Križarjenje po Južni Ameriki in Antarktiki - 20 dni, 30.11.2024 - zagotovljeno

Zaplujte z ladjo do Ognjene zemlje, konca sveta… in še dlje… … doživite Antarktiko – iz palube opazujte plavajoče kite, prisrčne pingvine, v daljavi pa prisluhnite dramatičnemu lomljenju ledenikov… Dragi...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo/ladja
Cena od: 
4710,00 €
Potovanja po Svetu
Križarjenja

1. dan: LJUBLJANA - BUENOS AIRES

Prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča. Polet preko vmesnega letališča do Buenos Airesa. Po pristanku na letališču sledi ureditev obmejnih formalnosti, nato se odpeljemo do hotela. Nočitev v hotelu. (letalo, H)

2. dan: BUENOS AIRES

Zajtrk. Po zajtrku se odpeljemo do pristanišča ter se vkrcamo na ladjo. Ladja bo prvo noč ostala zasidrana v pristanišču v Buenos Airesu, torej boste lahko spoznali tudi nočni utrip samega mesta. Ladja odpluje naslednji dan ob 16:00 uri popoldne. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (PT, Z, K, V)

Večerja in plesni nastop tango: Večerja in plesni nastop se bosta odvijala v enem najbolj ikoničnih in tradicionalnih gledališč v Buenos Airesu. Z avtobusom se bomo odpeljali do tako imenovane Hiše tanga, kjer vam bodo postregli razkošno večerjo. Med večerjo boste lahko uživali v živi glasbi, na katero bodo profesionalni plesalci tanga izvajali ta čuten in strasten ples. Po večerji sledi povratek na ladjo z avtobusom. 

3. dan: BUENOS AIRES

Prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje iz pristanišča ob 16:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (PT, Z, K, V)

Ogled mesta Buenos Aires: Z avtobusom se bomo popeljali skozi staro boemsko okrožje imenovano El Centro. Nato se bomo sprehodili po glavni ulici okrožja La Boca, obdani z hišami živih barv, muzeji in umetniškimi galerijami ter se ustavili v Tango kavarni. Sledi vožnja z avtobusom do znamenitega pokopališča imenovanega La Recoleta. Tu so grobovi najbolj pomembnih ljudi v zgodovini Argentine. Od nekdanje prve dame Eve Peron, nekdanjih predsednikov, do dobitnikov Nobelove nagrade. Sledi povratek na ladjo.

4. dan: DAN PLOVBE

Dan bomo preživeli med plovbo do naslednje destinacije, Punta Arenas. Imeli boste priložnost raziskati ladjo, ki bo vaš dom nadaljnjih 15 dni. Dnevi, ki so namenjeni celodnevni plovbi, so še posebej začinjeni z zabavo in animacijo, za katero poskrbi osebje na ladji. V kolikor pa bi si zaželeli cel dan razvajanja, se lahko odločite za kopanje v bazenu in počitek ali obisk fitnesa. Za doplačilo pa se lahko razvajate tudi v wellnessu, si privoščite kakšno masažo ali drugo posebno nego. (PT, Z, K, V)

5. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti mestu Punta Arenas. (PT, Z, K, V)

6. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti mestu Punta Arenas. (PT, Z, K, V)

7. dan: PUNTA ARENAS

Ladja pripluje v pristanišče ob 07:00 uri zjutraj. Za izkrcanje iz ladje je potreben prevoz z čolnom do obale. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 18:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (PT, Z, K, V)

Pripovedna vožnja po mestu Punta Arenas: Z avtobusom se bomo podali na pripovedno vožnjo, ki se osredotoča na zgodovino mesta Punta Arenas. Ustavili se bomo tudi na hribu imenovanem La Cruz, najvišji točki mesta, ki obljublja dih jemajoče razglede na Punta Arenas in Magellanovo ožino. Sledi postanek na trgu Plazu Munoz Gamero in osrednjem trgu Punta Arenasa, kjer bo sledil prosti čas za raziskovanje mesta.

8. dan: USHUAIA

Ladja pripluje v pristanišče ob 12:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 20:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (PT, Z, K, V)

Izlet po mestu Ushuaia: Sprehodili se bomo do starega dela mesta, se seznanili z življenjem domorodcev Onas in Yamanas, ki so živeli na tem področju ter si ogledali Muzej na koncu sveta, ki se nahaja v eni izmed najstarejših stavb v Južni Ameriki. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta, po želji pa se lahko odpravite na panoramsko vožnjo s parno lokomotivo, po najjužnejši železnici na svetu. Povratek na ladjo.

9. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti Antarktiki. (PT, Z, K, V)

10. dan: ANTARKTIKA

Ladja ob 11:00 uri priplula do obale polotoka Antarktike (Antarctic Peninsula). Vse dni preživete med plovbo ob obali Antarktike, bo šlo za panoramsko vožnjo. Spremljal jo bo ladjarjev vodnik, poznavalec tega dela sveta, kateri vam bo med opazovanjem s palube, opisal številne zanimivosti. Med plovbo mimo ledenih gor in ledenikov, boste v ledeni vodi, ki obdaja ta polotok, lahko opazovali tjulnje, pingvine, morske ptice in z malo sreče tudi kite. (PT, Z, K, V)

11. dan: ANTARKTIKA

Plovba ob obali Antarktike. (PT, Z, K, V)

12. dan: ANTARKTIKA

Plovba ob obali Antarktike. (PT, Z, K, V)

13. dan: ANTARKTIKA

Plovba ob obali Antarktike. (PT, Z, K, V)

14. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo zapustila območje Antarktike in bo ves dan plula proti naslednji destinaciji, Falklandski otoki. (PT, Z, K, V)

15. dan: FALKLANDSKI OTOKI - STANLEY

Ladja pripluje v pristanišče ob 07:00 uri zjutraj. Za izkrcanje iz ladje je potreben prevoz s pomožnim čolnom do obale. Sledi prosti čas za raziskovanje otoka. Ladja izpluje ob 18:30 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (PT, Z, K, V)

Ogled glavnega mesta Stanley: Peš vodenje po samem centru glavnega mesta Falklandskih otokov Stanley. Obiskali bomo Kristusovo katedralo, arhitekturen dragulj tega mesta in slavolok kitove kosti, simbolični spomenik, ki predstavlja otoško zgodovino kitolova. Ogledali si bomo tudi vladno hišo, ki je uradna rezidenca kraljevega predstavnika. Sledi nekaj prostega časa za raziskovanje mesta. Med potjo nazaj do ladje, si bomo ogledali tudi razbitino ladje Lady Elizabeth, ki impresivno stoji v pristanišču. Sledi povratek na ladjo.

16. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji, Montevideo. (PT, Z, K, V)

17. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji, Montevideo. (PT, Z, K, V)

18. dan: MONTEVIDEO

Ladja pripluje v pristanišče ob 09:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 18:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (PT, Z, K, V)

Voden ogled mesta Montevideo: Peš se bomo sprehodili do trga Zabala, ki se nahaja v starem delu mesta. Pot bomo nadaljevali po glavni ulici, katera zelo slikovito odraža zgodovino arhitekture tega mesta. Sprehodili se bomo tudi mimo mestnega gledališča Solis, ki je poznan po svoji neverjetni akustiki, zanimiv pa je tudi iz arhitekturnega pogleda. Naša pot bo vodila tudi mimo palače Salvo, katero je oblikoval italijanski arhitekt Mario Palanti. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta in povratek na ladjo. 

19. dan: BUENOS AIRES - LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj bo ladja priplula nazaj v Buenos Aires. Po zajtrku se bomo v dopoldanskem času izkrcali iz ladje in se odpravili na poldnevni izlet do Tigre Delta, predela reke Parane, kamor domačini, med vikendom, pobegnejo pred mestnim vrvežem, da lahko uživajo v naravi. Med potjo bomo imeli kratek postanek v četrti San Isidro, kjer si bomo na glavnem trgu ogledali znamenitno neogotsko katerdralo. Ko bomo prispeli do delte Tigre, se bomo vkrcali na rečni čoln in z njim zapluli po delu reke Parane. Med plovbo bomo lahko občudovali unikatne vikend hiške, katere so dostopne samo s čolni ter čudovito naravo, katera nam, zaradi ugodne klime skozi celo leto, ponuja veliko posebnih vrst dreves in rastlinja. Sledi prosti čas za uživanje v naravi in kosilo, v kateri izmed bližnjih restavracij. Sledi prevoz do letališča in let do prestopnega letališča. (Z, letalo)

20. dan: BUENOS AIRES - LJUBLJANA

Pristanek na bližnjem letališču in avtobusni prevoz do Ljubljane. (letalo)

 

 

Datum odhoda: 
30.11.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  4710 € 4710 €
Obvezna doplačila    
Napitnine za osebje na ladji (plačilo na ladji)   281 USD
Doplačila po želji    
Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A   5.02 %
Doplačilo za DBL zunanjo kabino z oknom   300 €
Doplačilo za DBL zunanjo kabino z balkonom   970 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 22 dni kritje S - posamično   30.76 €
     

Cena (najmanj 10 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (122 EUR), prevoz do okoliškega letališča (če odhod ni iz ljubljanskega letališča), nočitev z zajtrkom v hotelu 3*- 4*, namestitev v dvoposteljni notranji kabini na ladji 5*, križarjenje po programu, razširjen polni penzion v glavni hotelski jedilnici ter samopostrežni restavraciji (zajtrk, kosilo, večerja, dnevni in polnočni prigrizki), čaj, kava in voda, animacija in zabava na ladji, uporaba fitnesa in bazenov, spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca (pri najmanj 10 udeleženih), pristaniške pristojbine (407 EUR), stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji: fakultativni izleti, ki jih ponuja ladjar, izleti v slovenskem jeziku (ob minimalnem številu prijavljenih potnikov 10).

Otroci in odrasli na 3. ali 4. ležišču imajo popust. Doplačilo za enoposteljno kabino bo na voljo ob povpraševanju. Za cene, nas prosimo kontaktirajte.

V kolikor bi želeli Standard paket, ki je vključen v ceno križarjenja, nadgraditi v katerega izmed paketov Princess Plus ali Princess Premium, je to možno storiti tudi pred samim odhodom. Gre za pakete z že vključenim paketom pijač, Wi-fi internetom, napitninami in nekaterimi drugimi storitvami. Za podrobnejši opis, nas lahko kontaktirate.

VIZE: vsaj 6 mesecev veljaven potni list po končanem potovanju. Za vstop na Falklandske otoke, je lahko potrebno dokazilo o zdravstvenem zavarovanju (tujina), za čas ko se mudite na tej destinaciji.

ZDRAVJE: priporočeno cepljenje proti rumeni mrzlici, ladjar nima nobenih Covid-19 omejitev. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: http://www.zdravinapot.si/

Število dni: 
20

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Križarjenje po Južni Ameriki in Antarktiki - 20 dni, 30.11.2024 - zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon