LUKSUZNO KRIŽARJENJE PO DALMACIJI IN KVARNERJU

Krk – Zadar – Vodice – Primošten – Trogir – Hvar – Biševo – Vis – Kornati – Rab - Krk
Prevoz: 
Ladja
Prvi maj 2022

1. DAN / SOBOTA: KRK

Vkrcanje na ladjo se začne ob 13.00 uri. Avtomobil lahko parkirate na varovanem parkirišču v bližini (doplačilo). Udobno se namestite v svoji kabini, popoldan se lahko sprehodite po mestu, zvečer pa se nam pridružite na pijači dobrodošlice, ki ji sledi večerja. Nočitev na Krku. (V)

2. DAN / NEDELJA: KRK - ZADAR

Zjutraj zapustimo Krk in odplujemo do našega prvega cilja, Zadra. Kosilo na ladji. Ob prihodu v Zadar boste imeli prosti čas za sprehod po mestu in ogled znamenitosti mesta, kot so: rimski forum iz 1. stoletja pr.n.št., cerkev sv. Donata, katedrala sv. Stošije. Nočitev v Zadru. (Z, K)

3. DAN / PONEDELJEK: ZADAR - VODICE - PRIMOŠTEN

Zjutraj bomo odpluli proti Vodicam, slikovitemu dalmatinskemu mestu. Iz Vodic se  lahko odpravite na izlet v nacionalni park Krka (doplačilo). Naravni park Krka je ena najbolj znanih naravnih turističnih znamenitosti na Hrvaškem in prava mojstrovina narave s slapovi in ​​kraško naravo. Obiskali boste največji slap Skradinski buk, ki se preliva preko 17 naravnih pregrad. Po ogledu parka povratek z avtobusom v Primošten. Gostje, ki ne bodo šli na izlet v park Krka, nadaljujejo s plovbo v Primošten, majhno očarljivo dalmatinsko mesto, ki se nahaja med Šibenikom in Trogirjem. Stari del mesta se nahaja na nekdanjem otoku. Sprehodite se po njegovih ozkih ulicah, obiščite župnijsko cerkev sv. Juraj, občudujte naravo ali sedite v enega od lokalov ali restavracij in se preprosto prepustite prijetnemu vzdušju te ribiške vasice. Temperature morja so tudi že primerne za najbolj pogumne. Nočitev v Primoštenu. (Z, K)

4. DAN / TOREK: PRIMOŠTEN - TROGIR - HVAR

Zjutraj zapustimo Primošten in odplujemo proti Trogirju, dalmatinsko mestece pod zaščito Unesca. Prosti čas za sprehod po Trogirju, katerega bogata zgodovina je vplivala na številne narode (Grki, Rimljani, Benečani), kar je vidno na vsakem koraku. Uživajte v pogledu na monumentalno katedralo sv. Lovrenca, zgrajeno v romansko-gotskem slogu. Povratek na ladjo in kosilo. Sledi plovba proti otoku Hvar in prihod v popoldanskih urah. Prosti čas za sprehod po Hvaru, kjer lahko uživate v pogledu na čudovito metno jedro in arhitekturo Hvara ter nekatere njegove najbolj znane znamenitosti, kot je katedrala sv. Stjepana, Arsenal, gledališče iz leta 1612, ki je eno najstarejših v Evropi. Če imate kanček pustolovskega duha, vam predlagamo, da se povzpnete na trdnjavo Španjola/Fortica in uživate v čudovitem razgledu na Hvar in Paklene otoke. Topli spomladanski dnevi vabijo na sonce, tako lahko izberete katero od čudovitih plaž v bližini ali se zleknete kar na ležalnikih na krovu in uživate s koktajlom v roki v jacuzziju in bazenu. Prost večer za raziskovanje bogatega nočnega življenja. Nočitev na Hvaru. (Z, K)

5. DAN / SREDA: HVAR - BIŠEVO - VIS

Zjutraj odplujemo na otok Biševo in si ogledamo znamenito Modro jamo. Ta naravna znamenitost vam preprosto vzame dih z igro sončne svetlobe, ki ustvari odsev na belem morskem dnu in jamo oblije v čudoviti modri barvi. Dostop do Modre jame je možen le z ladjo, včasih pa zaradi vetrov in morskih tokov vstop v jamo ni mogoč. Možnost plovbe v jamo bo znana šele zjutraj ob obisku. V primeru, da je vreme ugodno pri obisku Modre jame, pridemo na otok Vis po kosilu. Čeprav je bilo Vis skozi stoletja majhno mesto, je imelo vedno velik strateški pomen. Preživite prosti čas na otoku in raziščite čudovito mesto Vis, ki je ohranilo nekdanji čar deloma zato, ker je bilo v času nekdanje Jugoslavije skoraj zaprto za javnost. Nočitev na Visu. (Z, K)

6. DAN / ČETRTEK: VIS - KORNATI (TELAŠČICA)

Zapustimo Vis in plujemo proti Narodnemu parku Kornati. Kosilo na ladji. Med plovbo boste med drugim uživali v čudoviti pokrajini Kornatskega otočja. Ta arhipelag sestavlja približno 140 otokov, otočkov, pečin, od katerih jih je 89 del narodnega parka Kornati. Pluli bomo med otočki, naš današnji cilj pa je zaliv in naravni park Telašćica. Poleg tega, da je znan po svoji lepoti, je Telašćica tudi eno najbolje zaščitenih naravnih pristanišč. Ta večer je rezerviran za zabavo na krovu s kapitanovo večerjo. Nočitev v zalivu Telašćica. (Z, K, KV)

7. DAN / PETEK: KORNATI - RAB

Danes plujemo proti otoku Rab, ki je znan kot hrvaški otok ljubezni. Kosilo na ladji. Mesto Rab je s svojim srednjeveškim obzidjem, stolpi, trgi, zvoniki in cerkvami pravi mali biser, v eni izmed njih (cerkev sv. Justina) pa je shranjena tudi lobanja sv. Krištofa, zavetnika mesta Rab. Po sprehodu po mestu vam predlagamo, da obiščete katero od številnih restavracij ali poskusite znamenito rabsko torto, katere recept po legendi sega v 12. stoletje. Nočitev na Rabu. (Z, K).

8. DAN / SOBOTA: RAB - KRK

Zgodaj zjutraj zapustimo Rab in plujemo proti Krku. Prihod v Krk je predviden okoli 8.00 ure. Po zajtrku izkrcanje. Želimo vam srečno vrnitev domov s peščico lepih spominov, ki jih boste odnesli iz vašega križarjenja. (Z).

Nova ladja (l. 2021)  potnikom nudi vse udobje:
|  dolžina 52 m | število potnikov: 40 | število kabin: 19 |
Restavracija | Lounge bar z zunanjim delom | Savna | Bazen | Jacuzzi | Prostorna terasa za sončenje z ležalniki | Udobne klimatizirane kabine z lastno kopalnico in TV | brezplačen wi-fi na ladji |

Datum odhoda: 
Odhodi: 30.4., 7.5., 14.5.2022
Lokacija odhoda: 
KRK
Cene/Termini: 

Odhodi: 30.4., 7.5., 14.5.2022

KABINA POD PALUBO: redna cena: 1290 EUR   akcijska cena: 920 EUR po osebi
KABINA NA PALUBI : redna cena: 1490 EUR akcijska cena: 1.160 EUR po osebi

Število dni: 
8
Cena vključuje: 

CENA VKLJUČUJE:

- nastanitev v sodobno opremljenih in klimatiziranih kabinah z lastno kopalnico

- 7x samopostrežni zajtrk, 6 x kosilo, 1 x večerja

- pijačo dobrodošlice in kapitanovo večerjo

- dnevno pospravljanje kabine (1 x tedensko menjava posteljnine)

- brezplačen voda, čaj in kavo ves čas križarjenja

- dnevno na voljo sveže sadje

- koriščenje savne, jacuzzija in bazena na ladji

- »Cruise manager« ves čas potovanja

- Wi-Fi na ladji

- storitev vkrcanja /izkrcanja prtljage

 

CENA NE VKLJUČUJE:

- dodatne konzumacije hrane in pijače na ladji

- napitnine za posadko: priporočen znesek napitnin 7 € po osebi na dan

Doplačila: 

DOPLAČILO:

- pristaniška in turistična pristojbine –  21 EUR na osebo; obvezno doplačilo na licu mesta

- parkiranje na Krku (video nadzor) za avtomobil: 40 EUR, plačilo na licu mesta

- vstop v Modro jamo (70 HRK, plačilo na licu mesta)
- Izlet v Narodni park Krka (prevoz z avtobusom, vodenje in vstopnina) 49 EUR doplačilo v agenciji ali na licu mesta po želji

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

LUKSUZNO KRIŽARJENJE PO DALMACIJI IN KVARNERJU

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon