Španija

MADRID Z OKOLICO

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo/avtobus

1. DAN: Slovenija – Benetke (letališče)  - Madrid

Zjutraj se bomo zbrali na dogovorjenem mestu. Sledi transfer na letališče  Marco Polo v Benetke. Ob uri polet letala v Madrid. Po prihodu (pristanku) sledi krožna vožnja po španski prestolnici in spoznali njene najpomembnejše prometne osi z znamenitimi stavbami: Castellana, Gran Via... Nastanili se bomo v hotelu, večerja. Po večerji bomo obiskali nekatere dele mestnega središča, kot so: Plaza Mayor, Puerta del Sol, Plaza de la Cibeles, Plaza Espana. Nočitev.

2. DAN: Madrid - Segovia - Escorial - Dolina padlih - Madrid

Zajtrk. Pot nas bo vodila nekoliko severno od Madrida proti mestecu Segovia, ki je poznano po najbolj ohranjenem rimskem akvaduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno jedro. Ob vznožju pogorja Guadalarama bomo obiskali največji granitni kompleks na svetu - samostan in palačo San Lorenzo v Escorialu. Bogata zgodovina 16. stoletja se tu prepleta z deli znanih španskih in svetovnih umetnikov. Palačo Filipa II. pa dopolnjuje knjižnica, ki jo štejejo za drugo najpomembnejšo na svetu, takoj za vatikansko. Še en veljak si je tu v bližini postavil svoj spomenik, tokrat iz 20. stoletja - general Franco. Dolina padlih je obeležje za vse padle v španski državljanski vojni.  Proti večeru se bomo vrnili v Madrid. Prosti čas, večerja in prenočevanje.

3. DAN: Madrid - Toledo - Madrid

Po zajtrku bomo odpotovali proti srednjeveškemu mestecu Toledo, ki ga je Mavrom odvzel španski junak El Cid. Ob najdaljši Iberijski reki Tajo se dvigujejo toledske znamenitosti: alkazar, katedrala, sinagoga, mošeja... Damasicino pa so drobni ročni izdelki iz zlata, srebra in jekla, ki krasijo zapestnice, verižice, zaponke. Za sladkosnede bo dobrodošel marcipan. Korenjaki pa bodo tu lahko kupili toledski meč. Prosit čas. Popoldne povratek v prestolnico, kjer si ogledamo eno najpomembnejših svetovnih slikarskih galerij - Prado, kjer bomo občudovali dela: El Greca, Velazqueza in Goye. Po končanem ogledu bo nekaj prostega časa. Večerja v izbrani restavraciji. Nočitev.

4. DAN: Madrid – Venezia - Slovenija

Zajtrk. Ogled preostalih mestnih znamenitosti (kolikor bo čas dopuščal) Ob dogovorjeni uri transfer na letališče, ter polet letala  za Benetke. Po pristanku na letališče Marco Polo. Transfer še v kraj odhoda, kamor prispemo v večernih urah.

V CENI JE VKLJUČENO: letalski prevoz na relaciji; Benetke – Madrid – Benetke, vključene letališke takse, avtobusni transferji; letališče-hotel-letališče, avtobusni prevozi ( izleti ) po programu ( Escorial, Toledo) z ogledi po programu oziroma drugi in tretji dan, 3 x polpenzion  ( večerja/zajtrk)  v hotelih 2-3*- večposteljne sobe, strokovno vodenje, nezgodno zavarovanje in organizacija potovanja – ekskurzije.

DOPLAČILA: avtobusni transfer kraj odhoda – letališče Benetke – kr. Odh.;  cca po osebi 35-40€, vstopnine  med ogledi, ( cca. 10€ muzej – napr. Prado), enoposteljna soba (1/1)  cca. 20€ - noč,…

 

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

MADRID Z OKOLICO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon