Šrilanka

Klasična Šrilanka

Udobno turistično, doživeto in vsebinsko polno potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v vsa glavna vzdušja tropske dežele – Budine solzice v Indijskem oceanu. V prvem delu potovanja obiščemo vse glavne...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1998,00 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

1. dan LJUBLJANA – KOLOMBO. . Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Kolombo. (letalo)

2. dan KOLOMBO – HABARANA/SIGIRIYA. . Po pristanku se vkrcamo na avtobus in potujemo do Habarane/Sigiriye. Postanki na poti. Po prihodu se namestimo v hotel, večerja in zaslužen počitek. (H*, V)

3. dan HABARANA/SIGIRIYA – izlet v ANURADHAPURO in MIHINITALE. . Zajtrk. Vožnja do Anuradhapure. Šrilanka se ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo “skledo” na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe … Popoldne se povzpnemo na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja Devanampiyo Tisso. Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

4. dan HABARANA/SIGIRIYA – izlet v NP MINNERIYO in POLLONARUWO. . Zajtrk. Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone. Potem se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari v NP Minneriya, ki slovi po veliki količini divjih slonov – nepozabno doživetje! Pot nadaljujemo v Pollonaruwo. Tu se je je stara civilizacija razvila v labodji spev. Zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo pri Parakramabahujevi palači, vstopimo v nekdanji parlament, skozi sveti štirikotnik in postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa se sprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami in budističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrt obdelave tropskega lesa. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan HABARANA/SIGIRIYA – izlet na SIGIRIYO, svila in Ayurveda. . Zajtrk. Počitek na vožnji do Sigiriye in vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Ogled trgovine s svilo. Po želji se prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Prosto popoldne za počitek v prijetnem vzdušju, lahko pa se odpravite na samostojno raziskovanje mesta Dambulla. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

6. dan HABARANA/SIGIRIYA – izlet v Zlati tempelj v DAMBULLI - DIŠAVNI VRT – MATALE – KANDY. . Zajtrk. Sledi vožnja v Dambullo, kjer obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Zgodbe sledijo zgodbam. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini! Ogled trgovine z batikom. V Matalah od zunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, ki skrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

7. dan KANDY – izlet v PERADENIYO in na ČAJNE PLANTAŽE. . Zajtrk. Najprej se podamo v “muzej” dragih kamnov, kjer izvemo vse o slavnih šrilanških safirjih. Sledi sproščen dan, v katerem zaživimo z otoško naravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves, med katerimi je zanimivo “drevo topovskih krogel”, pa “klobasasto drevo”, drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopek predelave čaja. Vrnitev v Kandy. V skladu s časom se prepustimo prostemu času – tu sta tržnica in živahno mestno središče. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

8. dan KANDY – PINNAWELLA – GALE (Unesco) - OBALA. . Zajtrk. Vožnja v Pinnawelo, kjer doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti – slonjo sirotišnico, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Vožnja v Galle, kjer skozi časovni stroj vstopimo v kolonialne čase v enem izmed najlepših kolonialnih mestec v indijskem oceanu. Zaživimo na sprehodu po starih ulicah, popijemo čaj in obujamo spomin na kolonialne čase. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9. dan OBALA – KOLOMBO – VMESNO LETALIŠČE. . Zajtrk. Prosto dopoldne za počitnice ob morju. Odjava iz sobe ob 12.00 uri. Vožnja na letališče. Večerni polet proti vmesnemu letališču. (Z, letalo)

10. dan VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA. . Nadaljevanje poleta proti Ljubljani (ali bližnjemu letališču – v tem primeru še prevoz do Ljubljane). (letalo)

Datum odhoda: 
24.12.2022 - zagotovljeno
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

24.12.2022 - zagotovljen odhod

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  1998 € 1998 €
Obvezna doplačila    
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb   99 €
Dovolilnica za Šrilanko - ETA   50 €
Doplačila po želji    
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)   35 €
Doplačilo za enoposteljno sobo   360 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **   4.56 %
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S - posamično   18.36 €
Popusti    
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču   10 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču   20 %
Število dni: 
10
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: po potrebi prevoz do bližnjega letališča in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (405 EUR), 7 nočitev v udobnih hotelih 3-4* s polpenzionom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Minneriya, vstopnine po programu in ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, lokalne vodnike, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo): – jahanje slonov okoli 25 EUR, – ajurvedska masaža okoli 30 EUR

VIZE: Potnik mora pred potovanjem na Šrilanko izpolniti elektronski obrazec “ETA”, ki je dostopen na spletnem naslovu http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Obrazec lahko ob doplačilu in predložitvi kopije potnega lista izpolnimo tudi v Agenciji Oskar. Potni list mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Klasična Šrilanka

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon