Makedonija

Makedonija - silvestrovanje na Ohridu, 28.12.2023-sk.zag, 28.12.2024-sk. zagotovljeno

Že od makedonskih vladarjev in carja Samuela naprej so se različne države, ki so jim Makedonci pripadali v zgodovini, zavedale pomembne prometne lege in strateškega položaja dolin ob Ohridskem jezeru in reki...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
779,00 €
Božič in Novo leto
Potovanja po Svetu

1. in 2. dan : Ljubljana - Skopje - Ohrid

(V, Z-V) | 15 in 210 km

Vožnja do zagrebškega letališča in polet proti makedonski prestolnici Skopje. Po pristanku na letališču Aleksander Veliki prevoz v mesto. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Po zajtrku se bomo podali v središče SKOPJA, ki leži ob reki Vardar. Več kot pet stoletij osmanske prisotnosti je v mestu pustilo neizbrisen pečat, ki ga ni mogel izbrisati niti uničujoč potres leta 1963, niti številni moderni urbanistični projekti, ki so v zadnjih letih precej spremenili podobo makedonske prestolnice. Slednji so v zadnjih nekaj letih povzročili neskončne razprave, saj so povezani z velikanskimi stroški. Med sprehodom po mestnem središču si bomo ogledali staro turško trdnjavo Kale, cerkev svetega Spasa, hamam Daut paše, staro čaršijo iz osmanskega obdobja in glavni mestni trg. Ustavili se bomo tudi pri slovitem kamnitem mostu čez Vardar. Njegovo okolico danes krasijo številni bronasti kipi, ki so jih postavili v zadnjih letih. Nekateri izmed njih (Filip II., Aleksander III. ...) so prav kolosalnih dimenzij. Z ogledi bomo zaključili pri stari železniški postaji in spominski hiši slovite, leta 1910 v Skopju rojene, Matere Tereze. Po odmoru se bomo odpeljali na Ohridsko jezero, kamor bomo prispeli mimo Tetova, Gostivarja in Struge. Nastanitev v hotelu na obali Ohridskega jezera, večerja in nočitev.

3. dan : Orhid - Bitola - Kruševo - Ohrid

(Z-V) | 260 km

Po zajtrku se bomo podali proti vzhodu do BITOLE. Staro mestno jedro zaznamuje vrvež živahnih ulic, med katerimi izstopa Široki Sokak. Tu se nahajata katoliška in pravoslavna cerkev, ne manjka pa niti Stara mošeja in celo zgradba v kateri se je šolal Kemal Atatürk. Posebnost Bitole so stavbe nekdanjih konzulatov, ki pričajo o velikem pomenu mesta v preteklosti. Seveda pa ne smemo pozabiti, da začetki mesta segajo v čas antike, ko je tu nastala Herakleja. Sledi vožnja v KRUŠEVO, najvišje ležeče mesto v državi, ki ga upravičeno imenujejo tudi Orlovo gnezdo. Mesto, ki je bilo prestolnica kratkotrajne Kruševske republike, se ponaša z izjemno lego ter zanimivim modernističnim spomenikom Kruševski republiki, ki predstavlja enega od temeljev makedonske nacionalne zavesti. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4.-5. dan : Ohrid - Skopje - Ljubljana

(Z-V, Z) | 30 in 210 km

Po zajtrku se bomo posvetili Ohridu. Mesto slovi po bogati kulturni dediščini, ki sega tisočletje nazaj, v čas kratkotrajnega Samuelovega cesarstva. V tem obdobju je Ohrid z okolico predstavljal središče kulturnega razvoja, ki se kaže zlasti v sakralni arhitekturi. Tako ne preseneča, da je ohridska nadškofija dolga stoletja predstavljala eno najpomembnejših cerkvenih skupnosti na Balkanu. Zaradi specifičnih zgodovinskih  odnosov, si njeno dediščino danes lastijo tako Makedonci kot Bolgari. Iz pristanišča se bomo sprehodili do stare čaršije in si ogledali cerkev sv. Sofije, najpomembnejšo zgodnjo arhitekturo na makedonskih tleh, hkrati pa tudi cerkvico sv. Jovana Kanea. Nato se bomo odpeljali vzdolž obale proti meji z Albanijo in se ustavili pri samostanu SV. NAUMA. Sv. Naum skupaj s sv. Klimentom velja za prosvetitelja Makedonije in »izumitelja« cirilice. Ostanki samostana iz 9. stol. ležijo blizu izvira Črnega Drima, ki je največji pritok jezera. Tukaj se pričenja narodni park Galičica, ki slovi po neokrnjeni naravi. Povratek v hotel. Silvesterska večerja bo minila ob zvokih tradicionalnih melodij in tipični makedonski hrani. Nočitev. naslednji dan sledi po zajtrku prevoz na skopsko letališče in polet proti Zagrebu. Po pristanku bo organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo. Prihod v večernih urah.

** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

 

Datum odhoda: 
28.12.2023-sk.zag, 28.12.2024-sk. zagotovljeno
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhod: 28. 12. 2023 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
779 € (min. 45 oseb)
829 € (min. 35 oseb)
919 € (min. 25 oseb)
969 € (min. 20 oseb)

Odhod: 28. 12. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
779 € (min. 45 oseb)
829 € (min. 35 oseb)
919 € (min. 25 oseb)
969 € (min. 20 oseb)

Cena vključuje
prevoze s sodobnim turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 4****
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
30.- € za vstopnine
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
190.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
5

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Makedonija - silvestrovanje na Ohridu, 28.12.2023-sk.zag, 28.12.2024-sk. zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon