...za konec počitnice na Maldivih!
Šrilanka in Maldivi

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih - 11 dni

Udobno turistično, doživeto in vsebinsko polno potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v vsa glavna vzdušja tropske dežele – Budine solzice v Indijskem oceanu. V prvem delu potovanja obiščemo vse glavne...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2397,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih - 11 dni

Udobno turistično, doživeto in vsebinsko polno potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v vsa glavna vzdušja tropske dežele – Budine solzice v Indijskem oceanu.
V prvem delu potovanja obiščemo vse glavne znamenitosti in stare prestolnice otoka, spoznamo sinhalske in budistične korenine na otoku ter njihovo vpetost v današnje življenje. Vabita nas tropska narava in iskrive nasmejane oči domačinov. Povsod pa si lahko privoščite ajurvedsko masažo in jahate slone, gotovo pa je vrhunsko doživetje narodnega parka, kjer lahko uzremo tudi leoparda! V drugem delu potovanja vstopimo v osrednji del otoka, kjer začutimo pristno Šrilanko in višinsko kraljestvo čaja, tu pa jet udi najlepše mestece Kandy s templjem Budinega zoba. Zadnji del potovanja je namenjen počitnicam na Maldivih.

1. dan: LJUBLJANA – KOLOMBO.
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Kolombo. (letalo)

2. dan: KOLOMBO – SIGIRIYA - HABARANA.
Po jutranjem pristanku v Kolombu sledi prvi stik s tropsko deželo. Vožnja v Sigiriyo, kjer že takoj doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti -mogočno ‘levjo skalo’. Vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Prihod v hotel. Večerja. Nočitev. (H*, V)

3. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v ANURADHAPURO in MIHINITALE.
Zajtrk. Vožnja do Anuradhapure. Šrilanka se ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo “skledo” na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe … Popoldne se povzpnemo na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja Devanampiyo Tisso. Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

4. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v POLLONARUWO in NP MINNERIYO.
Zajtrk. Vožnja do Pollonaruwe. Tu se je je stara civilizacija razvila v labodji spev. Zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo pri Parakramabahujevi palači, vstopimo v nekdanji parlament, skozi sveti štirikotnik in postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa se sprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami in budističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrt obdelave tropskega lesa. Potem se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari v NP Minneriya, ki slovi po veliki količini divjih slonov – nepozabno doživetje! Po želji se prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v Zlati tempelj v DAMBULLI - DIŠAVNI VRT – MATALE – KANDY.
Zajtrk. Sledi vožnja v Dambullo, kjer obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Zgodbe sledijo zgodbam. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini! Ogled trgovine z batikom. V Matalah od zunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, ki skrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan: KANDY – izlet v PERADENIYO in na ČAJNE PLANTAŽE.
Zajtrk. Najprej se podamo v “muzej” dragih kamnov, kjer izvemo vse o slavnih šrilanških safirjih. Sledi sproščen dan, v katerem zaživimo z otoško naravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves, med katerimi je zanimivo “drevo topovskih krogel”, pa “klobasasto drevo”, drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopek predelave čaja. Vrnitev v Kandy. V skladu s časom se prepustimo prostemu času – tu sta tržnica in živahno mestno središče. Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan: KANDY – PINNAWELLA – GALE (Unesco) - POČITNICE OB MORJU.
Zajtrk. Vožnja v Pinnawelo, kjer doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti – slonjo sirotišnico, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Po želji lahko tudi jahamo slone. Vožnja v Galle, kjer skozi časovni stroj vstopimo v kolonialne čase v enem izmed najlepših kolonialnih mestec v indijskem oceanu. Zaživimo na sprehodu po starih ulicah, popijemo čaj in obujamo spomin na kolonialne čase. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

8. dan: POČITNICE - KOLOMBO – MALDIVI.
Zajtrk. Prosto dopoldne za počitnice ob morju. Odjava iz sobe ob 12.00 uri. Vožnja na letališče ter večerni polet proti Maldivom. Po pristanku se s čolnom odpeljemo do resorta. Večerja in nočitev. (letalo, H, Z, vse vključeno)

9. dan: MALDIVI.
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Večerja in nočitev. (H, vse vključeno)

10. dan: MALDIVI – VMESNO LETALIŠČE.
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Večerni odhod na letališče. Polet z Maldivov proti vmesnemu letališču. (ZK, letalo)

11. dan: VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA.
Nadaljevanje poleta proti Ljubljani (ali bližnjemu letališču – v tem primeru še prevoz do Ljubljane). (letalo)

Datum odhoda: 
26.2.2024, 25.4.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnja letališča
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: po potrebi prevoz do bližnjega letališča in nazaj, letalski prevoz, letališke pristojbine in varnostne takse (156 EUR), nočitve po spodnjem opisu*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje in lokalne vodnike, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Minneriya, vstopnine po programu in ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, dovolilnica za Šrilanko – ETA,  stroške priprave in organizacije potovanja.

Nočitve: na Šrilanki: 7 nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom; na Maldivih: 2 nočitvi v hotelu 3* s polnim penzionom ter prevoz z gliserjem z letališča do hotela in nazaj.

VIZE: Potnik mora pred potovanjem na Šrilanko izpolniti elektronski obrazec “ETA”, ki je dostopen na spletnem naslovu http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Obrazec ob predložitvi kopije potnega lista izpolnimo tudi v Agenciji Oskar. Potni list mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Število dni: 
11

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih - 11 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon