RAJSKI OTOK ZA AKTIVNE POČITNICE
Madeira

Madeira – eksotični vrt Atlantika

Tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana leži majhen otoček – Madeira. Zazdi se lahko, da v tej odmaknjeni deželi ni kaj dosti početi. A ko enkrat vstopiš na otok, se le-ta pred teboj povečuje v nedogled...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Cena od: 
1.299,00 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolika in pestra flora. Madeira je resnično en velik botanični vrt. Eksotične rastline krasijo otok z nenavadnimi barvami in posebnimi oblikami cvetov, ki so prava paša za oči. V času festivala cvetja, v aprilu pa tja do junija je otok najlepši.

1. dan: LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL

Zbor v Ljubljani in vožnja do Dunaja. Direkten let na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev. Prost večer. Nočitev. (letalo, H*)

2. dan: FUNCHAL – izlet na VZHOD OTOKA

Zajtrk. Vožnja do Machica, kjer nas čaka sprehod po levadi. Spremljajo nas pogledi na lepo zaledje mesta, ki leži v naravnem amfiteatru. Prosto za kosilo in po želji kopanje na peščeni plaži. Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših pohodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. (H*, Z)

3. dan: FUNCHAL – izlet na VRH in SEVER OTOKA

Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ”poncho”? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne “alpske” hiške in morda okusimo “milho frito” s pečeno tuno? Začimba dneva je obisk vasice Porto da Cruz, kjer se sprehodimo in uživamo v penečem oceanu. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev. (H*, Z)

4. dan: FUNCHAL – izlet po okolici in v NUNSKO DOLINO

Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

5. dan: FUNCHAL- izlet na kite in delfine

Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo v parku sv. Katarine, se sprehodimo skozi čudovit mestni park in vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale in mestne hiše vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Nočitev. (H*, Z)

6. dan: FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA

Zajtrk. Jutro začnemo na prelazu Encumeada, od koder se nam z nekaj sreče odpre pogled na obe strani otoka vse do morja, da lahko občudujemo teater gora okoli Pica Grande. Sprehod pri prastarih lovorikovcih. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave. Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo mimo vasice Sao Vincente nazaj na južno obalo, do Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

7. dan: FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA

Zajtrk. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra in postanemo pri morju vetrnic. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal in se spustimo v osrčje gozda lovorikovca. Še eno lepo panoramsko cestico smo izbrali za vožnjo do svetilnika na Ponta do Pargo, kjer stojimo nad spektakularno obalo in razpenjenim oceanom. Uživanje v prizorih. Vožnja do mesta Calheta, kjer se nahaja ena izmed 2 peščenih plaž na otoku. Kot naročeno za kratek počitek ali skok v morje. Vrnitev v hotel. Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalnega Fado večera z večerjo in dobrotami Madeirske kuhinje.  Nočitev. (H*, Z)

8. dan: FUNCHAL –DUNAJ - LJUBLJANA

Zajtrk. Prosto za lastno raziskovanje. Vožnja na letališče in polet na Dunaj. Sledi še vožnja do Ljubljane. (Z, letalo)

Vrstni red izletov po otoku ter sprehodov se lahko med potovanjem prilagajajo vremenskim razmeram.

Datum odhoda: 
25.12.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Celje, MB, Dunaj
Cene/Termini: 
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
Po razpisnem programu 1449 € 1299 €
Obvezna doplačila    
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb   90 €
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb   60 €
Doplačila po želji    
Doplačilo za enoposteljno sobo   340 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **   4.56 %
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 8 dni kritje S - posamično   14.47 €
Popusti    
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču   15 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču   10 %
Število dni: 
8
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje, degustacija madeirčana, vstopnino v Botanični vrt, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji (na kraju samem):– Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program, …): 40 EUR,– izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 35 EUR,– Monte – spust s sanmi: 15 EUR,– napitnine: 15 EUR.

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Madeira – eksotični vrt Atlantika

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon