Italija

Klasična Sicilija z letalom - 4 dni

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
649,00€
Potovanja po Svetu

1. DAN
LJUBLJANA - CATANIA/PALERMO - MONREALE
večerja, nočitev
Polet letala iz Benetk/Trsta proti letališču v Palermu oz. Cataniji. Po pristanku vožnja v bližnje Monreale. Mestece je imenovano tudi kot mesto mozaikov. Krasi ga arabsko-normanska katedrala iz 12.stoletja, vpisana na seznam Unescove svetovne dediščine. Ob doplačilu možnost ogleda notranjosti. Iz mestnih teras se nam odkrivajo pogledi na mesto divjih strasti, Palermo. Nadaljevanje vožnje na vzhodno obalo otoka in nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

2. DAN
ETNA - TAORMINA
zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji in ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in nato  terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov  vulkana. Nadaljevanje v Taormino, bisera vzhodne obale. Sprehodili se bomo po mondenem središču mesta, ki se nahaja 200 metrov nad morjem. Za svoje bivališče so si ga izbrali že prvotni prebivalci otoka, nato pa so jih nasledili Grki, Rimljani in ostali. Čas za nakup spominkov, sprehode ali samo za posedanje in uživanje v stilu Dolce far niente. Ste že okusili Cannolo siciliano? Po želji in doplačilu ogled antičnega teatra. 

3. DAN
CATANIA - AGRIGENTO - PALERMO
zajtrk, večerja, nočitev
Dan bomo začeli z ogledom znamenitosti v Cataniji. Mesto imenujejo tudi hči Etne in je po naravnih katastrofah v 17.stoletju dobilo novo baročno podobo. Simbol mesta je slon, zaščitnica sveta Agata, je sedež najstarejše univerze na otoku in  rojstni kraj skladatelja Bellinija. Danes predstavlja gospodarsko središče Sicilije.
Sledi vožnja čez osrednji del otoka, mimo Enne v smeri Agrigenta, kjer se nahaja znamenita Dolina templjev (UNESCO). V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po območju starega mesta Akragas, ki  so ga v šestem stoletju pred našim štetjem ustanovili grški kolonisti. Vrnili se bomo v čase, ko so usodo ljudi krojila božanstva vzeta iz narave. Sprehod nas bo vodil med mandljevci in drugim tipičnim rastjem. Občudovali bomo ostanke templjev v dorskem slogu, med katerimi je najbolje ohranjen Tempelj Concordija (sprava). Ime templja izvira iz latinskega napisa, ki so ga našli na lokaciji. V petem stoletju je bil spremenjen v cerkev. V okolici je tudi veliko grobnic iz zgodnje krščanskega obdobja. Vožnja v smeri Palerma. 

4. DAN
PALERMO/CATANIA - SLOVENIJA
zajtrk
Palermo, mesto za mir. Ustanovili so ga Feničani, globoke sledi pa ustvarili Arabci, Normani, Španci in Burboni. V enem od najlepših italijanskih mest se bomo sprehodili mimo Normanske palače do znamenite katedrale, po trgih Quattro Canti, Bellini, Pretoria do Teatra Massimo, ki z bližnjim trgom Politeama predstavlja vitalno središče. Zmeraj živahno mesto postaja prepoznavno po svojih Street Food restavracijah, barih. Sledi vožnja na letališče in odhod proti Benetkam/Trstu od koder bo organiziran transfer do Ljubljane. 

Datum odhoda: 
20/4, 24/4, 1/6, 24/6, 14/9, 21/10, 26/10,...
Lokacija odhoda: 
Ljubljana/odhodno letališče
Cene/Termini: 

Odhodi: 20/4, 24/4, 1/6, 24/6, 14/9, 21/10, 26/10,...

Cena na osebo že od: 649,00 €

Za izračun cene za želeni odhod nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

Število dni: 
4
Cena vključuje: 
 • prevoz iz Ljubljane na letališče v severni Italiji in nazaj
 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg) in 1 kos manjše ročne prtljage (dimenzije: 40 x 30 x 20 cm)
 • avtobusne prevoze na Siciliji po programu
 • 2 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 3 – 4*
 • 1 silvestrska večerja
 • slovensko spremstvo
 • organizacija potovanja
 • DDV
 •  

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina

Možna doplačila (ob prijavi):

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 60 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 75 EUR/osebo
 • izlet z ladjo na Eolske otoke 95 EUR/osebo

Možna doplačila (na potovanju):

 • vzpon na Etno z gondolo in terenskimi vozili pribl. 67 EUR/osebo
 • vstopnine pribl. 35 EUR/osebo, ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje

 

Pomembno obvestilo (Etna):

 • Vzpon na vrh Etne je odvisen od snežnih/vremenskih razmer na ognjeniku.


Opozorilo:

 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Klasična Sicilija z letalom - 4 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon