruče dreves, ki delujejo kot temne lise na svetli travnati podlagi. Tako ne preseneča, da je ena od maskot parka lisasta hijena, katere populacija je drugje v Afriki zelo ogrožena. Massai Mara je eden redkih krajev v Afriki, kjer še živijo velike mačke (gepard, lev in leopard) v številčnih populacijah in jim ne grozi izumrtje. Poleg velikih sesalcev od slonov do antilop se narodni park lahko pohvali tudi s številnimi ptičjimi vrstami, med katerimi izstopajo ujede (orli, sokoli in jastrebi). Izjemno pester živalski svet bomo z nekaj sreče lahko opazovali med našim fotosafarijem precej od blizu med vožjo po pokrajini v vedno novih in drugačnih krajinskih podobah. Proti večeru povratek v lodge. Večerja in nočitev.
 
5.-6. dan : Serengeti
(Z-K-V)
Divje živali ne priznavajo meja, ki so jih zarisali ljudje, njihove vsakoletne množične selitve se odvijajo tudi preko državnih meja - to pa ne velja za obiskovalce - zato nas ta dan najprej čaka daljša vožnja proti mejnemu prehodu s Tanzanijo in po prehodu meje še vožnja do slovitega narodnega parka SERENGETI, ki pokriva kar okoli 30.000 km2. Tu se začne prava afriška avatura odkrivanja izjemnega bogastva živali. Posebnost Serengetija so veličastne črede živali, ki se zberejo ob selitvah in se v večkilometrskih kolonah pomikajo po savani. Zaradi teh prizorov je Serengeti eden najbolj obiskanih narodnih parkov na svetu. Vsakoletne selitve zeber, gnujev, antilop, žiraf in bivolov so posledica izmenjave sušne in deževne dobe. Selitve zvesto spremljajo plenilci, med katerimi izstopajo hijene in levi. Populacija levov v Serengetiju je največja na svetu. Tudi ujede in krokodili ujamejo svoj delež med živalmi, ki zaostanejo. Medtem, ko se število živali drugje po Afriki nevarno znižuje, ostaja Serengeti kraj, kjer lahko še vedno govorimo o več stotisočih zebrah, antilopah, gnujih, opicah in drugih sesalcih. Safari v narodnem parku Serengeti je tako vselej izjemen. Tukajšnje podnebne razmere se v zadnjih milijonih let niso dosti spremenile, kar je podlaga za ta izjemen ekosistem. Prvi Evropejci, ki so obiskali to območje, so bili presenečeni nad neskončnimi travnatimi ravnicami, zato se je narodnega parka oprijelo ime »morje trave«. Zaradi velike površine in zelo različnih nadmorskih višin (med 950 in 1.820 m nad morjem) je podnebje tu zelo raznoliko. Večerja in nočitev.
 
7. dan : Olduvajska soteska - Ngorongoro
(Z-K-V)
Po zajtrku bomo obiskali slovito OLDUVAJSKO SOTESKO (Olduvai Gorge), od koder izvirano nekatere od najpomembnejših najdb fosilov hominidov, ki so povsem spremenili pogled na evolucijo človeka. Nadaljevanje poti in obisk vasi vzhodnoafriškega ljudstva Masajev, ki še vedno živijo kot njihovi predniki stoletja poprej – kot polnomadski pastirji živine. Sledi ena največjih atrakcij Afrike narodni park NGORONGORO. Park leži v mogočni kalderi ugaslega ognjenika. Zaradi odmaknjenosti in nedostopnosti se je tu ohranilo več živalskih vrst kot kjer koli drugje v tem delu Afrike. Ngorongoro se je uvrstil na seznam kulturne in naravne dediščine pri Unescu, ker so tu odkrili prve ostanke človeku podobnih bitij, ki so živela pred okoli 3,6 milijona let. Poleg velikega števila levov bomo z malo sreče lahko ugledali tudi črne nosoroge, ki sodijo med najbolj ogrožene vrste velikih sesalcev. Poleg vsega naštetega se bo našim očem ponujala tudi množica zeber, bivolov in ptic. Po končanih ogledih sledi namestitev v lodgeu v okolici mesta Karatu. Večerja in prenočitev.
 
8. dan : Narodni park Tarangire
(Z-K-V)
Po zajtrku se bomo podali čez tanzanijska prostranstva mimo jezera Manyara do narodnega parka Tarangire. Park je svoje ime dobil po reki, ki prečka park in je glavni vir sladke vode za divje živali predvsem v letni sušni sezoni, ko se tu zbere na tisoče živali iz okoliških območij. Park, ki obsega približno 2850 km2, je znan po visoki gostoti slonov, po termitnjakih, ki so posejani po pokrajini, in orjaških baobabih oz. kruhovcih, drevesih z velikimi debelimi debli. Seveda pa srečamo tudi druge vrste živali, črede zeber in gnujev, žirafe. Med plenilci pa leoparde, geparde in leve, ki so znani po tem, da zelo radi plezajo na drevesa, kar sicer ni ravno v navadi teh zveri. Uživali bomo lahko tudi v prelepi pokrajini narodnega parka, ki že desetletja navdušuje mnoge popotnike. Zvečer prihod v Arušo. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
9.-11. dan : Narodni park Amboseli - Nairobi - Ljubljana
(Z-K-V in Z-K-L)
Zjutraj se bomo iz Aruše odpravili proti severu do meje s Kenijo in se po opravljenih mejnih formalnostih odpravili na še zadnji fotosafari na naši poti - na vrsti bo narodni park AMBOSELI, ki leži ob vznožju gore Kilimandžaro. Kljub skromni površini okoli 400 km2 velja Amboseli za enega najimenitnejših parkov v Afriki. K temu pripomorejo številne živalske vrste, ki živijo na njegovem območju. Svoj čar doda tudi edinstvena lega pod najvišjo goro Afrike Kilimandžarom. Obstaja velika možnost, da bomo od blizu opazovali slone, ki so največja zanimivost parka. Toliko prosto gibajočih se slonov kot tu, ne boste videli nikjer drugje v Afriki. Ker je rastje dokaj skromno, bomo lahko občudovali tudi žirafe, geoparde, hijene, impale in še mnoge druge velike sesalce. Namestitev v lodgeu, večerja in prenočitev. Park bomo raziskovali tudi dopoldne naslednji dan, nato pa po kosilu vožnja nazaj proti Nairobiju. Prevoz na letališče in polet proti Evropi. Po nočnem letu bomo pristali na enem od bližnjih letališč, od koder bo organiziran transfer v Slovenijo**.
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
Odhod:07. 11. 2023 -SKORAJ ZAGOTOVLJENO Odhod:17. 02. 2024
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA
Cene/Termini: 

Odhod:07. 11. 2023 -SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Cena:

3.999 € (min. 20 oseb)

4.199 € (min. 15 oseb)

4.399 € (min. 10 oseb)

 

Odhod:17. 02. 2024

Cena:

3.999 € (min. 20 oseb)

4.199 € (min. 15 oseb)

4.399 € (min. 10 oseb)

Število dni: 
11
Cena vključuje: 
Cena vključuje
prevoz na letališče
letalske prevoze ter prevoze s turističnimi avtobusi
letališke in varnostne takse
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 4**** in lodgeih oz. lodgeih s stalnimi šotori (tented camp) v nacionalnih parkih primerljive kategorije
obroke po programu (L-letalo, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja)
kompetentno vodstvo lokalnih in slovenskega vodnika
vstopnine
stroške organizacije potovanja
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
70.- € za napitnine
Obvezno doplačilo (ob prijavi)
110.- € za vstopni vizum
Doplačila po želji (ob prijavi)
za zavarovanje rizika odpovedi
590.- € za enoposteljno sobo
Cepljenje
Cepljenje proti rumeni mrzlici je obvezno za potnike, ki potujejo iz Kenije v Tanzanijo. Glede jemanja antimalarikov se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom oz. v ambulanti za potnike. Dodatne informacije: zdravinapot.si.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Kenija in Tanzanija - 11 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon