Klasična Indija in Varanasi, 17.11.2024 - zagotovljeno, 19.2.2025 -sk. zagotovljeno

Indija, ena največjih držav na svetu, izžareva svojo kulturo, tradicijo in skoraj kičasto lepoto na vsakem koraku. Hkrati je to država številnih protislovij in nasprotij. Redko kje boste našli preteklost in...
Cena od: 
1999,00 €
Aktivne počitnice
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu

1.-2. dan : Ljubljana - New Delhi
L, Z-V
Zbor potnikov in polet proti Indiji. Po pristanku krajši počitek in zajtrk v hotelu, nato pa ogled indijske prestolnice NEW DELHI, ki je prava paša za vsa čutila. Pričakal nas bo preplet vonjav, zvokov in cela paleta barv v živahnem mestnem vrvežu. Obiskali bomo UNESCO-ov spomenik Qutub Minar, 73 m visok stolp iz 12. stoletja. Ponos modernega Delhija je Lotosov tempelj s 27 cvetnimi listi iz snežno belega marmorja. Humayunova grobnica s svojimi popolnimi razmerji deluje, kot da lebdi nad obdajajočimi vrtovi in velja za pomemben predhodnik Tadž Mahala. Popoldne se bomo mimo slavoloka, imenovanega Indijska vrata, zapeljali na avenijo Rajpath, ob kateri stojijo monumentalne vladne palače. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan : Delhi - Džajpur
Z-V
Če v New Delhiju na vsakem koraku opazimo vplive britanskega imperija, pa je stari DELHI stoletja veljal za prestolnico muslimanske Indije. Živahen in slikovit stari bazar si bomo ogledali s tradicionalnega indijskega prevoznega sredstva – rikše. Mogočna mošeja Jami Masjid lahko ponudi zavetje pred vrvežem na ulicah kar 25.000 obiskovalcem. Še vedno mogočna Rdeča utrdba ali Lal Qila je je v preteklosti služila kot glavna rezidenca mogulskih cesarjev. Za nekaj časa se bomo ustavili tudi pri Gandijevem spomeniku iz elegantnega črnega marmorja. Popoldan vožnja v Džajpur, nastanitev v hotelu in večerja

4. dan : Džajpur
Z-V
Po zajtrku ogled mogočne trdnjave AMBER, zgrajene v čudovitem hindujsko-muslimanskem arhitekturnem slogu, do katere nas bodo pripeljali džipi. Trdnjavski kompleks poznamo tudi kot kuliso številnih filmov. Osrednja zgradba je palača, sestavljena iz štirih delov, v njeni okolici pa se nahajajo vrtovi, zbiralniki vode in mogočna obzidja. Nazaj grede se bomo ustavili pri spokojni palači JAL MAHAL na jezeru Man Sagar in obiskali lokalne rokodelce. Popoldan si bomo ogledali mesto JAIPUR, ki velja za prvo načrtno zgrajeno mesto v Indiji. Začnemo z ogledom znamenitega observatorija Jantar Mantar, ki je pod zaščito Unesca. Naprave v observatoriju, ki merijo čas in beležijo premike nebesnih teles, so starosti navkljub izjemno točne. Velikanski kompleks mestne palače, v kateri še vedno prebiva tamkajšnji maharadža, skriva mnoga presenečenja. Poleg muzejskih zbirk, ki pričajo o blišču preteklih stoletij, bo našo pozornost pritegnila Hawa Mahal oz. Palača vetrov, ki je v celoti sezidana iz rožnatega kamna. Izza zamreženih oken palače se ponuja lep razgled na mesto. Od zunaj si bomo ogledali tudi zunanjščino razkošnega templja iz belega marmorja, mandir Birla, ki spada med mojstrovine indijske arhitekture. Večerja in nočitev.

5. dan : Fatehpur Sikri - Agra
Z-V
Po zajtrku vožnja do nekdanje mogulske rezidence FATEHPUR SIKRI, kjer palače in mošeje obdaja 6 km dolgo obzidje. Tu si je leta 1571 slavni mogulski vladar Akbar Veliki omislil svojo prestolnico, a je mesto to vlogo obdržalo le štirinajst let. Skozi vrata Buland, ki se pnejo kar 54 m visoko, bomo vstopili v veličastno Jama Masjid, petkovo mošejo, ki kaže perzijske vplive. Obiskali bomo tudi nekdanjo vladarsko palačo, v kateri nas bo osupnila sprejemna sobana Diwan-i-Khas, katere strop podpira en sam nenavadno oblikovan steber. V njej je mogočni cesar prirejal razprave med različnimi vejami muslimanov, hindujci, sikhi, judi in kristjani, kar priča o verski strpnosti tega cvetočega obdobja indijske zgodovine. Pozno popoldan vožnja do Agre, večerja in nočitev.

6. dan : Agra
Z-V
Že zgodaj zjutraj, da ujamemo sončni vzhod, bomo obiskali ikonični TADŽ MAHAL (v primeru, da ta dan pride na petek, ko je Tadž Mahal zaprt, je ogled predviden dan prej ob sončnem zahodu). Ta veličastni nagrobni spomenik, ki predstavlja vrhunec islamske umetnosti v Indiji, je tudi trajen simbol blišča mogulskega cesarstva in ljubezni vladarja Jahana do svoje soproge Mumtaz Mahal. Nato si bomo ogledali še prelep mavzolej cesarice Nur Jahan, ki mu pravijo tudi mali Tadž Mahal. Po ogledu vrnitev v hotel in pozni zajtrk. Sledi ogled  znamenite Rdeče trdnjave v mestu AGRA. Večji del kompleksa je dal zgraditi cesar Akbar, v palačo pa ga je spremenil cesar Jahan, ki je številne dvorane tudi razkošno okrasil. Popoldan obisk lokalnih obrtnikov, ki ustvarjajo izdelke iz marmorja in naj bi bili potomci ustvarjalcev Tadž Mahala. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. Po želji ogled tipične plesno-gledališke prestave o edinstveni ljubezenski zgodbi, ki je navdihnila Tadž Mahal.

7. dan : Orchha - Khajuraho
Z-V
Po zajtrku prevoz do železniške postaje in vkrcanje na vlak do mesteca ORCHHA, ki leži ob reki Betwa in ponuja bogato kulturno dediščino med čarobnim utripom indijskih ulic. Glavna znamenitost v mestu je masivni grad, ponos dinastije Bundela, ki v svojem kompleksu vključuje več palač, templjev in drugih zgradb. Z njega se ponuja čudovit razgled na okoliško pokrajino, znotraj pa lahko občudujete arhitekturne bisere, kot so palače Jehangir Mahal, Raj Praveen Mahal in Raja Mahal. V slednji prestoluje Rama, ena od glavnih inkarnacij boga Višnuja, ki še danes velja za edinega vladarja mesta Orchha. Pozno popoldan sledi vožnja do starodavnega mesta Khajuraho, večerja in nočitev.

8. dan : Khajuraho - Varanasi
Z-V
Mesto KHAJURAHO je znano po starodavnih hindujskih in džainističnih templjih, na katerih lahko občudujemo skrbno izrezljane raznolike verske in mitološke motive, kot tudi prizore iz vsakdanjega življenja. Tempeljski kompleks je nastal okoli leta 1000, kasneje pa so z izjemo redkih domačinov nanj pozabili in ga je prerastel pragozd, dokler ga niso ponovno odkrili leta 1838. Od skupno 85 templjev se jih je obdržalo samo še 25 in so danes pod zaščito Unesca. Predvsem zahodna skupina templjev velja za enega vrhuncev indijske umetnosti in arhitekture. Popoldan sledi vožnja v Varanasi, nastanitev v  hotelu, večerja in nočitev.

9. dan : Varanasi - Sarnath
Z-V
Zgodaj zjutraj se bomo z ladjico spustili po sveti reki Ganges, s koder se nam bo odprl pogled na VARANASI, ki velja za duhovno prestolnico Indije in ne pusti nikogar ravnodušnega. Priča bomo obrednemu umivanju v sveti reki, ki vsako leto privabi več milijonov hindujskih romarjev na duhovno očiščenje. Mesto se ponaša s številnimi hindujskimi svetišči in mogočno trdnjavo, v kateri prebiva maharadža Anant Narayan Singh. Prepustili se bomo vrvežu na slikovitih obrežjih reke. Vrnitev v hotel na pozni zajtrk in krajši počitek. Popoldan prevoz do nekdanjega mesta samostanov SARNATH, kjer je Buda prvič oznanil svoj nauk. Ogledali si bomo arheološki park in muzej, ki hrani sloviti levji kapitel kralja Ašoke. Zvečer se bomo z e-rikšo odpeljali po labirintu uličic do nabrežja, kjer bomo priča presunljivemu obredu ognja, imenovanega arti, ki ga mladi svečeniki vsak večer izvajajo ob reki Ganges. Večerja in nočitev.

10.-11. dan : Varanasi - New Delhi - Ljubljana
Z-V, L
Zjutraj po zajtrku prevoz na letališče in polet v New Delhi. Če bo čas dopuščal nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe na lokalni tržnici. Večerja in nočitev. Zgodaj zjutraj prevoz na letališče, od koder bomo poleteli nazaj proti našim krajem. Po pristanku bo organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo.

Datum odhoda: 
17.11.2024 - zagotovljeno, 19.2.2025 -sk. zagotovljeno
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhodi in cena:
Odhod: 17. 11. 2024 Let z Brnika - ZAGOTOVLJENO

Cena:
1.999 € (min. 25 oseb)
2.199 € (min. 15 oseb)
2.299 € (min. 10 oseb)
 

Odhod:19. 02. 2025 Let z Brnika - SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Cena:
1.999 € (min. 25 oseb)
2.199 € (min. 15 oseb)
2.299 € (min. 10 oseb)
 

Cena vključuje
medcelinski in notranji let, letališke in varnostne takse
lokalne prevoze s turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški
prevoz z express vlakom po programu
prevoz z džipom do trdnjave Amer
izlet s čolni in vožnja z e-rikšo v Varanasiju in vožnja z rikšo v Delhiju
bivanje v hotelih s 3* ali 4* ob nastanitvi v dvoposteljni sobi
prehrano z obroki po programu (L-obrok na medcelinskem letu, Z-zajtrk, V-večerja)
slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov
vse vstopnine za oglede po programu
stroške organizacije potovanja
DDV


Obvezno doplačilo (na poti)
70.- € za napitnine
40.- € ogled tradicionalne predstave v Agri (obvezna predhodna najava)


Doplačila po želji (ob prijavi)
55.- € za ureditev vstopnega vizuma
zavarovanje rizika odpovedi
430.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
11

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Klasična Indija in Varanasi, 17.11.2024 - zagotovljeno, 19.2.2025 -sk. zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon