Libanon

Libanon - 7 dni: 17.10.2023 že zagotovljen odhod iz Brnika in 18.3.2024

17.10.2023 že zagotovljen odhod iz Brnika in 18.3.2024
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Potovanja po Svetu
1.-2. dan : Ljubljana - Bejrut - Deir El Kamar
(L in Z-K) | 20 in 90 km

Potovanje bomo začeli s poletom proti Libanonu. Po vmesnem postanku bomo v večernih urah pristali v BEJRUTU. Večerja na letalu. Namestitev v hotelu in nočitev. Po zajtrku si bomo ogledali mesto, ki se ponaša z laskavim vzdevkom Pariz Bližnjega vzhoda. Sprehodili se bomo od mošeje Al Amin in Trga mučenikov, mimo pravoslavne stolnice in trga Place de l’Étoile do zaliva Zajtuna. Ustavili se bomo tudi na sloviti obalni promenadi Corniche in se ustavili na kosilu. Po ogledu Narodnega muzeja bomo zapustili Bejrut in se ustavili v vasi DEIR EL QAMAR, ki se ponaša s sijajno arhitekturo iz 17. in 18. stoletja. Danes tu živijo pretežno druzi in maroniti, kar daje vasi poseben pečat. Nadaljevanje poti do palače Beiteddine, ki je delno spremenjena v muzej z bogato opremo iz 18. in 19. stoletja. Povratek v hotel. Nočitev.

 

3. dan : Džejta - Harissa - Biblos
(Z-K) | 100 km

 

Po zajtrku se bomo podali do votlin DŽEJTA (Jeita), ki veljajo za biser med libanonskimi kraškimi jamami. Sprehodili se bomo skozi nekaj dvoran s kapniki, del poti pa bomo opravili tudi s čolnom. Nato bomo obiskali vasico HARISSA s svetiščem Matere Božje Libanonske, ki se dviga na griču 600 m nad morjem. Z vzpetine, na kateri stoji več cerkva in mogočen Marijin kip, se odpira sijajen razgled na okoliške kraje in morje. Sledi vožnja ob obali do starodavnega mesta BIBLOS, katerega korenine segajo kar sedem tisočletij v preteklost. Po kosilu si bomo med drugim ogledali križarski grad iz 12. stoletja, se sprehodili po tržnici in obiskali starodavno pristanišče. Zaradi bogastva arheoloških spomenikov je mesto uvrščeno na Unescov seznam kulturne dediščine. Vrnitev v Bejrut. Nočitev.

4. dan : Baalbek - Andžar

(Z-K) | 200 km

Po zajtrku se bomo podali v zaledje, v dolino Beka. V mestu BAALBEK si bomo ogledali eno najpomembnejših arheoloških najdišč na Bližnjem vzhodu. Srečali se bomo se z ostanki velikih, odlično ohranjenih svetišč iz rimskega obdobja. S sijajnimi dekoracijami se posebej ponašata Jupitrov in Bakhov tempelj, slednji pa velja za najlepše ohranjeno rimsko svetišče v tem delu Sredozemlja. Po postanku za kosilo se bomo ustavili v mestu ANDŽAR (Anjar), ki ga je v 8. stoletju ustanovil omajadski kalif Valid I. in ga danes skoraj v celoti naseljujejo Armenci. Ogled arheoloških ostankov iz omajadskega obdobja. Obiskali bomo še vinsko klet Château Ksara, ki so jo pred stoletjem in pol v dolini Beka ustanovili jezuiti. Danes velja za najboljšo in najbolj obiskano vinsko klet v Libanonu. Vrnitev v Bejrut. Nočitev.

5. dan : Kadiša - Bšarri
(Z-K) | 200 km

Po zajtrku se bomo podali v odmaknjene doline na severu države, kjer so se še ohranile starodavne krščanske skupnosti. Naš cilj bo dolina KADIŠA, kar v aramejščini pomeni Sveta dolina. Najprej se bomo ustavili pri samostanu sv. Antona, katerega začetki segajo v 11. stoletje in se ponaša z najstarejšo tiskarno na Bližnjem vzhodu. V kraju BŠARRI se bomo spomnili slavnega libanonskega pesnika pesnika Gibrana Khalila Gibrana, ki se je tu rodil. Po kosilu bomo obiskali pesnikov muzej v nekdanjem samostanu svetega Sarkisa. Vrhunec dneva bo ogled naravnega rezervata z imenom Božje cedre, kjer se bomo lahko sprehajali med veličastnimi drevesi: nekaj od njih tu stoji že tri tisočletja. Rezervat se ponaša s skoraj štiri sto cedrami. Vrnitev v hotel. Nočitev.

 

6. dan : Sidon - Tir - Magduša
(Z-K) | 170 km

Po zajtrku vožnja vzdolž Sredozemskega morja proti jugu do mesta SIDON, ki je eno največjih v Libanonu. Ogled gradu, ki so ga na majhnem otočku ob obali v 13. stoletju sezidali križarji in ga s kopnim povezuje le ozka, 80 metrov dolga cesta. Obiskali bomo še nekdanji karavanseraj Han al-Frandž in muzej mila. Nadaljevanje poti do starodavnega feničanskega mesta TIR, ki je zaradi izjemnega zgodovinskega pomena uvrščeno na Unescov seznam kulturne dediščine. Po postanku za kosilo se bomo sprehodili čez rimski hipodrom in nekropolo ter obiskali starodavno pristanišče in obmorski arheološki park. Med vračanjem proti Bejruru se bomo za nekaj časa ustavili še v kraju MAGDUŠA (Maghdouché), kjer bomo obiskali jamo, kjer naj bi Marija čakala Jezusa. Okoli nje je zraslo romarsko svetišče. Nočitev.

 

7. dan : Bejrut - Ljubljana
(L) | 30 km

Zadnji dan potovanja prevoz na letališče, od koder bomo z vmesnim postankom poleteli proti našim krajem, kamor bomo prispeli v večernih urah.

** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

 

Datum odhoda: 
17.10.2023 in 18.3.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhod:17. 10. 2023 - Let z Brnika in ZAGOTOVLJENO

Cena:

1.499 € (min. 30 oseb)

1.569 € (min. 25 oseb)

1.599 € (min. 20 oseb)

1.699 € (min. 15 oseb)

 

Odhod:18. 03. 2024

Cena:

1.499 € (min. 30 oseb)

1.569 € (min. 25 oseb)

1.599 € (min. 20 oseb)

1.699 € (min. 15 oseb)

Število dni: 
7
Cena vključuje: 
Cena vključuje
  • letalski prevoz
  • letališke in varnostne takse
  • prevoze s turističnim avtobusom po programu
  • namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelu s 5*****
  • obroke po programu (L-obrok na letalu, Z-zajtrk, K-kosilo)
  • stroške organizacije
  • kompetentno vodstvo
  • osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
  • za napitnine: 30.- €
Doplačila po želji (ob prijavi)
  • 299.- € za enoposteljno sobo
Vizum

Brezplačni vizum prejmete na letališču ob vstopu v državo.

Potni list mora veljati vsaj 6 mesecev od povratka v domovino in ne sme vsebovati izraelskega žiga.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Libanon - 7 dni: 17.10.2023 že zagotovljen odhod iz Brnika in 18.3.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon