INDONEZIJA

Klasična Indonezija – Bali, Giliji in Lombok - 23.12.2024 ZAGOTOVLJENO

Užitek začnemo v počitniški Kuti (Bali), kjer si v obilju turistične ponudbe in odlične kulinarike privoščimo počitek po dolgem letu, se okopamo na tropski plaži v toplem tropskem morju in uživamo v tropskem...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2664,00 €
Potovanja po Svetu

1. dan: LJUBLJANA – JAKARTA.
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnih letališč proti Jakarti v Indoneziji. (letalo)

2. dan: JAKARTA - DENPASAR – KUTA/SEMINYAK.
Nadaljevanje leta do Jakarte. Sledi še polet do Denpasarja na Baliju. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti in vožnja do hotela. Nočitev. (H, letalo)

3. dan: KUTA/SEMINYAK - počitnice.
Zajtrk. Prost dan za počitnice in počitek. V hotelu je prijetno vzdušje, lahko si privoščimo kopanje na tropski plaži Kute ali se »udomačimo« v »džungli« turističnih storitev in aktivnosti, ki jih ponuja središče turizma na Baliju. Uživamo v slastni eksotični ulični hrani. Nočitev. (H, zajtrk)

4. dan: KUTA/SEMINYAK – počitnice; po želji poldnevni izlet na ULU WATU.
Zajtrk. Prost dan za počitek ali individualne aktivnosti – od kopanja na plaži, obiska živalskega vrta, do masaže ali le počitek ob bazenu. Popoldne si za doplačilo lahko privoščimo poldnevni izlet – obiščemo balijski tempelj Ulu Watu, potem uživamo na beli tropski plaži in se okopamo v toplem Indijskem oceanu, za konec dneva pa si lahko privoščimo še sončni zahod na plaži Jimbaran. Vrnitev v hotel. Prost večer v živahni Kuti. Nočitev. (H, Z)

5. dan: KUTA/SEMINYAK – TANAH LOT – jezero BRATAN – slap GITGIT – LOVINA.
Zajtrk. Vožnja do templja na otočku Tanah Lot ter doživetje obale Indijskega oceana v jutru. Vrhunsko doživetje! Potem se med balijskimi vasicami in riževimi polji vzpnemo visoko na vulkansko jezero Bratan. Obisk lokalne tržnice z začimbami in tropskim sadjem. Ob jezeru obiščemo tempelj jezerske boginje Pura Ulun Danu Bratan, ki odseva v mirni vodni gladini. Popoldne se zavihtimo na severno obalo Balija in med nasadi nageljnovih žbic in drugih eksotičnih začimb potujemo do džungelskega slapu Gitgit, kjer si lahko privoščimo atraktivno kopanje v tropski džungli. Spust na severno obalo in vožnja do hotela. Namestitev v hotelu ob morju. Prosto za kopanje. Prost večer v prijetnem okolju začinimo z lokalnimi okusi in morsko hrano. Nočitev. (H, Z) 

6. dan: LOVINA – jutranji izlet k delfinom - KINTAMNI – VULKAN BATUR – ZAČIMBNI VRT – UBUD.
Po želji (za doplačilo) zgodaj zjutraj z lokalnimi sampani odplujemo na ogled delfinov. Zajtrk. Dan nadaljujemo s panoramsko vožnjo na krater balijskega vulkana – Batur. Doživetje višinskega Balija v kraju Kintamani. Prosto za kosilo. Na poti proti Ubudu postanemo v začimbnem vrtu, spoznamo lokalne začimbe, njihovo predelavo v tradicionalnem okolju in si privoščimo najdražjo kavo na svetu – kopi luwak. Prihod v Ubud. Ubud je kulturna prestolnica Balija in če kje, prav tukaj začutimo balijski navdih. Namestitev v hotelu in prost večer v prijetnem vzdušju. Po želji si lahko privoščimo kulturno prireditev – balijske plese. (H, Z)

7. dan: UBUD – opcijski izlet na RIŽEVA POLJA, v TAMPAKSIRING, GUNUNG KAWI in OPIČJI GOZD.
Zajtrk. Prost dan za počitek ali individualne aktivnosti. Za doplačilo si privoščimo celodnevni izlet po okolici. Sprehodimo se po čudovitih riževih poljih (enkratne fotke!). V Tampaksiringu obiščemo vodni tempelj Tirta Empul ter tempelj Gunung Kawi. Za konec se sprehodimo po opičjem gozdu, ki slovi po odlični zemeljski energiji. Prosto popoldne je namenjeno uživanju vzdušja Ubuda, ki nas preseneti s trgovinicami z umetno obrtjo brez primere. Prost večer in nočitev. (H, Z)

8. dan: UBUD – gliser na otočke GILI.
Zajtrk. Na vožnji do pristanišča obiščemo tradicionalno balijsko hišo. Potem se z gliserjem čez tektonsko prelomnico med evrazijsko in avstralsko ploščo odpeljemo na otočke Gili (okoli 90 minut). Po pristanku odkorakamo do našega hotela. Namestitev. Prosto popoldne za počitnice in kopanje. Proti večeru se skupaj odpravimo na sončni zahod in po želji na sprehod okoli otoka. Prost večer v otoškem turističnem vzdušju. (H, Z, gliser)

9. dan: OTOČKI GILI – počitnice ali izlet na koralne otoke in Gili Meno.
Zajtrk. Prost dan za počitnice. Po želji si privoščimo izlet z lokalno ladjico – najprej gremo plavat z želvami, potem obiščemo podvodni kip Bude, si privoščimo opazovanje koral na treh odličnih mestih, obiščemo Gili Meno ter jezero na otoku ter si privoščimo čas za čaj ali kosilo. Čudovit dan zaključimo s prostim večerom na našem otoku. (H, Z)

10. dan: OTOČKI GILI – počitnice.
Zajtrk. Prost dan za počitnice. Možnost izletov po želji. Nočitev. (H, Z)

11. dan: OTOČKI GILI – počitnice.
Zajtrk. Prost dan za počitnice. Možnost izletov po želji. Nočitev. (H, Z)

12. dan: OTOČKI GILI – ladjica na LOMBOK – SEGENTER – KOPANJE V SLAPU - SEMBALUN.
Zajtrk. Slovo od Gilijev in vožnja z ladjico do Lomboka. Obiščemo tradicionalno tržnico Pasar Tanjung. Sledi obisk vasi Segenter, kjer spoznamo tradicionalno življenje lokalnega ljudstva Sasak ter njihovo animistično verovanje kot je od nekdaj bilo. Vožnja v Senaru na obronku mogočnega ognjenika Rinjani, kjer nas čaka višek dneva, kopanje pod mogočnim slapom v objemu tropske džungle. Vožnja v višinski Sembalun. Namestitev. Tradicionalna večerja pri domačinih. Nočitev v višinskem okolju. (H, Z, tradicionalna večerja pri domačinih, ladjica)

Po želji (za doplačilo) si od tu lahko privoščite dvodnevni vzpon na Rinjani 3.726 m. 

13. dan: SEMBALUN – riževe terase SAPIT – tradicionalna obrt v LOYOK – KUTA LOMBOK.
Zajtrk. Na jutranjem sprehodu skozi vas obiščemo domačo kmetijo in se sprehodimo po riževih poljih. Zanimiv je tudi sprehod čez polja jagod in zelenjave, po katerih je Sembalun poznan. Začutimo spokojnost lomboškega življenja. Sledi panoramska vožnja do Sapita, kjer se sprehodimo po najlepših lomboških riževih poljih. V Loyoku obiščemo tradicionalne obrti – lončarstvo, izdelava ratanskih in bambusovih izdelkov. Pozno popoldne pridemo v lomboško Kuto. Namestimo se v hotelu. Skok v toplo morje. Prost večer v počitniškem vzdušju. Nočitev. (H, Z)

14. dan: KUTA LOMBOK – počitnice, po želji celodnevni izlet po najlepših plažah južnega Lomboka.
Zajtrk. Prost dan. Po želji in za doplačilo si lahko privoščimo celodnevni izlet po najlepših tropskih plažah Lomboka. Najprej se vzpnemo na čudovito panoramsko točko, od koder se vidi dirkalna proga Moto GP in okolice. Na plaži Tanjung Aan se kopamo v kristalnem morju. Sledi ogled ribiške vasice Grupuk in spoznavanje ribiške resničnosti. Pripravijo nam preprosto ribiško kosilo. Popoldne si privoščimo izjemno kopanje na beli peščeni plaži Mawun in dan zaključimo na plaži Selong Blanac, kjer se lahko preizkusimo v surfanju. Vrnitev v Kuto in prost večer. (H, Z)

15. dan: KUTA LOMBOK – počitnice, po želji celodnevni izlet opazovanje koral in rožnata plaža
Zajtrk. Prost dan. Po želji in za doplačilo si privoščimo celodnevni izlet. Odpeljemo se v vzhodni Lombok, se vkrcamo na ladjico in cel dan preživimo na njej – opazujemo podvodno bogastvo, se kopamo na rožnati plaži in drugih belih plažah, obiščemo gozd mangrov in obiščemo otok Pulau Pasir, ki je znan po čudovitih koralah in živopisnih ribicah. Vrnitev v Kuto in prost večer. (H, Z)

16. dan: KUTA LOMBOK – JAKARTA – VMESNO LETALIŠČE.
Zajtrk. Vožnja na letališče in polet do Jakarte in dalje preko vmesnega letališča do Ljubljane. (Z, letalo)

17. dan: VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA.
Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane).  (letalo)

 

Datum odhoda: 
23.12.2024
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA ALI BLIŽNJE LETALIŠČE
Cene/Termini: 

Cene so dinamične, se spreminjajo!

Za izračun nas kontaktirajte: info@marcopolo.si

 

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  2697 € 2664 €
Obvezna doplačila    
Indonezijski vizum - (plačilo in pridobitev NA KRAJU SAMEM)   35 €
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb   150 €
Vstopne takse Bali (na kraju samem)   10 €
Doplačila po želji    
Doplačilo za enoposteljno sobo   420 €
Doplačilo za hotele na nivoju 4* skozi cel program potovanja (razen v Sembalunu) za osebo v dvoposteljni sobi   330 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)   40 €
Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A   5.02 %
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 22 dni kritje S - posamično   30.76 €
     

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, letalski prevoz do Džakarte in nazaj, lokalni leti Džakarta – Bali in Lombok – Džakarta, letališke pristojbine in varnostne takse (415 EUR), gliser iz Balija na Gilije in ladjica iz Gilijev na Lombok, 14 nočitev v prijetnih hotelih 3* z zajtrkom, izlete v skladu z opisom potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranimi vozili, slovensko spremstvo, stroške priprave in organizacije potovanja.

Predvideni hoteli 4* (za doplačilo): Kuta: Bali Rani hotel, Ubud: Best Western Premier, Gili: butični hotel, Kuta Lombok: Radža hotel 4*.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik poravna na kraju samem.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):

–       Kuta – poldnevni izlet do templja Ulu Watu, tropsko plažo in sončni zahod 30 EUR.

–       Lovina – izlet za opazovanje delfinov (2-3 ure) odhod 05.00 zjutraj – 30 EUR.

–       Ubud – izlet  (prevoz, lokalni vodnik, slovenski vodnik, vstopnine) 60 EUR.

–       Gili – izlet z ladjico na koralne grebene in Gili Meno 35 EUR.

–       Kuta Lombok – celodnevni izlet s tradicionalnim ribiškim kosilom 45 EUR.

–       Kuta Lombok – celodnevni izlet na rožnato plažo in opazovanje koral 50 EUR.

VIZE: Indonezijski vizum (za največ 30 dni) pridobimo na letališču ob vstopu v državo za okoli 35 EUR. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev od zaključka potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni (covid pogoji so izvzeti).

Število dni: 
17

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Klasična Indonezija – Bali, Giliji in Lombok - 23.12.2024 ZAGOTOVLJENO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon