Križarjenje po Aljaski -11 dni, 3.7.2025

Med križarjenjem boste imeli priložnost opazovati neverjetne divje živali v njihovem naravnem okolju… Križarjenje po Aljaski ponuja nekaj za vsakogar… od adrenalinskih pustolovščin do sproščujočih sprehodov v...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3549,00 €
Križarjenja

1. dan: LJUBLJANA - VANCOUVER
Prevoz iz ljubljanskega/bližnjega letališča do prestopnega letališča. Polet preko vmesnega letališča do Vancouvra. Po pristanku na letališču sledi ureditev obmejnih formalnosti, nato se odpeljemo do hotela. Nočitev v hotelu. (H, letalo)

2. dan: VANCOUVER
Zajtrk. Po zajtrku sledi celodnevni voden ogled Vancouvra. Prost večer in nočitev v hotelu (Z, H)

3. dan: VANCOUVER
Zajtrk. Po zajtrku se odpeljemo do pristanišča ter se vkrcamo na ladjo. Ladja iz pristanišča izpluje ob 16. uri (Z, K, V, PT)

4. dan: DAN PLOVBE
Prvi dan križarjenja bomo preživeli med plovbo do naslednje destinacije, mesta Juneau. Pluli bomo po prelivu imenovanem Notranji prehod, kjer boste lahko uživali v panoramski vožnji. Imeli boste priložnost raziskati ladjo, ki bo vaš dom nadaljnjih 6 dni. Dnevi, ki so namenjeni celodnevni plovbi, so še posebej začinjeni z zabavo in animacijo, za katero poskrbi osebje na ladji. V kolikor pa bi si zaželeli cel dan razvajanja, se lahko odločite za kopanje v bazenu in počitek ali obisk fitnesa. Za doplačilo pa se lahko razvajate tudi v wellnessu, si privoščite kakšno masažo ali drugo posebno nego. (Z, K, V, PT)

5. dan: TRACY ARM INLET - JUNEAU
Ladja bo zjutraj priplula do fjorda Tracy Arm Inlet. Panoramska vožnja skozi fjord. Sledi plovba naprej do mesta Juneau. Ladja pripluje v pristanišče ob 13:00 uri. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 22:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Rudarska dediščina mesta Juneau: Kratka vožnja od pristanišča do nekdanjega rudnika zlata. Podali se bomo v transportni rov, po katerem so zdrobljeno rudo vozili v mlin. Nadeli si bomo čelado in se odpravili peš po 360 metrov dolgem tunelu. V notranjosti izkušeni rudarji prikazujejo tehnike ruderajenja trdih kamnin. Vrnili se bomo nazaj do mlina, kateri je bil zgrajen leta 1913 in je bil revolucionarni preobrat v industirji rudarjenja. Po predstavitvi, se lahko tudi sami malo sprehodite med razstavami in ruševinami ter seveda, če najdete kaj zlata, lahko to tudi obdržite. Sledi ogled prve lokomotive na Aljaski ter prosti čas za nakup spominkov in obisk muzeja. Povratek na ladjo.

6. dan: SKAGWAY
Ladja pripluje v pristanišče ob 07:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 20:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Železnica White Pass& Yukon Road: Podali se bomo na nepozabno povratno vožnjo z vlakom po železnici White Pass & Yukon, ki povezuje mesta Skagway in Whitehorse. Gre za izoliran sistem in nima povezave, z nobeno drugo železnico. Zgrajena je bila na na zelo razgibanem terenu in 120 let kasneje, še vedno deluje. Peljali se bomo čez prelaz, skozi tunele in mimo izredno visokih sten ter oddaljenih dolin. Opazovali bomo lahko slapove Bridal Veil in ostale zanimivosti na poti, o katerih nam bo vodnik pripovedal zgodbe in o obdobju zlate mrzlice Klondike. Po izkrcanju iz vlaka, sledi povratek na ladjo.

7. dan: DAN PLOVBE
Ladja bo ves dan plula do naslednje destinacije, mesta Ketchikan. Plovba bo potekala ob obali narodnega parka Glacier Bay.

8. dan: KETCHIKAN
Ladja pripluje v pristanišče ob 07:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 16:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Ogled mesta Ketchikan: Lokalni vodnik, po rodu Tlingit (domorodno ljudstvo Aljaske), nas bo popeljal na peš voden ogled mesta Ketchikan. Z nami bo delil številna znanja o spremembah, ki jih je doživelo mesto Ketchikan. Sprehodili se bomo tudi po zloglasni ulici Creek, nekdanji četrti rdečih luči, kjer boste spoznali njeno pomebno gospodarsko vlogo v zgodnji zgodovini mesta. Več bomo izvedeli tudi o številnih totemih, ki se vrstij po ulicah in o zgodovinski ˝Poti poročenih˝. Spoznali bomo tudi neverjetna dejstva o poteh, ki jih naredijo lososi, ko se vračajo na svoja drstišča. Vodnik bo odprt za vsa vaša vprašanja, saj si želi, da bi obiskovalci tega mesta, odšli, s čim boljšim razumevanjem in poznavanjem njihove skupnosti In kulture. Sledi prosti čas in povratek na ladjo.

9. dan: DAN PLOVBE
Ladja bo ves dan plula do naslednje destinacije, mesta Vancouver.

10. dan: VANCOUVER - LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj bo ladja priplula v Vancouver. Po zajtrku se bomo v dopoldanskem času izkrcali iz ladje ter se odpeljali do letališča. Polet do prestopnega letališča. (letalo)

11. dan: LJUBLJANA
Pristanek na bližnjem/ljubljanskem letališču in prevoz do Ljubljane (v kolikor ni leta do Ljubljane).

Datum odhoda: 
3.7.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

CENE SO DINAMIČNE IN SE STALNO SPREMINJAJO.

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi       Redna cena     Aktualna cena

                                                                                             3549 €               3549 €

Obvezna doplačila

Napitnine za osebje na ladji 116 USD

Dovolilnica za vstop v ZDA - ESTA 35 €

Doplačila po želji

Doplačilo za DBL zunanjo kabino z oknom 400 €

Doplačilo za DBL zunanjo kabino z balkonom 700 €

Cena (najmanj 10 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do okoliškega letališča (če odhod ni iz ljubljanskega letališča), nočitev z zajtrkom v hotelu 3*- 4*, namestitev v dvoposteljni notranji kabini na ladji 5*, križarjenje po programu, razširjen polni penzion v glavni hotelski jedilnici ter samopostrežni restavraciji (zajtrk, kosilo, večerja, dnevni in polnočni prigrizki), čaj, kava in voda v samopostrežni restavraciji, animacija in zabava na ladji, uporaba fitnesa in bazenov, spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca (pri najmanj 10 udeleženih), pristaniške pristojbine v višini (272 EUR), 1x voden ogled mesta Vancouver, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji: fakultativni izleti, ki jih ponuja ladjar, izleti v slovenskem jeziku (ob minimalnem številu prijavljenih potnikov 10).

Otroci in odrasli na 3. ali 4. ležišču imajo popust. Doplačilo za enoposteljno kabino bo na voljo ob povpraševanju. Za cene nas prosimo kontaktirajte.

V kolikor bi želeli osnovni paket, ki je vključen v ceno križarjenja, nadgraditi v paket Have it all, je to možno storiti tudi pred samim odhodom. Gre za paket z že vključenim paketom pijač, Wi-fi internetom in nekaterimi drugimi storitvami. Za podrobnejši opis, nas lahko kontaktirate.

VIZE: Slovenski državljani za vstop v ZDA ne potrebujemo vize (z nekaj izjemami, v kolikor ste v zadnjih letih potovali po določenih državah, več si lahko preberete tukaj). Potrebujemo biometrični potni list veljaven še vsaj 6 mesecev po končanem potovanju. Potrebno pa je izpolniti elektronski obrazec za vstop v ZDA (postopek imenovan ESTA), ki ga najdete na spletnem naslovu https://esta.cbp.dhs.gov/. Postopek registracije lahko opravite sami ali pa vam za doplačilo, to uredimo v agenciji. Brez tega dokumenta, vstop v ZDA ni mogoč.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni, ladjar nima nobenih Covid-19 omejitev. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: http://www.zdravinapot.si/

Število dni: 
11

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Križarjenje po Aljaski -11 dni, 3.7.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon