Kuba

Kuba Libre in počitnice v Varaderu, 27.10.2024, 15.2., 23.2.2025- zagotovljen odhod

Šestnajsti (16.) največji otok na svetu že od nekdaj slovi po svoji eksotiki. Bogata zgodovinska dediščina, socialistična ideologija, kubanska glasba v ritmih salse in rumbe, cigare, 100 in več kubanskih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2349,00 €
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine

1. DANSLOVENIJA - EVROPA - HAVANA
polet
POLET V KUBANSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov  v Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah. Polet preko enega izmed evropskih letališč proti  Havani. Pristanek istega dne ali naslednje jutro (odvisno od časovnice letov). Prevoz do hotela. Za najbolj zagrete in ne preutrujene morda že prvi koraki salse za odličen začetek počitnic. Nočitev.

2. DAN HAVANA
zajtrk, večerja
KOLONIALNA HAVANA
Po zajtrku sledi ogled kubanske prestolnice. Raziskovanje starega mestnega središča je poseben užitek, saj nas prevzamejo lepo ohranjene kolonialne stavbe, na ulicah pa so kot na razstavi, parkirani barviti ameriški starodobniki. Ogled bomo začeli ob mestnem obzidju, mogočni utrdbi El Morro, ki je več stoletij varovala vhod v pristanišče. Na Plaza de la Catedral bomo občudovali katedralo San Cristobal in začutili pravo podobo mesta. Na Kubi ne gre brez ruma, zato se bomo ustavili v znamenitem baru, kjer naj bi pripravili prvi Mojito - slavni koktajl si bomo tudi privoščili. Potem se bomo odpravili do Trga evolucije, predsedniške palače, Centralnega parka, Kapitola, Univerze, trga San Francisco... Obiskali bomo še Muzej ruma in najlepšo baročno palačo na Kubi - Los Capitanes Generales, kjer je danes mestni muzej. Večerja in nočitev.

3. DANHAVANA - COJIMAR - HAVANA
zajtrk, večerja
PO POTEH HEMINGWAYA 
Po zajtrku se bomo napotili v ribiško vasico Cojimar, ki se nahaja 10 kilometrov vzhodno od Havane. V tem pristanišču je imel Hemingway svojo barčico El Pilar. Vasica je tudi opisana v romanu »Starec in morje«, s katerim je pisatelj dobil Nobelovo nagrado za literaturo leta 1954. Leta 1994 je Cojimar veljal za eno bolj obleganih pristanišč, od koder so številni Kubanci bežali na Florido. V mestecu San Francisco de Paula si bomo ogledali vilo Finca Vigia, v kateri je živel in pisal Ernest Hemingway, danes pa je preurejena v muzej. Ustavili se bomo še v priljubljenem baru Ernesta Hemingwaya, kjer bomo degustirali slavni koktejl. Po večerji predlagamo ogled (doplačilo) enega izmed svetovno znanih kabarejev, Tropicano.

4. DANHAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES – HAVANA
zajtrk, kosilo
KUBANSKE CIGARE
Čaka nas vožnja proti zahodu otoka, v dolino Vinales. Zaradi tradicije gojenja tobaka in edinstvene gorske pokrajine spada pod zaščito Unesca in velja za najlepše naravno območje Kube. V provinci Pinar del Rio - domovini najboljšega tobaka, proizvedejo kar 80 % vseh kubanskih cigar. Na mnogih plantažah tobaka je še danes moč videti tradicionalne tehnike vzgoje. Tradicionalno kosilo na lokalni farmi. Po kosilu ogled poslikave dolge 180 metrov, na steni gore Sierra del Vinales, katero je naslikal vajenec Mehičana Diega Rivere, leta 1961. Nedaleč od Vinalesa bomo obiskali podzemno jamo, ki je bila v preteklosti naseljena z Indiosi in ponovno odkrita leta 1920. Sprehodili se bomo po jami in nato z ladjico zapluli do izhoda. Povratek v Havano v večernih urah. 

5. DANHAVANA - ZAPATA - GUAMA - FARMA KROKODILOV - CIENGUEGOS
zajtrk, večerja
FARMA KROKODILOV IN BOTANIČNI VRT 
Vožnja proti jugu, čez močvirnato področje na polotoku Zapata, ki je razglašen kot Nacionalni park. Vožnja proti Prašičjemu zalivu, kjer je potekalo izkrcanje upornikov, ki so želeli zrušiti komunistični režim Fidela Castra in naprej do Guame, kjer bomo obiskali krokodiljo farmo. Videli bomo vzrejo krokodilov, se z njimi slikali ali si morda privoščili krokodilji zrezek. Nadaljevali bomo do vasice Villa Guama, ki je danes muzej na prostem in prikazuje življenje prvotnih prebivalcev Kube - Tainos, ki so se na jugozahod Kube naselili leta 1250. Z ladjico zaplujemo do vasice, zgrajene na 12 otočkih, na katerih stoji 32 figur Tainos v naravni velikosti. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo do mesta Cienfuegos na obali Karibskega morja, ki ga upravičeno imenujejo biser juga. Enkraten je tudi največji in najstarejši botanični vrt na otoku, ki ga obiščemo v skladu s časom. Večerja v hotelu.  

6. DANCIENFUEGOS - TRINIDAD
zajtrk, večerja
BISER JUGA - CIENFUEGOS IN KOLONIALNI TRINIDAD
Ogled Cienfuegosa. Mešanica francoskega šarma in karibskega sloga se kaže v mogočnih palačah iz 20. stoletja in barvitih uličicah. Potovanje po Kubi bomo nadaljevali z obiskom kolonialnega muzejskega mesteca Trinidad, ki je od leta 1988 na Unescovem seznamu in od nekdaj mesto »baronov sladkornega trsa«. Sprehodili se bomo do Plaze Mayor, si ogledali cerkev Sv. Ane in obiskali znameniti lokal Chanchanchara, kjer bomo poizkusili najstarejši znani koktejl na Kubi. Potep po prijetnih uličicah baročnega Trinidada in večerni utrip mesta.  

7. DANTRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO 
zajtrk, večerja
CHE GUEVARA
Vožnja proti Varaderu. Postanek na sredini otoka, v živahnem mestecu Santa Clara, ki ga prežema mladostna energija. Santa Clara je sinonim za Che Guevaro, ki je vodil napad na mesto in ga osvobodil Batistovega režima. Velja za pomembno osebnost kubanske revolucije, njegova stilirizirana podoba pa je postala vse pristoten protikulturni simbol upora. Sprehod do Parka Vidal in Muzeja revolucije, kjer stoji tudi mavzolej znanega revolucionarja, ki ga obiščemo. Proti večeru prihod v Varadero. Nastanitev v hotelu na osnovi ponudbe vse vključeno in zaslužene počitnice.

8 DANVARADERO
all inclusive
SLADKO BREZDELJE
Za konec še “sladko brezdelje” in uživanje na eni izmed najbolj priljubljenih plaž na otoku – Varaderu. mehak bel pesek in prekrasne peščene uvale, v okolici pa golf igrišča, številni hoteli in restavracije. Dnevi bodo namenjeni kopanju in počitku, po želji  (doplačilo) se lahko udeležite katerega od izletov z ladjico, potapljanja, igranja golfa... Izkoristili bomo lahko vse prednosti in možnosti all inclusive ponudbe hotela.

9. DANVARADERO
zajtrk, polet
SLADKO BREZDELJE
Za konec še “sladko brezdelje” in uživanje na eni izmed najbolj priljubljenih plaž na otoku – Varaderu. mehak bel pesek in prekrasne peščene uvale, v okolici pa golf igrišča, številni hoteli in restavracije. Dnevi bodo namenjeni kopanju in počitku, po želji  (doplačilo) se lahko udeležite katerega od izletov z ladjico, potapljanja, igranja golfa... Izkoristili bomo lahko vse prednosti in možnosti all inclusive ponudbe hotela.

10 DANVARADERO - HAVANA - EVROPA
polet
ŠE ZADNJI CUBA LIBRE
V skladu s časom vožnja do Havane in predvidoma večerni polet proti Evropi. 

11. DANEVROPA - SLOVENIJA
polet
Polet preko enega izmed evropskih letališč in pristanek v Benetkah. Prevoz do Ljubljane.

Datum odhoda: 
27.10.2024, 15.2., 23.2.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Benetke
Cene/Termini: 

Cena po osebi od: 2349,00 €

Za izračun cene za želeni termin nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje
letalski prevoz bližnje letališče - Havana - bližnje letališče
letališke in varnostne pristojbine
prevoz Ljubljana - letališče - Ljubljana
6 nočitev z zajtrkom in večerjo v hotelu 4* v Havani, Cienfuegosu in Trinidadu
2 oz 3 nočitve v hotelu 4-5* (na osnovi storitve all inclusive) po programu v Varaderu (v primeru 11 dni, so 3 nočitve in v primeru 10 dni sta 2 nočitvi  v Varaderu in predviden večerni let proti Evropi) 
obroke po programu
avtobusne prevoze po programu
oglede in vstopnine* po programu 
lokalnega vodnika
vizum za Kubo 
slovensko vodenje in organizacijo potovanja
Vključene vstopnine: Mestni muzej v Havani, mojito koktejl v Bodega del Medio, muzej ruma, trdnjava El MOrro, vožnja s starodobnimi avtomobili, Hemingwayev muzej, daiquiri koktajl, tobačna tovarna in botanični vrt v Cienfuegosu, ladjica v Guami, Canchanchara Bar, mavzolej Che Guevara,. 

Zaradi državne ureditve je možno, da lahko pride brez opozorila do zaprtja katerega izmed muzejev.  

Doplačila
DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 10 in 14 potniki 140 €
med 15 in 24 potniki 90 €

DOPLAČILA na poti:

napitnine (tudi otroci) 50 €
ogled predstave svetovno znanega kabareja Tropicana pribl.110 €
DOPLAČILA ob prijavi :

enoposteljna soba 475 €  
POPUSTI ob prijavi:

otrok od 0 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Prvi in zadnji dan lahko pride do prilagoditve programa v skaldu s časovnicami leta. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

PREDVIDENE ČASOVNICE:

27. 10.  BENETKE MARCO POLO - MADRID    06.25 - 09.05  

27. 10.  MADRID  - HAVANA                                12.25 - 17.55  

05. 11.  HAVANA - MADRID                                  18.55 -10.00* +1

06. 11.  MADRID  - BENETKE MARCO POLO    16.35 - 19.00 

........................................................................................................

15. 2.  BENETKE MARCO POLO - MADRID     10.50 -13.30

15.2.   MADRID  - HAVANA                                  115.35 -19.50

23. 2.  HAVANA - MADRID                                   22.00 -12.40* +1

24. 2.  MADRID  - BENETKE MARCO POLO     15.15 - 17.45 

...................................................................................................

23. 2.  BENETKE MARCO POLO - MADRID 10.50 -13.30

23.2.   MADRID  - HAVANA                             115.35 -19.50

3. 3.  HAVANA - MADRID                                22.00 -12.40* +1

4. 3.  MADRID  - BENETKE MARCO POLO  15.15 - 17.45 

Vse časovnice so lokalne.  

 

 

Število dni: 
11

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Kuba Libre in počitnice v Varaderu, 27.10.2024, 15.2., 23.2.2025- zagotovljen odhod

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon