Madeira

Madeira - novo leto na otoku večne pomladi

Madeira je otok miru in neverjetne lepote narave, kar je prepoznala tudi avstro-ogrska cesarica Elizabeta, znana kot Sissi, ki si je tukaj blažila svoje tegobe. Na otoku se je prav tako ustavil svetovni...
Vrsta ponudbe: 
Izlet, Prenočišče z zajtrkom
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1.199 €
Praznična doživetja
Aktualna potovanja

Madeira je otok miru in neverjetne lepote narave, kar je prepoznala tudi avstro-ogrska cesarica Elizabeta, znana kot Sissi, ki si je tukaj blažila svoje tegobe. Na otoku se je prav tako ustavil svetovni raziskovalec, pomorščak in trgovec, Krištof Kolumb, ter angleški premier Winston Churchill, ki je naslikal več motivov ribiške vasi Camara de Lobos. Najbolj so ga prevzeli slikoviti, barviti čolni. Trenutno najbolj znan otoški »izvozni artikel« pa je vsekakor Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, na katerega so domačini še kako ponosni. Leta 2017 so mu postavili doprsni kip, ki ga je izdelal Emanuel Jorge da Silva Santos. Madeiro mnogi imenujejo otok večne pomladi, saj je zaradi ugodne klime obisk primeren v vsakem letnem času. 

Zakaj izbrati to potovanje:

 • Madeira je otok tisočih obrazov, tja poletimo s posebnim letalom direktno iz Ljubljane
 • vključeni izleti po otoku
 • odlična kulinarika z obilo rib, morskih sadežev, zelenjave in eksotičnega sadja
 • čudovita neokrnjena narava med morjem in gorami, idealno podnebje v vseh letnih časih
 • za ljubitelje narave in pohodništva
 • Ne zamudite spektakularnega novoletnega ognjemeta

 

1. DAN: JP LJUBLJANA - FUNCHAL, nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah ter direktni polet na Madeiro. Poldnevni ogled slikovitega mesta Funchal. Sprehod po pisanih ulicah, polnih zelenja, tlakovanih z malimi črnimi in belimi kamenčki. Glavni postanek bomo naredili na znameniti tržnici, z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja, zelenjave in rib. V bližini bomo obiskali delavnico slavnih madeirskih čipk in vezenin, kjer bo možnost ogleda izdelave in nakupa. Ogledali si bomo tudi druge znamenitosti v starem delu mesta in si na koncu pustili malo prostega časa za samostojne prve nakupe in oglede. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. DAN: PO VZHODNEM IN ZAHODNEM DELU OTOKA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra), zajtrk, nočitev

Ves dan bo namenjen odkrivanju najlepših znamenitosti vzhodnega in  zahodnega dela otoka. Pot nas bo najprej vodila po slikoviti poti na vzhod otoka, vse do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok), kjer bomo naredili postanek za obisk ribogojnice postrvi. Možnost pokušnje tipične otoške pijače - poncha iz brandya, sladkornega trsa, limone in medu. Nadaljevanje poti v Santano, vasico znano po značilnih raznobarvnih trikotnih hišah, kritih s slamo, v katerih so v preteklosti živeli domačini, danes pa so spremenjene v prodajalnice spominkov.  Po severni obali se bomo zapeljali na zahodni del otoka ter na poti občudovali dih jemajoče razglede, slapove, globoke doline ter otoške vrhove. Pot nas bo vodila vse do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je najbolj poznano po naravnih vulkanskih bazenih. Po kosilu (doplačilo) nas bo pot proti Funchalu vodila preko edinstvenega, kar 1.500 metrov visokega prelaza Paul da Serra.

3. DAN: PROSTI ČAS, SAMOSTOJNO ODKRIVANJE ALI POHOD OB LEVADI RABACAL (doplačilo), zajtrk, nočitev

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje v številnih aktivnostih, ki jih nudi čudoviti otok. Proti doplačilu se lahko odločite za celodnevni izlet/treking, sproščujoč sprehod ob levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južne sušne predele in skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km, mnogi so bili urejeni že v 16. stoletju. Danes so ob levadah urejene vzdrževane sprehajalne poti, ki se uporabljajo v turistične namene in omogočajo enkratne pohode v neokrnjeni naravi. Vožnja do planote Paul da Serra, od tam bomo pot nadaljevali peš. Naprej se bomo sprehodili do gostišča Rabacal in po kratkem odmoru pot nadaljevali v čudoviti naravi do slapov Risco. Spust in nadaljevanje hoje po vzdrževanih poteh imenovanih »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine,  po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Kratek odmor za uživanje v čudoviti naravi. Vračali se bomo skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Levade s pohodniškimi potmi na Madeiri nikakor ne smemo zamuditi.

4. DAN: PREKO HRIBOV DO MORJA (Pico dos Barcelos, Eira do Serrado in Monte) – poldnevni izlet, zajtrk, nočitev

Naš prvi postanek na poti bo razgledna točka Pico dos Barcelos (335 m), ki se nahaja na poti iz mesta Funchal in ponuja čudovit razgled na zaliv glavnega mesta. Po ovinkasti cesti obrasli z evkaliptusovimi drevesi se bomo podali naprej proti Eira do Serrado (1.094 m). Po kratkem sprehodu do razgledne točke, se nam bo odprl slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka ter v 800 m globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se v 16. stoletju sem zatekle pred pirati. Pot bomo nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji in ob doplačilu se bomo na povratku popeljali v dolino na tradicionalnih lesenih sankah. Povratek hotel ter priprave na silvestrovanje v hotelu (z doplačilom). Po želji (doplačilo) se bomo v večernem času okoli 20.ure odpeljali do mesta Funchal, si vzeli čas za samostojno večerjo v mestu in ogled veličastnega ognjemeta in se okoli 2. ure zjutraj vrnili v hotel.

5. DAN: PROSTI ČAS, SAMOSTOJNO ODKRIVANJE ALI JEEP SAFARI (doplačilo), zajtrk, nočitev

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje v številnih aktivnostih, ki jih nudi čudoviti otok. proti doplačilu se bomo po zajtrku podali na poldnevni izlet / jeep safari z 4x4 jeepi. Zapeljali se bomo po makedamskih cestah v srce Madeire s čudovitimi razgledi na najvišje vrhove. Pot nas bo peljala po stranskih poteh skozi Unescov lovorjev gozd vse do Portele. Ustavili se bomo za obisk tovarne ruma v vasici Porto de la Cruz, kjer proizvajajo glavno sestavino za značilno pijačo Poncha. 
Na poti nazaj proti Funchalu bomo občudovali "vulkanske solze" rta Sao Lourenco in na zadnjem postanku na razgledni točki Ponta do Rosto lepo videli tudi otoka Porto Santo ter Desertas.

6. DAN: POVRATEK DOMOV (FUNCHAL-JP LJUBLJANA ), zajtrk, nočitev

Po zajtrku  prosti čas in v nadaljevanju ob dogovorjeni uri prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

 

Pomembno
Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni.
Najmanjše število prijavljenih potnikov na posebnem letalu: 160 potnikov (skupaj počitniški in potovalni del).

Datum odhoda: 
28.12.2021
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 1.199 € 

Število dni: 
6 dni
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana-Funchal-Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 5 nočitev z zajtrkom, hotel 4*
 • izlete in prevoze po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila: 

MOŽNO DOPLACILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potnikov: 50 €
   

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI NA OSEBO:

 • soba na morsko stran 40 €,
 • enoposteljna soba 289 €,
 • silvesterska gala večerja 200 €,
 • 5 večerij v hotelu (vključena silvesterska gala večerja) 320 €,
 • prevoz do Funchala za ogled novoletnega ognjemeta 25 €, 
 • treking Levada Rabacal 39 €
 • jeep safari 39 €.


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • strošek morebitnih vstopnin približno 20 €.
Popusti: 

otrok 2–12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Madeira - novo leto na otoku večne pomladi

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon