Križarjenje po zahodnih Karibih - 11 dni, 21.2.2025

Ocho Rios na Jamajki, je dom slavnih Dunn's River slapov, naravnega čudeža, 180 metrov slapov, ki jih lahko preplezate in raziskujete sami, kar je zares nepozabna izkušnja… … Cozumel je priljubljen otok...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2460,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu
Križarjenja

1. dan: LJUBLJANA - MIAMI
Prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča. Polet preko vmesnega letališča do Miamija. Po pristanku na letališču sledi ureditev obmejnih formalnosti, nato se odpeljemo do hotela. Nočitev v hotelu. (H, letalo)

2. dan: MIAMI
Zajtrk. Po zajtrku sledi voden ogled Miamija. Popoldne sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Nočitev v hotelu. (H, Z, V)

3. dan: MIAMI - FORT LAUDERDALE
Zajtrk. Po zajtrku se odpeljemo do pristanišča Fort Lauderdale ter se vkrcamo na ladjo. Ladja iz pristanišča odpluje ob 15. uri. (Z, K, V, PT)

4. dan: PRINCESS CAYS, BAHAMI
Ladja pripluje v pristanišče ob 09:00 uri zjutraj. Potreben prevoz z manjšim čolnom do obale. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 16:00 uri. (Z, K, V, PT)

Princess Cays je privatni otok ladjarja Princess Cruises, na katerem vam ponujajo skoraj dva kilometra čudovitih peščenih plaž, obdanih s palmami in kristalno čistim morjem. Ponuja kar nekaj aktivnosti na prostem, kot so plavanje, snorklanje in sprostitev ob obali. Ponujajo tudi možnost organizirane vožnje s čolnom ali raziskovanja koralnih grebenov. Na otoku so tudi bari in restavracije, kjer si lahko privoščite osvežilni koktelj ali okusen obrok (za doplačilo). 

5. dan: DAN PLOVBE
Dan bomo preživeli med plovbo do naslednje destinacije, mesta Ocho Rios na Jamajki. Imeli boste priložnost raziskati ladjo, ki bo vaš dom nadaljnjih 5 dni. Dnevi, ki so namenjeni celodnevni plovbi, so še posebej začinjeni z zabavo in animacijo, za katero poskrbi osebje na ladji. V kolikor pa bi si zaželeli cel dan razvajanja, se lahko odločite za kopanje v bazenu in počitek ali obisk fitnesa. Za doplačilo pa se lahko razvajate tudi v wellnessu, si privoščite kakšno masažo ali drugo posebno nego. (Z, K, V, PT)

6. dan: OCHO RIOS
Ladja pripluje v pristanišče ob 08:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 16:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Mistična Jamajka: Iz pristanišča se bomo odpeljali do mističnega deževnega gozda, kjer se bomo s sedežnico Sky Explorer, zapeljali skozi eno največjih znamenitosti Jamajke. Med 15 minutno vožnjo, med krošnjami dreves, katera ponuja dih jemajoče poglede, se bomo povzpeli na sam vrh deževnega gozda. Ob prihodu do zgornje postaje, boste lahko fotografirali neverjetne poglede in raziskali izobraževalni paviljon, ki slavi edinstveno jamajško kulturo, zgodovino in živahno dediščino. Imeli boste tudi možnost zaplavati v bazenu. Sledi spust, ki vas popelje tik pod krošnjami dreves, katere nudijo pravi občutek obsega deževnega gozda. Sledi povratek na ladjo.

7. dan: GRAND CAYMAN
Ladja pripluje v pristanišče ob 07:00 uri zjutraj. Potreben prevoz z manjšim čolnom do obale. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 16:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Znamenitosti Grand Caymana: Izlet se bo začel s slikovito vožnjo po polotoku West Bay, med katero boste izvedeli nekaj zanimivih informacij o zgodovini Kajmanskih otokov. Ogledali si boste znamenito plažo Seven Mile, glamorozno hotelsko območje in uradno guvernerjevo rezidenco. Ustavili se bomo tudi pri tradicionalni karibski hiši, katera nakazuje na pristni del kajmanjske zgodovine. Nato se bomo zapeljali do Pekla, kajmanjske znamenitosti v obliki nezemeljske skalnate formacije. Iz tamkajšnje poštne poslovalnice, boste lahko domov poslali pozdrave ”iz pekla”. Sledi vožnja do rajske plaže, kjer boste imeli prosti čas in kasneje povratek na ladjo. 

8. dan: COZUMEL
Ladja pripluje v pristanišče ob 10:00 uri zjutraj. Sledi prosti čas za raziskovanje mesta. Ladja izpluje ob 19:00 uri. Če želite, se lahko udeležite, katerega izmed izletov (za doplačilo). Spodaj si lahko ogledate enega izmed predlaganih. (Z, K, V, PT)

Zgodovina Cozumela: Zapeljali se bomo do San Gervasia, kjer bomo vstopili v mistični svet majevske civilizacije. Te ruševine so največje in najpomembnejše majevske naselbine na otoku Cozumel. Voden ogled skozi ruševine, ki so služile kot versko središče, spoznali pa boste tudi boginjo plodnosti in zdravja. Nato sledi vožnja do Mayan Cacao Company, podjetja, ki poskrbi za interaktiven obisk in priložnost, da spoznate zgodovino čokolade, vključno s procesom izdelave in okusno degustacijo. Med vožnjo boste imeli priložnost videti skalnato formacijo, ki jo je izdolbel ocean, imenovano El Mirador. Sledi povratek na ladjo.

9. dan: DAN PLOVBE
Ladja bo ves dan plula do naslednje destinacije, mesta Fort Lauderdale. (Z, K, V, PT)

10. dan: FORT LAUDERDALE - PARK EVERGLADES - LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj bo ladja priplula nazaj v Fort Lauderdale. Po zajtrku se bomo v dopoldanskem času izkrcali iz ladje in se odpeljali proti nacionalenmu parku Everglades. Ogledali si bomo del parka in se po močvirju zapeljali z Air Boati. Po obisku parka se odpeljemo do letališča v Miamiju. Iz Miamija preko prestopnega letališča letimo proti bližnjemu letališču. (letalo)

11. dan: MIAMI-LJUBLJANA
Po pristanku na bližnjem letališču, sledi prevoz do Ljubljane.

Datum odhoda: 
21.2.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  2460 € 2460 €
Obvezna doplačila    
Napitnine za osebje na ladji   116 €
Dovolilnica za vstop v ZDA - ESTA   35 €
Doplačila po želji    
Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A   5.02 %
Doplačilo za DBL zunanjo kabino z balkonom   290 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S - posamično   18.36 €
     

Cena (najmanj 10 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (114 EUR), prevoz do okoliškega letališča (če odhod ni iz ljubljanskega letališča), nočitev z zajtrkom v hotelu 3*- 4*, namestitev v dvoposteljni notranji kabini na ladji 5*, križarjenje po programu, razširjen polni penzion v glavni hotelski jedilnici ter samopostrežni restavraciji (zajtrk, kosilo, večerja, dnevni in polnočni prigrizki), čaj, kava in voda, animacija in zabava na ladji, uporaba fitnesa in bazenov, spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca (pri najmanj 10 udeleženih), pristaniške pristojbine (75 EUR), stroške priprave in organizacije potovanja. Vključena sta izlet po Miamiju in obisk parka Everglades. 

Doplačila po želji: fakultativni izleti, ki jih ponuja ladjar, izleti v slovenskem jeziku (ob minimalnem številu prijavljenih potnikov 10).

Otroci in odrasli na 3. ali 4. ležišču imajo popust. Doplačilo za enoposteljno kabino bo na voljo ob povpraševanju. Za cene, nas prosimo kontaktirajte.

V kolikor bi želeli Standard paket, ki je vključen v ceno križarjenja, nadgraditi v katerega izmed paketov Princess Plus ali Princess Premium, je to možno storiti tudi pred samim odhodom. Gre za pakete z že vključenim paketom pijač, Wi-fi internetom, napitninami in nekaterimi drugimi storitvami. Za podrobnejši opis, nas lahko kontaktirate.

VIZE: Slovenski državljani za vstop v ZDA ne potrebujemo vize (z nekaj izjemami, v kolikor ste v zadnjih letih potovali po določenih državah, več si lahko preberete tukaj). Potrebujemo biometrični potni list veljaven še vsaj 6 mesecev po končanem potovanju. Potrebno pa je izpolniti elektronski obrazec za vstop v ZDA (postopek imenovan ESTA), ki ga najdete na spletnem naslovu https://esta.cbp.dhs.gov/. Postopek registracije lahko opravite sami ali pa vam za doplačilo, to uredimo v agenciji. Brez tega dokumenta, vstop v ZDA ni mogoč.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni, ladjar nima nobenih Covid-19 omejitev. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: http://www.zdravinapot.si/

Število dni: 
11

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Križarjenje po zahodnih Karibih - 11 dni, 21.2.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon