Španija

Madrid in Escorial, 23.2.2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Ko je Filip II. prestavil prestolnico svoje svetovne države v Madrid, si zagotovo nihče ni mislil, da bo iz tega mesteca zrasla večmilijonska metropola. Španska prestolnica Madrid se ponaša s celo vrsto...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
799,00 €
Potovanja po Svetu
1. dan : Ljubljana - Madrid
(V)
Zbor potnikov v jutranjih urah in prevoz na enega bližnjih letališč, od koder bomo poleteli proti Španiji. Po pristanku na letališču Barajas se bomo podali v MADRID in se nastanili v hotelu. Krajša vožnja s podzemno železnico v središče mesta. Sledi sprehod do Plaza Mayor in Puerta del Sol. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 
2. dan : Madrid
(Z)
Po zajtrku vožnja s podzemno železnico v mestno središče. Oglede bomo začeli pri templju Debod, ki so ga v celoti pripeljali iz Egipta: svetišče iz časa faraonov je v Madrid prispelo kot darilo egiptovske vlade. Nato se bomo ustavili na Plaza de España, kjer stoji mogočen spomenik Cervantesu. Že od tu bomo lahko občudovali Palacio Real – kraljevo palačo, ki je ena največjih v Evropi. V notranjosti si bomo ogledali izjemno opremo, ki jo dopolnjujejo številne slike in freske, ki so jih ustvarili Goya, Mengs in Tiepolo. Po odmoru za kosilo se bomo podali do muzeja Prado. Ogled največje zbirke španskega slikarstva na svetu, poleg katere muzej hrani tudi dela številnih drugih umetnikov (Bosch, Tizian, Rubens …). Prosto za večerjo v mestu, vrnitev v hotel in nočitev.
 
3. dan : Escorial - Madrid
(Z)
Po zajtrku vožnja do vznožja pogorja Guadarrama, kjer je dal Filip II. zgraditi veličastni kompleks EL ESCORIAL. Mogočna kamnita stavba združuje cerkev, samostan, kraljevo palačo in grobnico španskih kraljev. Ogled notranjščine, ki hrani vrhunske umetnine številnih umetnikov renesanse in baroka (Bosch, El Greco, Tizian, Celinni, Velazquez …). Izjemna umetnina je tudi sama zgradba, saj s svojo strogostjo in mogočnostjo sodi med najpomembnejše arhitekturne spomenike iz obdobja manierizma. Povratek v Madrid. Po odmoru za kosilo bomo obiskali muzej Thyssen, ki hrani obsežno zbirko slik od 14. do 20. stoletja. Muzejsko zbirko sestavlja več sto del najvidnejših evropskih umetnikov in nudi kakovosten pregled čez večino umetnostnih smeri v zahodnem svetu. Po ogledu se bomo podali na Plaza de Cibeles in do Puerta de Alcalá. Prosto za večerjo v mestu, vrnitev v hotel in nočitev.
 
4. dan : Madrid - Ljubljana
(Z)
Po zajtrku se bomo vrnili v središče mesta in najprej obiskali Palacio Liria, v kateri že stoletja živijo vojvode Alba. Najvidnejša plemiška družina Španije živi v velikem razkošju med umetninami, ki so jih ustvarili Rubens, Rembrandt, Tizian, Goya, Mengs in še mnogi drugi vidni umetniki. Nato si bomo ogledali zunanjščino železniške postaje Atocha. V neposredni bližini se nahaja muzej Centro de Arte Reina Sofía, ki se ob španskem kubizmu in surrealizmu ponaša predvsem s Picassovo sliko Guernica. Pred obiskom muzeja si bomo privoščili odmor za kosilo. Po končanih ogledih vrnitev v hotel in prevoz na letališče. Polet proti našim krajem, po pristanku pa bo organiziran prevoz v Ljubljano.**
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
23.2.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhod: 23. 02. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
799 € (min. 30 oseb)
829 € (min. 25 oseb)
879 € (min. 20 oseb)
949 € (min. 15 oseb)

Cena vključuje
prevoz na odhodno letališče in nazaj
letalski prevoz v Madrid, letališke in varnostne takse
prevoz z avtobusom po programu (iz letališča in nazaj, do Escoriala)
1 polpenzion in 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu z najmanj 3*** ob namestitvi v dvoposteljnih sobah (prha, wc)
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
okoli 120.- € za vstopnine (Palacio Real, El Escorial, Museo Thyssen, Museo del Prado, Palacio Liria in Museo del Arte Reina Sofía)
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
129.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Madrid in Escorial, 23.2.2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon