Italija

Kulturni biseri Toskane, 26.4.2024

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
297,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po Padski nižini proti Toskani. Najprej postanek v Vinciju, kjer stoji Muzej Leonardiano. Tu so razstavljeni leseni modeli Leonardovih strojev in izumov na osnovi risb iz njegovih zvezkov; avtomobil, oklepni tank in celo smuči za hojo po vodi …  Sledi kratka vožnja v Anchiano, mestece na hribu, rojstni kraj Leonarda da Vincija, kjer bomo obiskali njegovo rojstno hišo. Nadaljevanje poti v očarljivo srednjeveško Sieno, ki je nenehno tekmovala s Firencami. Ustanovil naj bi jo Senius, Remov sin. Mestno srce je na krožnem trgu  Piazza del Campo, prizorišču Palie – konjskih dirk, ki so najznamenitejša mestna prireditev. Tukaj izstopa mogočen stolp Mangia z mestno hišo, videli bomo katedralo ter številne palače. Prosti čas za samostojno raziskovanje in osvežitev. Sledi vožnja v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Firence, prestolnico umetnosti, muzejev in zibelko renesanse.  Mesto deli reka  Arno, preko katere se pnejo stari mostovi, nad njimi se dvigajo stolpi, kupole in palače. V mestni silhueti  dominira stolnica (Il Duomo) z značilno kupolo iz opečnih strešnikov in belega marmorja;  arhitekturna mojstrovina za vse čase! Poleg nje stojita zvonik in krstilnica. Najpomembnejše mestne stavbe so palača Vecchio, medičejska palača Pitti ter Galleria degli Uffizi, kjer hranijo svetovno pomembne likovne in kiparske stvaritve. Na mostu Vecchio še danes trgujejo zlatarji. Dan preživet v prestolnici, kamor so se zatekali  pomembnejši misleci, umetniki in znanstveniki, bo vse prehitro minil. V poznih popoldanskih urah se bomo odpeljali proti zahodu. Povratek hotel v okolici Siene, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo sprehodili po Lucci, kjer bomo videli znamenito obzidje in občudovali gotsko arhitekturo katedrale svetega Martina ter lahko posedeli na trgu Anfiteatro. Sledi vožnja v Piso. Zgrajena na bregovih reke Arno, igra nedvomno eno izmed glavnih vlog v umetniškem vtisu Toskane. Seveda se bomo pomudili na Trgu čudežev, obiskali krstilnico, katedralo in pokopališče. Nekaj prostega časa, po želji in ob doplačilu (približno 18,00 €) se lahko povzpnete tudi na poševni stolp. Pozno popoldan vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Datum odhoda: 
26.4.2024
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA, AJDOVŠČINA, VRTOJBA
Cene/Termini: 
Cena po osebi od:
pri udeležbi najmanj 40 oseb: 297,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb: 337,00 EUR
 
Cena vključuje
 
prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vsemi pripadajočimi stroški,
dva polpenziona v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi,
vse zunanje oglede po programu,
vstopnino v muzej Leonardiano,
vstopnino v rojstno hišo Leonarda da Vincija,
vstopne takse za Piso, Lucco in Sienno,
povratno vožnjo s tramvajev v Firencah,
vstopnino v krstilnico, katedralo in na pokopališče v Pisi,
turistično takso v hotelu,
turistično vodenje, organizacijo in ddv
 

Možna doplačila

  • ENOPOSTELJNA SOBA 70,00 EUR

Možni popusti

OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

 

Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Kulturni biseri Toskane, 26.4.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon