MAKEDONSKE POČITNICE z Albanijo in Črno Goro

<
>
Kratek opis: 
Zapuščina srednjeveške Bosne in bogastvo samostana Tvrdoš bosta pravi uvod na pot polno raznolikosti. Črnogorska obala je polna plaž, pa tudi zalivov in bogate zgodovine.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Zapuščina srednjeveške Bosne in bogastvo samostana Tvrdoš bosta pravi uvod na pot polno raznolikosti. Črnogorska obala je polna plaž, pa tudi zalivov in bogate zgodovine. Kavica na sončku v romantičnem centru Budve in njena mondenost znata navdušiti vsakogar. Albanija je popolnoma druga zgodba o izoliranosti in samosvojem razvoju, ki je pustil čisto posebno zapuščino. Ne bo je moč dolgo občudovati, saj se država pospešeno spreminja in modernizira. Severna Makedonija je spremenila ime, prisrčnosti in izjemnega bogastva tradicije pa ne bo nikoli. Sproščujoč oddih na obalah jezera, sprosti vsako napetost. K temu pripomore odlična hrana in prijaznost domačinov.

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Tvrdoš–Trebinje
2. dan: Kotor–Budva
3. dan: Tirana–Ohridsko jezero
4. dan: Ohrid–Sv. Naum
5. dan: počitnikovanje
6. dan: počitnikovanje
7. dan: Skadarsko jezero–Budva
8. dan: Budva–Cetinje–Njeguši
9. dan: Budva–Neum/Metkovič
10. dan: Hrvaška in potovanje domov
 
1. dan: SLOVENIJA–TVRDOŠ–TREBINJE večerja, nočitev
Jutranji odhod z udobnim turističnim avtobusom mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Ustavili se bomo pri samostanu Tvrdoš, enem najpomembnejših duhovnih središč v okviru srbske pravoslavne cerkve. Čeprav je bil skozi zgodovino velikokrat uničen, je bil zmeraj obnovljen. V samostanu živijo duhovniki, ki se ukvarjajo z vinogradništvom, ojlkarstvom, čebelarstvom … In prav po vinski kapljici se njihova prepoznavnost širi po svetu. Bomo preverili. Do Trebinja bo vožnja kratka in prikupno hercegovsko mesto se nam bo ponudilo za ogled ter osvežitev.

2. dan: KOTOR–BUDVA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bo vožnja nadaljevala proti obali Jadranskega morja do Črne gore. Primorski svet te dežele se ponaša s številnimi turističnimi središči. Zapeljali se bomo do mesta Kotor, znamenitega srednjeveškega obmorskega mesta v zalivu Boke Kotorske. Stari del mesta je obdan z navdihujočim ter dobro ohranjenim mestnim obzidjem in je pod zaščito UNESCA. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in si vzeli čas za osvežitev. Vožnjo bomo nadaljevali do mondenega letovišča Budva. Staro mestno jedro leži za obzidjem in je preplet slikovitih uličic s trgovinami in lokali. Nastanitev v hotelu, večerja pa nas bo napolnila z energijo za črnogorsko noč.

3. dan: TIRANA–OHRIDSKO JEZERO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo potovanje nadaljevali do Tirane. Sulejman Paša je leta 1614 mesto osnoval v čast vojaške zmage pri Teheranu. Ogledali si bomo Mestni trg s spomenikom narodnega junaka Skenderbega, Ethem Begovo džamijo, Sahat kulo in druge znamenitosti albanske prestolnice. V popoldanskih urah pa vožnja proti Severni Makedoniji, vse do kraja nastanitve ob Ohridskem jezeru.

4. dan: SV. NAUM–OHRID zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo ob jezeru odpeljali do Sv. Nauma, samostana z grobnico tega pomembnega svetnika, učenca Cirila in Metoda. Nekaj prostega časa bo za kopanje in možnost ogleda izvirov reke Črni Drim. Ohrid, mesto edinstvene duhovne in kulturne zakladnice, bo naša naslednja destinacija. Še pred prihodom v Ohrid se bomo za kratek čas ustavili ob največjem izviru Ohridskega jezera. V mestu, ki je bilo v srednjem veku prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti in kjer je sv. Kliment, učenec Cirila in Metoda, v 9. stoletju sestavil cirilico, si bomo ogledali najpomembnejše spomenike, kot so: trdnjava carja Samuela, cerkev sv. Pantelejmona, bazilika sv. Sofije, antični teater … Po vrnitvi v hotel bo na vrsti slovesna večerja s tradicionalnim folklornim programom.

5. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku nas bo čakal »naporen« dan, saj si bomo morali sami izdelati popoln načrt lenarjenja.

6. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
In to za dva dneva :).

7. dan: OHRIDSKO JEZERO–SKADARSKO JEZERO–BUDVA zajtrk, večerja, nočitev
Z zajtrkom bomo pohiteli. Čakala nas bo pot do Črne gore, do Skadarskega jezera, ki je največje jezero na Balkanskem polotoku in se nahaja na meji med Albanijo in Črno goro. Čas bo za plovbo in okrepčilno malico z ribjim kosilom pri domačinih. Prijetno razpoloženi bomo nadaljevali v smeri Budve, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

8. dan: CETINJE–NJEGUŠI zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku in jutranji kavi se bomo odpeljali v Cetinje, nekdanjo črnogorsko prestolnico. Ob doplačilu si boste ogledali Palačo kralja Nikole in Cetinjski samostan, kjer boste lahko še bolje spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda. Pot se bo ob Lovčenu vila do vasice Njeguši, kjer se bomo okrepčali z lokalno dobroto – njeguškim pršutom in sirom. Popoldanske ure bomo izkoristili še za skok v morje.

9. dan: BUDVA–NEUM/METKOVIČI zajtrk, večerja, nočitev
Po zgodnjem zajtrku bomo vožnjo nadaljevali proti Hrvaški. Popoldan bo še priložnost za uživanje na soncu. Po nastanitvi v hotelu se bo individualni sprehod zagotovo prilegel.

10. dan: Hrvaška in potovanje domov zajtrk
Po zajtrku nas bo šofer do poznega popoldneva zibal domov.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

Sorodne destinacije