Šrilanka

Klasična Šrilanka - 11 dni: 9.8., 25.9., 26.10., 25.11., 25.12.2024, 17.1., 14.2., 21.2.2025

Udobno turistično, doživeto in vsebinsko polno potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v vsa glavna vzdušja tropske dežele – Budine solzice v Indijskem oceanu. V prvem delu potovanja obiščemo vse glavne...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1776,00 €
Aktivne počitnice
Potovanja po Svetu

1. dan: LJUBLJANA – KOLOMBO.
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega/okoliškega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Kolombo. (letalo)

2. dan: KOLOMBO – PINNAWELA – SIGIRIYA – HABARANA.
Po jutranjem pristanku v Kolombu sledi prvi stik s tropsko deželo. Vožnja v Pinnawelo, kjer že takoj doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti – slonjo sirotišnico, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Sledi vožnja do Sigiriye. Vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Prihod v hotel. Večerja. Nočitev. (H*, V)

3. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v ANURADHAPURO in MIHINITALE.
Zajtrk. Vožnja do Anuradhapure. Šrilanka se ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo “skledo” na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe … Popoldne se povzpnemo na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja Devanampiyo Tisso. Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

4. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v POLLONARUWO in NP MINNERIYO.
Zajtrk. Vožnja do Pollonaruwe. Tu se je je stara civilizacija razvila v labodji spev. Zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo pri Parakramabahujevi palači, vstopimo v nekdanji parlament, skozi sveti štirikotnik in postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa se sprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami in budističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrt obdelave tropskega lesa. Potem se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari v NP Minneriya, ki slovi po veliki količini divjih slonov – nepozabno doživetje! Po želji se prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v Zlati tempelj v DAMBULLI - DIŠAVNI VRT – MATALE – KANDY.
Zajtrk. Sledi vožnja v Dambullo, kjer obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Zgodbe sledijo zgodbam. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini! Ogled trgovine z batikom. V Matalah od zunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, ki skrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

6. dan: KANDY – izlet v PERADENIYO in na ČAJNE PLANTAŽE.
Zajtrk. Najprej se podamo v “muzej” dragih kamnov, kjer izvemo vse o slavnih šrilanških safirjih. Sledi sproščen dan, v katerem zaživimo z otoško naravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves, med katerimi je zanimivo “drevo topovskih krogel”, pa “klobasasto drevo”, drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopek predelave čaja. Vrnitev v Kandy. V skladu s časom se prepustimo prostemu času – tu sta tržnica in živahno mestno središče. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

7. dan: 7. dan KANDY – GALE (Unesco) - POČITNICE.
Zajtrk. Vožnja v Galle, kjer skozi časovni stroj vstopimo v kolonialne čase v enem izmed najlepših kolonialnih mestec v indijskem oceanu. Zaživimo na sprehodu po starih ulicah, popijemo čaj in obujamo spomin na kolonialne čase. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

8. dan: POČITNICE - po želji izlet po laguni reke Madu.
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Prosto za počitniške užitke. Na voljo je množica aktivnosti – od kuharskih tečajev do vodnih aktivnosti (kopanje in sončenje, potapljanje, snorklanje in surfanje). Dovolj je priložnosti za jogo in ajurvedsko masažo; imamo pestro izbiro odlične, predvsem morske hrane. Za večerno zabavo je poskrbljeno.

Po želji se lahko udeležimo doživetega poldnevnega izleta s čolni po laguni reke Madu z obiskom cimetovega otoka in izkušnjo pilinga s šrilanškimi »piranhami«. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9. dan: POČITNICE.
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

10. dan: POČITNICE – KOLOMBO.
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Popoldanska vožnja do Kolomba. V skladu s časom večerni ogled Kolomba. Večerja in kratka nočitev. (H, Z, kratka nočitev)

11. dan: KOLOMBO – LJUBLJANA.
Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu/okoliškemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Datum odhoda: 
9.8., 25.9., 26.10., 25.11., 25.12.2024, 17.1., 14.2., 21.2.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Cene so dinamične, se stalno spreminjajo!

 

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  1899 € 1776 €
Obvezna doplačila    
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb   99 €
Vizum za Šrilanko - plačilo na kraju samem   60 USD
Doplačila po želji    
Doplačilo za enoposteljno sobo   390 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)   40 €
Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **   5.02 %
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S - posamično   18.36 €
     
Popusti    
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču   20 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču   10 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: po potrebi prevoz do bližnjega/okoliškega letališča in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (464 EUR), 8 nočitev v udobnih hotelih 3-4* s polpenzionom, 1 kratka nočitev v udobnem hotelu 3* z večerjo, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Minneriya, vstopnine po programu in ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, lokalne vodnike, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
– ajurvedska masaža 30 EUR,
– izlet s čolni po reki Madu in obisk cimetovega otoka 25 EUR.

VIZE: vizum za Šrilanko dobimo ob prihodu V Colombo (60USD, potrebujemo samo potni list, veljaven še najmanj 6 mesecev po koncu potovanja – plačilo s kreditno kartico), lahko si jo sami uredite preko spleta na povezavi: www.srilankaevisa.lk (100USD) ali vam jo proti doplačilu (120EUR) uredimo v agenciji.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Število dni: 
11

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Klasična Šrilanka - 11 dni: 9.8., 25.9., 26.10., 25.11., 25.12.2024, 17.1., 14.2., 21.2.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon