...za konec počitnice na Maldivih!
Šrilanka in Maldivi

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih - 12 dni

Udobno turistično, doživeto in vsebinsko polno potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v vsa glavna vzdušja tropske dežele – Budine solzice v Indijskem oceanu. V prvem delu potovanja obiščemo vse glavne...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2598,00 €
Potovanja po Svetu
Na toplo iz Ljubljane

1. dan: LJUBLJANA – KOLOMBO.
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Kolombo. (letalo)

2. dan: KOLOMBO – HABARANA/SIGIRIYA.
Po pristanku se vkrcamo na avtobus in potujemo do Habarane/Sigiriye. Postanki na poti. Po prihodu se namestimo v hotel, večerja in zaslužen počitek. (H*, V)

3. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v ANURADHAPURO in MIHINITALE.
Zajtrk. Vožnja do Anuradhapure. Šrilanka se ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo “skledo” na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe … Popoldne se povzpnemo na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja Devanampiyo Tisso. Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

4. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v NP MINNERIYO in POLLONARUWO.
Zajtrk. Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone. Potem se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari v NP Minneriya, ki slovi po veliki količini divjih slonov – nepozabno doživetje! Pot nadaljujemo v Pollonaruwo. Tu se je je stara civilizacija razvila v labodji spev. Zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo pri Parakramabahujevi palači, vstopimo v nekdanji parlament, skozi sveti štirikotnik in postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa se sprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami in budističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrt obdelave tropskega lesa. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet na SIGIRIYO, svila in Ayurveda.
Zajtrk. Počitek na vožnji do Sigiriye in vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Ogled trgovine s svilo. Po želji se prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Prosto popoldne za počitek v prijetnem vzdušju, lahko pa se odpravite na samostojno raziskovanje mesta Dambulla. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

6. dan: HABARANA/SIGIRIYA – izlet v Zlati tempelj v DAMBULLI - DIŠAVNI VRT – MATALE – KANDY.
Zajtrk. Sledi vožnja v Dambullo, kjer obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Zgodbe sledijo zgodbam. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini! Ogled trgovine z batikom. V Matalah od zunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, ki skrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan: KANDY – izlet v PERADENIYO in na ČAJNE PLANTAŽE.
Zajtrk. Najprej se podamo v “muzej” dragih kamnov, kjer izvemo vse o slavnih šrilanških safirjih. Sledi sproščen dan, v katerem zaživimo z otoško naravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves, med katerimi je zanimivo “drevo topovskih krogel”, pa “klobasasto drevo”, drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopek predelave čaja. Vrnitev v Kandy. V skladu s časom se prepustimo prostemu času – tu sta tržnica in živahno mestno središče. Večerja in nočitev. (H, ZV)

8. dan: KANDY – PINNAWELLA – GALE (Unesco) - POČITNICE OB MORJU.
Zajtrk. Vožnja v Pinnawelo, kjer doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti – slonjo sirotišnico, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Vožnja v Galle, kjer skozi časovni stroj vstopimo v kolonialne čase v enem izmed najlepših kolonialnih mestec v indijskem oceanu. Zaživimo na sprehodu po starih ulicah, popijemo čaj in obujamo spomin na kolonialne čase. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9. dan: POČITNICE - KOLOMBO – MALDIVI.
Zajtrk. Prosto dopoldne za počitnice ob morju. Odjava iz sobe ob 12.00 uri. Vožnja na letališče ter večerni polet proti Maldivom. Po pristanku se s čolnom odpeljemo do resorta. Večerja in nočitev. (letalo, H, ZV)

10. dan: MALDIVI.
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Večerja in nočitev. (H, ZKV)

11. dan: MALDIVI – VMESNO LETALIŠČE.
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Večerni odhod na letališče. Polet z Maldivov proti vmesnemu letališču. (ZK, letalo)

12. dan: VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA.
Nadaljevanje poleta proti Ljubljani (ali bližnjemu letališču – v tem primeru še prevoz do Ljubljane). (letalo)

Datum odhoda: 
29.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnja letališča
Cene/Termini: 

Odhod: 29.1.2023

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
12
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: po potrebi prevoz do bližnjega letališča in nazaj, letalski prevoz, letališke pristojbine in varnostne takse, nočitve po spodnjem opisu*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje in lokalne vodnike, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Minneriya, vstopnine po programu in ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, stroške priprave in organizacije potovanja. Slovenski vodnik: do 9. dne potujete s skupino in slovenskim vodnikom, potem pa ob asistenci naših angleško-govorečih partnerjev.

Nočitve: na Šrilanki: 7 nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom; na Maldivih: 2 nočitvi v hotelu 4* s polnim penzionom ter prevoz z gliserjem z letališča do hotela in nazaj.

VIZE: Potnik mora pred potovanjem na Šrilanko izpolniti elektronski obrazec “ETA”, ki je dostopen na spletnem naslovu http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Obrazec lahko ob doplačilu in predložitvi kopije potnega lista uredimo v agenciji. Potni list mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih - 12 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon