Križarjenje po Japonski in Južni Koreji - 15 DNI, 12.3.2025

Dežela vzhajajočega sonca – poznana po gejšah, samurajih in kamikazah... … pogled na razgibano obalno pokrajino iz perspektive morja – doživite pogled na prečudovito pokrajino, z goratim terenom, silhuetami...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
4290,00 €
Potovanja po Svetu
Križarjenja

1. dan: LJUBLJANA - TOKIO

Prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča. Polet preko prestopnega letališča do Tokia. (letalo)

2. dan: TOKIO

Po pristanku na letališču sledi ureditev obmejnih formalnosti, nato se odpeljemo do hotela. Nočitev v hotelu. (H)

3. dan: TOKIO

Zajtrk. Po zajtrku sledi celodnevni voden ogled Tokia. Prost večer in nočitev v hotelu. (hotel, Z)

4. dan: TOKIO

Zajtrk. Po zajtrku se odpeljemo do pristanišča ter se vkrcamo na ladjo. Ladja iz pristanišča odpluje ob 16. uri (H, Z)

5. dan: DAN PLOVBE

Prvi dan križarjenja bomo preživeli med plovbo do naslednje destinacije, mesta Beppu. Imeli boste priložnost raziskati ladjo, ki bo vaš dom nadaljnjih 9 dni. Dnevi, ki so namenjeni celodnevni plovbi, so še posebej začinjeni z zabavo in animacijo, za katero poskrbi osebje na ladji. V kolikor pa bi si zaželeli cel dan razvajanja, se lahko odločite za kopanje v bazenu in počitek ali obisk fitnesa. Za doplačilo pa se lahko razvajate tudi v wellnessu, si privoščite kakšno masažo ali drugo posebno nego. (Z, K, V, PT)

6. dan: BEPPU

Ladja pripluje v pristanišče ob 09:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 16:00 uri.  Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Zgodovina prefekture Oita: Na poldnevnem izletu si boste lahko ogledali največje znamenitosti polne zgodovine in kulture. Najprej se bomo odpeljali do kamnitih kipov Bude v Usuki, ki so izklesani v naravni pečini. Raven spretnosti, ki je prikazna tukaj, je zares impresivna. Nato bomo obiskali dramatične ruševine gradu Usuki, ki se nahajajo na hribu znotraj parka, v katerem raste preko 1000 dreves japonske češnje. Sprehodili se bomo po zgodovinski ulici Nio-za, katera še vedno ohranja zgodovinsko mestno podobo iz obdobja Edo. Sledi povratek z avtobusom na ladjo. 

7. dan: MIYAZAKI

Ladja pripluje v pristanišče ob 08:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 18:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Grajsko mesto Obi: Z avtobusom se bomo odpeljali do ruševin gradu Obi. Obi je grajsko mesto, katero je bilo nekoč dom klana Ito. Ko boste raziskovali ulice in samurajske domove, se boste počutili, kot, da ste se vrnili v čas obdobja Edo. Pot bomo nadaljevali do svetišča Udo, ki se nahaja znotraj jame, ki so jo ustvarili valovi, stopnišče do vhoda, pa poteka vzdolž skalne stene. Po raziskovanju notranjosti, boste ob izhodu deležni spektakularnega pogleda na ocean. Sledi vrnitev z avtobusom v pristanišče.

8. dan: KAGOSHIMA

Ladja pripluje v pristanišče ob 08:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 18:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Fevdalna Kagoshima: Z avtobusom se odpeljemo do observatorija lave Arimura, za osupliv pogled na vulkan Sakurajimo (če to vreme dopušča). Sakurajimo je eden izmed najaktivnejših japosnkih vulkanov. Nato se bomo odpravili do vrta Iso, ki ga je zgradil Daimyo Shimazu Mitsuhisa, fevdalni klan, ki je nadziral Kagoshimo. S Sakurajimo in Kagoshima zalivom v ozadju, se vrt Iso ponaša s češnjevimi cvetovi spomladi ter različnimi rastlinami in drevesi, ki ustvarjajo zanimivo pokrajino. Pogled na majhne ribnike, potoke in svetišča, nikogar ne pusti ravnodušnega. Sledi obisk muzeja Shoko Shuseikan. Muzej se nahaja v prvi tovarni v zahodnem slogu, ki je bila zgrajena na Japonskem. Izlet se zaključi z vožnjo nazaj do pomola. 

9. dan: NAGASAKI

Ladja pripluje v pristanišče ob 08:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 18:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Spominski park Nagasaki: Z avtobusom se bomo odpravili na pripovedno vožnjo in obisk spominskega parka miru. Spominski park se nahaja v bližinu središča eksplozije atomske bombe. Ogledali si bomo tudi 30 metrov visok kip miru, kateri je svetovni simbol miru. Poleg parka si bomo ogledali tudi muzej atomske bombe, s stalno razstavo fotografij in artefaktov. Blizu muzeja se nahaja tudi osupljiv spominek, kateri označuje mesto eksplozije, ki je zravnala mesto. Vožnja se bo nadaljevala mimo katoliške cerkve Urakami, ki je bila prvotno zgrajena leta 1879, po odpravi dolgoletne prepovedi krščanstva. Nato se z avtobusom vrnemo v pristanišče. 

10. dan: BUSAN

Ladja pripluje v pristanišče ob 08:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 18:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Izlet po mestu Busan: Iz pristanišča se bomo odpeljali do treh najbolj priljubljenih točk korejskega mesta Busan. Najprej se bomo ustavili v kulturni vasi Gamcheon. Vas je bila zgrajena na tako strmem pobočju gore, da se jo je prijel vzdevek Machu Pichu iz Busana. Že sam pogled nanjo ima umetniški pridih, med sprehodom po labirintnih uličicah pa vas bo povsem prevzela. Sledi vožnja do Songdo Sky walk, 1190 metrov dolge promenade, ukrivljene kot zmaj, katera se razteza ob robu plaže Songdo. Avtobus nas bo nato odpeljal do naše zadnje postaje, znamenite tržnice, Ja-Gal-Ch’l ter tržnice Gukje. To sta največji korejski tržnici z morsko hrano ter spominki. Sledi vožnja z avtobusom nazaj do pristanišča. 

11. dan: SASEBO

Ladja pripluje v pristanišče ob 07:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 17:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Panoramska vožnja z ladjico (Kujukushima): Iz pristanišča se bomo z avtobusom odpeljali do začetne točke panoramske vožnje z ladjico. Pluli bomo med manjšimi otočki narodnega parka Kujukushima, najbolj koncentriranimi otočki kjerkoli na Japonskem. Kapitan vam bo med plutjem pokazal največje znamenitosti, na dveh izmed štirih naseljenih otočkov. Po vrnitvi na kopno, se boste med vožnjo proti pristanišču, ustavili na eni najbolj priljubljenih razglednih točk v Sosebu. Sledi vrnitev na ladjo.

12. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula do naslednje destinacije, mesta Toba. 

13. dan: TOBA

Ladja pripluje v pristanišče ob 07:00 uri zjutraj. Za prevoz do obale je potreben manjši čoln. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 17:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Sveto mesto Ise – Jingu: Odpeljali se bomo do mesta Ise, znanega kot sveto mesto, zaradi kompleksa svetišč Ise-Jingu. Sveto mesto z več kot 125 svetišči, zaradi česar ga je japonska vlada označila za nacionalni zaklad, je obdano z japonskimi cipresami. V osrčju kompleksa je dobro ohranjena ulica Okage Yokocho, s čudovitim naborom arhitekture. Na voljo je veliko trgovin in restavracij, ki že več stoletij služijo romarjem in turistom. Prosti čas za raziskovanje, nato pa vožnja nazaj do pristanišča.

14. dan: TOKIO

Zgodaj zjutraj bo ladja priplula nazaj v Tokio. Po zajtrku se bomo v dopoldanskem času izkrcali iz ladje ter se odpravili na ogled mesta Kamakura. To je mesto polno starodavnih templjev in korenin japonske kulture. Sledi prevoz do letališča in polet proti prestopnemu letališču.

15. dan: TOKIO - LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta proti bližnjemu letališču in prevoz do Ljubljane.

 

Datum odhoda: 
12.3.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  4290 € 4290 €
Obvezna doplačila    
Napitnine za osebje na ladji   165 USD
Doplačila po želji    
Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A   5.02 %
Doplačilo za DBL zunanjo kabino z oknom   460 €
Doplačilo za DBL zunanjo kabino z balkonom   1070 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 15 dni kritje S - posamično   23.12 €
     

Cena (najmanj 10 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (75 EUR), prevoz do okoliškega letališča (če odhod ni iz ljubljanskega letališča), nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, namestitev v dvoposteljni notranji kabini na ladji 5*, križarjenje po programu, razširjen polni penzion v glavni hotelski jedilnici ter samopostrežni restavraciji (zajtrk, kosilo, večerja, dnevni in polnočni prigrizki), čaj, kava in voda v samopostrežni restavraciji, animacija in zabava na ladji, uporaba fitnesa in bazenov, spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca (pri najmanj 10 udeleženih), pristaniške pristojbine v višini (114 EUR), 2x izlet (Tokyo in Kamakura), stroške priprave in organizacije potovanja. V ceno letalske vozovnice je vključena prtljaga: 1x kos oddane prtljage do 30 kg in 1x kos ročne prtljage do 7 kg.

Doplačila po želji: fakultativni izleti, ki jih ponuja ladjar, izleti v slovenskem jeziku (ob minimalnem številu prijavljenih potnikov 10).

Otroci in odrasli na 3. ali 4. ležišču imajo popust. Doplačilo za enoposteljno kabino bo na voljo ob povpraševanju. Za cene, nas prosimo kontaktirajte.

V kolikor bi želeli Standard paket, ki je vključen v ceno križarjenja, nadgraditi v katerega izmed paketov Princess Plus ali Princess Premium, je to možno storiti tudi pred samim odhodom. Gre za pakete z že vključenim paketom pijač, Wi-fi internetom, napitninami in nekaterimi drugimi storitvami. Za podrobnejši opis, nas lahko kontaktirate.

VIZE: vsaj 6 mesecev veljaven potni list po končanem potovanju. Od decembra 2023 slovenski državljani, ne potrebujejo več predhodne avtorizacije (K-ETA), za vstop v Južno Korejo. Za vstop v Japonsko vizum ni potreben.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni, ladjar nima nobenih Covid-19 omejitev. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: http://www.zdravinapot.si/.

Število dni: 
15

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Križarjenje po Japonski in Južni Koreji - 15 DNI, 12.3.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon