Italija

KORZIKA IN SARDINIJA - 6 dni, 28. april 2024

6 - DNEVNO POTOVANJE (bus-ladja) Atraktivno in zelo razgibano potovanje po obeh otokih s poudarkom na naravnih znamenitostih! Bastia, Porto, Calanche, Ajaccio, Propriano, Sartene, Bonifacio, Castelsardo,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
675,00 €
Avtobusna potovanja
Prvi maj 2024

1. dan: Odhod iz Maribora ob 7. uri. Pobiranje potnikov preko Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane. Prestop meje na Fernetičih in vožnja po Italiji mimo Benetk, Verone in Brescie s postanki. Popoldanski postanek v mestu CREMONA, svetovno znanem po izdelovanju glasbil. Krajši ogled starega jedra (katedrala, zvonik, krstilnica, mestna hiša ...). Če bo čas, možnost obiska muzeja violin, nato nadaljevanje vožnje mimo Piacenze in Genove v pristanišče SAVONA. Pozno večerno vkrcanje na ladjo-trajekt in nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah. Nočna plovba proti Korziki.

2. dan: Pristanek na Korziki v mestu BASTIA v zgodnejših jutranjih urah. Izkrcanje in krajši ogled mesta: trg sv. Nikolaja, tržnica, cerkve sv. Janeza Krstnika ... Sledi vožnja v notranjost otoka do mesta CORTE, nekdanje otoške prestolnice s slikovito citadelo na hribu in edino otoško univerzo. Sledi vožnja skozi sotesko SCALA DI SANTA REGINA in preko prelaza Vergio do gorske vasice EVISA. Spust ob soteski SPELUNCA do romantičnega obmorskega letovišča PORTO. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (v primeru zasedenosti nastanitev v Evisi ali Pianu).

3. dan: Po zajtrku vožnja mimo zanimivih skalnatih tvorb, imenovanih CALANCHE. Krajši postanek in vožnja mimo Sagonskega zaliva do glavnega mesta AJACCIO. Postanek pri velikem Napoleonovem spomeniku, nato sprehod skozi mestno jedro mimo Napoleonove rojstne hiše. Prosto za kosilo, nakupe ... Popoldanska vožnja do Propriana, enega najpomembnejših letoviških predelov Korzike, nato pa vzpon do bližnjih SARTEN, ki veljajo za “najbolj korziško od vseh mest”. Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja v BONIFACIO, za mnoge najlepši kraj na Korziki, zgrajen na skalnatih pečinah 50 m nad morjem. Obisk mestnega jedra in nenavadnega pokopališča, “mesta mrtvih”. Vkrcanje na trajekt za Sardinijo, po enourni plovbi pristanek v ST. TERESA DI GALLURA in nadaljevanje z avtobusom ob severozahodni obali. Postanek v CASTELSARDU, slikovitem obzidanem mestecu z impozantno lego nad morjem. Prihod v lepo turistično mesto ALGHERO, ki kaže vpliv katalonsko-aragonske arhitekture. Sprehod po mestnih uličicah in ogled cerkve sv. Frančiška. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Najprej ogled enega izmed sardinskih prazgodovinskih spomenikov, ostanka nuraške kulture – obalne trdnjave PALMAVERA iz belega kamna. Sledi potovanje preko slikovite notranjosti in hribovskega predela Gallura, bogatega s plutovci. Prihod v obmorski turistični kraj PALAU in nadaljevanje do bližnjega rta CAP D’ORSO. Vzpon na naravno znamenitost, gigantsko skalo v obliki medveda. Popoldne vožnja s postanki ob znani otoški plaži COSTA SMERALDA (smaragdna obala) za občudovanje letoviških krajev z zanimivo arhitekturo, kot sta Porto Cervio in Baia Sardinia. Večerni prihod v pristanišče Golfo Aranchi (ali Olbia). Vkrcanje na ladjo in nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah. Možnost zabave in prehranjevanja na ladji. Nočna plovba proti celini.

6. dan: Jutranji pristanek ladje nazaj v pristanišču LIVORNO. Izkrcanje in vožnja po avtocesti mimo Firenc in Bologne. Opoldanski postanek v mestu FERRARA za krajši ogled starega jedra s katedralo in trdnjavo d’Este. Nadaljevanje mimo Benetk in prihod v Slovenijo v zgodnjih večernih urah

Datum odhoda: 
28. april 2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana- Vrtojba, Sežana
Cene/Termini: 

CENA:  675 EUR pri najmanj 40 potnikih
               725 EUR pri najmanj 30 potnikih

7% POPUST za rezervacijo in plačilo v celoti do 2.2.2024


CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC, 2 x nočitev v notranjih kabinah 1/4 TWC na trajektih (1 x na relaciji Savona–Bastia in 1 x na relacii Golfo Aranchi–Livorno), vožnja s trajektom na relaciji Bonifacio–St. Theresa di Gallura, vse pristaniške takse, vstopne in izstopne takse za Korziko in Sardinijo, avtobusni prevoz, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: Palmavera, Cap d’Orso.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 v hotelih = 90 EUR,
- za kabino 1/3 na ladji = 25 EUR/osebo,
- za kabino 1/2 na ladji = 55 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI:
- otrok do 12. let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.

OPOMBA: v času objave programa vozni red trajektov še ni bil potrjen, zato se lahko v tej zvezi program še spremeni oz. zamakne za kak dan.

POMEMBNO: ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.

Število dni: 
6

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

KORZIKA IN SARDINIJA - 6 dni, 28. april 2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon