Madeira

Madeira in Fatima Otok večne pomladi in Marijino svetišče - duh. vodstvo g. Robert Friškovec - ROMANJE

Madeira je otok pod portugalsko zastavo. Zaradi oceanske klime, ki ni nikoli prevroča in nikoli prehladna, je Madeira primerna za obisk skozi vse leto. Otoček nas bo navdušil z izjemno slikovito pokrajino in...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo/avtobus
Cena od: 
1199,00 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

1. dan: Ljubljana-Madeira

Avtobusni prevoz do enega od okoliških letališč in polet z enim postankom proti Madeiri. Prevoz do hotela in nočitev.

2. dan: Funchal in botanični vrt

Zajtrk. Začnemo s spoznavanjem Funchala, prestolnico otoka, ki so ga pomorščaki ustanovili v začetku 15. stoletja. Madeira je bila pomembna proizvajalka sladkorja in tako je Funchal lahko bogatel in postal »Mala Lizbona«. Arhitektura in slog tistih časov je še vidna v stavbah, tudi v katedrali, ki jo bolje spoznamo. Čeprav je Funchal postal že kar veliko mesto, še vedno skriva očarljivi stari del z ozkimi ulicami, prijetnimi restavracijami, živahnimi trgi. Najbolj slikovite so seveda tržnice, kjer lahko kupujemo eksotično sadje, čudovito cvetje ali ribje dobrote… Maša med ogledi. Popoldne obisk edinstvenega botaničnega vrta nad Funchalom, kjer naletimo na neverjetno raznoliko rastlinstvo z vsega sveta, odkrijemo mnoge endemične vrste, tropske in subtropske rastline. Klima na otoku je prava, da imajo cvetje, grmovnice, palme in agave, v višinah pa evkaliptusi in borovi gozdovi odlične pogoje za rast skozi vse leto. Večerja in nočitev.

3. dan: celodnevni izlet na zahodni del otoka

Zajtrk. Z izletom na zahod bomo takoj začutili divjo lepoto otoka, spoznali njegove odmaknjene vasice, razgiban relief, geološko zgodovino. Pot nas najprej vodi do slikovitega ribiškega naselja Camara de Lobos. Življenje je tu še zelo tradicionalno, mnoge aktivnosti se odvijajo na ulicah in trgih, čar ji dajejo tudi številni lokali in restavracije, kamor radi zahajajo otočani od drugod. Nato bomo osupnili ob pogledu na Cabo Girao, drugi najvišji klif na svetu (580 metrov), ki se strmo in divje spušča v Atlantik. Sledi postanek v obmorski vasici Ribeira Brava, kjer bo čas za sprehod. Pot nas nato vodi proti severu otoka in ob primernem vremenu se nam bo na vrhu odprl izjemen pogled na obe strani otoka. V kraju Sao Vicente stopimo v muzej, ki nam razodene geološki nastanek otoka, nato pa nas slikovita severna cesta, ponekod vklesana kar v vulkansko kamenino, popelje na skrajni zahod do letoviškega mesteca Porto Moniz. Ena od njegovih zanimivosti so vulkanski bazeni, ki jih z vodo polni Atlantik. V glavno mesto Funchal se vrnemo preko osrednje planote Paul de Serra, skopo porasle pokrajine, kjer pa se rade pasejo koze. Večerja in nočitev.

4. dan: celodnevni izlet na vzhodni del otoka

Zajtrk. Tokrat se podamo na spoznavanje številnih zanimivosti vzhodnega dela Madeire. V Camachi se najprej spoznamo z ročnim pletenjem košar in mnogih drugih izdelkov iz vrbovih vej. Od obrtnikov, ki izdelujejo prave umetnine, bomo lahko kakšen uporaben kos ali samo spominek tudi kupili. Pot nadaljujemo po slikoviti poti do drugega najvišjega vrha otoka, Pica de Areiro (1810 metrov) z lepimi pogledi na 

okolico. V kraj Ribeiro Frio redko zaidejo sončni žarki (ime pomeni Hladna voda), zato lahko tu naletimo tudi na endemično floro. Nato uživamo v slikovitih pogledih na Faial in okolico s terasami, hišami na visokih planotah nad Atlantikom. Santana nas navduši s tradicionalnimi hišami z zelo strmimi strehami iz slame, ki segajo skoraj do tal in tako varujejo notranjost pred nalivi z oceana. Še eni impresivni pogledi na zanimive skalne formacije in razgibano severno obalo se nam obetajo z razgledne točke pri Porteli. Pot nas nato pripelje na južno obalo, kjer se sprehodimo po ribiškem naselju Machico, ki je bila prva naselbina na Madeiri, saj so se leta 1420 prav tu izkrcali prvi pomorščaki. Večerja in nočitev.

5. dan: izlet v notranjost otoka (Curral das Freiras)

Zajtrk. Tudi zaledje glavnega mesta nam lahko postreže z veliko zanimivostmi. Že pogled z razgledišča na Pico dos Barcelos na Funchal in njegov zaliv je nepozaben. Še globlje v notranjosti otoka pridemo do Nunske doline, Curral das Freiras, kamor so se pred gusarskim napadom sredi 16. stoletja zatekle sestre iz reda sv. Klare. Maša. Pogled na dolino, ki naj bi bil pravzaprav vulkanski krater, je pravo doživetje. Vasica je vseh strani obdana s strmimi pobočji in zato res primerna za zatočišče. Na povratku se ustavimo v kraju Monte, ki slovi po mili klimi in bujni vegetaciji. V dolino se lahko spustimo kar z lokalno posebnostjo, lesenimi sankami, ki jih upravljata dva »šoferja«. Prosto popoldne in nato večerni let v Lizbono. Nočitev.

6. dan: Lizbona-Cabo da Roca-Fatima

Po zajtrku nas čaka ogled glavnih znamenitosti portugalske prestolnice. Povzpnemo se do slikovite srednjeveške četrti Alfama in trdnjave sv. Jurija, videli bomo cerkev sv. Antona, ki stoji na kraju njegove rojstne hiše. Nato se spustimo do osrednjega trga Rossio. Sledi obisk zahodnega predela mesta, Belem, kjer bomo videli znameniti stolp in spomenik v čast pomorščakom, ki so odkrivali Novi svet. V bližini je tudi znameniti samostan Jeronimos, videli bomo znameniti kip Kristusa Kralja. Cesta nas nato vodi do najbolj zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca, kjer bomo opazovali širni Atlantik. Popoldne se odpeljemo v Fatimo, kjer se je Marija prvič prikazala 13. maja 1917. Maša, večerja in nočitev.

7. dan: Fatima

Zajtrk. Dan preživimo v Fatimi. Po jutranji maši obiščemo baziliko z grobovoma Hijacinte in Frančiška, kapelo prikazovanj, sprehodimo se po trgu Esplanade. Dovolj bo tudi časa za osebno molitev in razmišljanje. Popoldne imamo križev pot. Večerja in nočitev.

8. dan: Fatima-Tomar-Lizbona-Ljubljana

Zajtrk. Po maši obiščemo slikoviti Tomar z gradom vitezov templjarjev. Sledi odhod proti letališču in polet do enega od okoliških letališč ter še povratek v Ljubljano.

Datum odhoda: 
od 04.nov.2022 do 11.nov.2022 - zagotovljeno romanje
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, okoliška letališča
Cene/Termini: 

od 04.nov.2022 do 11.nov.2022 - zagotovljeno romanje

Cena

  • 1.199 € (najmanj 25 potnikov),
  • 1.250 € (najmanj 15 potnikov),
Število dni: 
8
Cena vključuje: 

letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje z zajtrki v hotelih 3***, 5 večerij, avtobusne prevoze, oglede s slovenskim vodnikom, duhovno vodstvo, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

Doplačila: 

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 200 evrov, vstopnine (cca 20 evrov), dodaten kovček 15 kg (50 evrov);

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Madeira in Fatima Otok večne pomladi in Marijino svetišče - duh. vodstvo g. Robert Friškovec - ROMANJE

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon