Madeira

Madeira – eksotični vrt Atlantika

Tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana leži majhen otoček – Madeira. Zazdi se lahko, da v tej odmaknjeni deželi ni kaj dosti početi. A ko enkrat vstopiš na otok, se le-ta pred teboj povečuje v nedogled...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
900,00 €
Avtobusna potovanja
Na toplo iz Ljubljane

1. dan: LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (letalo, H*)

2. dan: FUNCHAL – izlet na VZHOD OTOKA
Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ”poncho”? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne “alpske” hiške in morda okusimo “milho cozido” s pečeno tuno? Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev. (H*, Z)

3. dan: FUNCHAL – izlet po okolici in v NUNSKO DOLINO
Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

4. dan: FUNCHAL- izlet na kite in delfine
Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo pri največji znamenitosti mesta – muzej CR7 in kip Cristiana Ronalda. Pot nas pelje do parka Sv. Katarine, skozi čudovit mestni park in že vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Nočitev. (H*, Z)

5. dan: FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA
Zajtrk. Jutro začnemo na prelazu Encumeada, od koder se nam z nekaj sreče odpre pogled na obe strani otoka vse do morja, da lahko občudujemo teater gora okoli Pica Grande. Sprehod pri prastarih lovorikovcih. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave. Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo mimo vasice Sao Vincente nazaj na južno obalo, do Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

6. dan: FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA
Zajtrk. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal in se spustimo v osrčje gozda lovorikovca. Prav tukaj je zrak najbolj čist in vdihnemo ga s polnimi pljuči. Sonce ali megla – čarobno je! Spustimo se na južno stran otoka in obiščemo eno izmed obmorskih vasic. Vožnja do mesta Calheta, kjer se nahaja ena izmed 2 peščenih plaž z rumenim peskom na otoku. Kot naročeno za kratek počitek, kosilo ali skok v morje. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

7. dan: FUNCHAL – prosto ali izlet po želji
Zajtrk. Prost dan. Lahko ga izkoristite za počitek in kopanje, raziskovanje Funchala ali se udeležite izleta po želji – celodnevni pohod po daljši levadi ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiira do Ruiva). Če želite otok doživeti na edinstveni način, ga raziščemo z jeepi čisto izven glavnih cest, po divjini, na vrh planote. Prav tako se lahko udeležite katere druge dejavnosti kot so kolesarjenje, kanjoning, surfanje, jadranje… Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalnega Fado večera z večerjo in dobrotami Madeirske kuhinje. Nočitev. (H*, Z)

8. dan: FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (Z, letalo)

Datum odhoda: 
29.1.2023, 5.2., 26.2., 25.3., 16.4., 24.4., 21.5., 26.5., 25.6., 30.6., 7.7.,14.7., 21.7., 28.7., 4.8., 11.8., 18.8., 25.8.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali iz bližnjega letališča
Cene/Termini: 

Odhodi: 29.1.2023, 5.2., 26.2., 25.3., 16.4., 24.4., 21.5., 26.5., 25.6., 30.6., 7.7.,14.7., 21.7., 28.7., 4.8., 11.8., 18.8., 25.8.2023....

Cena po osebi od: 900,00 €

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
8
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (83 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje, degustacija madeirčana, vstopnino v Botanični vrt, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji (na kraju samem):– Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program, …): 40 EUR,– izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 35 EUR,– Monte – spust s sanmi: 15 EUR,– dodatni izlet 7. dne: 40 EUR,– izlet z jeepi: 45-65 EUR,– napitnine: 15 EUR.

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Madeira – eksotični vrt Atlantika

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon