Maroko - kraljeva mesta in Sahara

Med Atlantikom in Saharo leži pod zasneženimi vrhovi Atlasa pravljična dežela, kjer v slikoviti in nenehno spreminjajoči se pokrajini počivajo kot priče bogate in burne preteklosti cesarska mesta. Tišina...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1.199 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja
 • 1. dan: Ljubljana - Rabat

  (V) | 130 km

  Potovanje bomo začeli zjutraj z avtobusnim prevozom na eno bližnjih letališč, od koder bomo poleteli proti Maroku. Po pristanku in ureditvi formalnosti bomo pot nadaljevali do CASABLANCE, največjega mesta v državi. Vožnja ob obalni cesti do mošeje Hasana II., ki po velikosti daleč prekaša vse druge mošeje v državi in sploh sodi med največje sakralne stavbe na svetu. Proti večeru bomo prispeli v prestolnico Rabat. Name­stitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 •  

  2. dan: Rabat - Meknes - Volubilis - Fes

  (Z-V) | 270 km

  Po zajtrku si bomo ogledali RABAT. Poleg zunanjščine kraljeve palače si bomo ogledali tudi Hasanov stolp, mogočen minaret, ki je edini ostanek nekdanje velike mošeje iz 12. stoletja. Vožnja do mesta MEKNES, kjer si bomo ogledali mogočne arhitekture, ki jih je dal postaviti eden najpomembnejših maroških vladarjev Mulaj Ismail. Postanek pri Bab Mansour, "najlepših vratih Maroka" in ogromnega, obokanega poslopja, ki je nastalo kot žitna kašča. Med obiskom razvalin najpomembnejšega antičnega mesta v Maroku VOLUBILIS se bomo sprehodili med ostanki templjev in hiš, ki so okrašene s sijajnimi mozaiki. Proti večeru prihod v Fes. Name­stitev v hotelu, večerja in nočitev.

 • 3. dan: Fes

  (Z-V) | 30 km

  Mesto FES, ki se ponaša z najstarejšo univerzo na svetu, je bilo dolgo prestolnica Maroka. V starem delu mesta utripa barvito orientalsko življenje po slikovitih ozkih uličicah. Ob obisku ene od medres bomo lahko občudovali preplet čudovitih ornamentov iz marmorja, keramike in cedrovine. Sledi ogled zunanjščine mošeje Kairaouine, mavzoleja Mulaj Idrisa II., fontane Najjarin in tradicionalnih obrtnih delavnic. Pred vrnitvijo v hotel se bomo ustavili še pri kraljevi palači v mestnem predelu Fes el Jdid in obiskali židovsko četrt. Ve­čer­ja in nočitev v hotelu.

 •  

  4. dan: Ifrane - Midelt - Erfoud

  (Z-V) | 410 km

  Pot bomo nadaljevali skozi IFRANE, ki z evropsko podobo predstavlja pravo eksotiko v Afriki. Ob prehodu čez gorska prelaza Zad (2.178 m) in Tizi-n-Talrhemt (1.907 m) se bo pokrajina ves čas spreminjala, od gozda atlantskih ceder do nenavadnih skalnatih oblik. Čez Srednji Atlas bomo skozi mesto MIDELT nadaljevali pot v Visoki Atlas. Pozno popoldne bomo skozi slikovite oaze, zasajene z datljevimi palmami, prispeli v ERFOUD. Namestitev v hotelu. Po želji fakultativni izlet do saharskih puščavskih sipin (doplačilo). Večerja in nočitev.
   

 • 5. dan: Todra - Dolina Dades

  (Z-V) | 320 km

  Med potjo proti zahodu nas bo spremljala slikovita pokrajina. Menjavanje puščave in zelenih oaz bo vse izrazitejše, posebno doživetje pa bo obisk divje romantične soteske TODRA, ki jo obdajajo več sto metrov visoke pečine. Nadaljevanje poti po dolini reke Dades z nasadi sadnega drevja, datljevih palm in vrtnic, iz katerih izdelujejo odlično rožno vodo. Vedno pogosteje se bodo pojavljali utrjeni gradovi Berberov, t. i. kasbahi, tipična stavbna oblika južnega Maroka. Proti večeru prihod v mesto Ouarzazate. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
   

 •  

  6. dan: Ouarzazate - Ait Benhaddou - Marakeš

  (Z-V) | 210 km

  Zjutraj si bomo ogledali kasbah Taourirt, ki je edina starejša stavba, po kateri slovi OUARZAZATE. Utrjeno palačo je dal postaviti kalif El Glaoui, ki je temeljito poskrbel za okras notranjščine. Najbolje so se ohranili prostori harema. V nadaljevanju poti proti severu si bomo ogledali tudi sloviti kasbah AIT BENHADDOU, ki je v preteklosti služil kot kulisa številnim filomom, med drugim tudi znanega filma Lawrence Arabski. Po sprehodu med razvalinami nekdanjega mesta, ki jih je vzel pod zaščito Unesco, se bomo podali čez gorske prelaze Visokega Atlasa (Tizi-n-Tichka 2.260 m) do MARAKEŠA, imenovanega Rdeči biser Orienta. V palači Bahia, ki je nekoč pripadala velikemu vezirju, bomo vstopili v čudoviti svet interierjev, kjer se prepletata tišina dvorišč in sijajno okrasje iz keramičnih ploščic. V palači El Badi bomo lahko občudovali dvorišče z nasadom oranževcev, mošeja Koutoubia pa je zanimiva zaradi bogate zgodovine in starega minareta, simbola mesta. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 • 7. in 8. dan: Marakeš - Casablanca - Ljubljana

  (Z-V) | 30 km

  Po zajtrku se bomo sprehodili skozi živahen bazar v središču mesta. Med drugim bomo obiskali muzej Marakeša, v katerem bomo poleg različnih umetnostnih in etnografskih zbirk občudovali umetelno okrašene prostore, ki so nanizani okoli dvorišč. Od mesta se bomo poslovili obiskom sijajnih vrtov Majorelle, katerih lastnik je bil Yves Saint-Laurent. Pozno popoldne nadaljevanje poti do Casablance, največjega mesta v Maroku. Po prihodu namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Zgodnji prevoz na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku bo organiziran avto­bus­ni prevoz v Ljubljano, kamor se bomo vrnili v popoldanskih urah.

 • Odhodno letališče

  ** Predviden je odhod z enega bližnjih letališč. Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

Datum odhoda: 
Odhodi 25.10.2022 Odhod zagotovljen 26.12.2022 Odhod zagotovljen 04.02.2023 25.04.2023
Lokacija odhoda: 
Bližnja letališča / Ljubljana
Cene/Termini: 
Odhodi min. 35 oseb min. 25 oseb min. 15 oseb    
25.10.2022 1.199.- € 1.299.- € 1.349.- €   Odhod zagotovljen
26.12.2022 1.299.- € 1.399.- € 1.449.- €   Odhod zagotovljen
04.02.2023 1.199.- € 1.299.- € 1.349.- €   Zbiramo prijave
25.04.2023 1.199.- € 1.299.- € 1.349.- €  
 • Cena vključuje

  avtobusni prevoz na letališče in nazaj, letalske prevoze po programu, letališke in varnostne takse, prevoze s sodobnim turističnim avtobusom po Maroku, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 4****, obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja), kompetentno slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov, vstopnine po programu, stroške organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 • Doplačilo (na poti)

  45.- € za napitnine
  po želji: 35.- € za izlet v Saharo s terenskimi vozili

 • Doplačila po želji (ob prijavi)

  zavarovanje rizika odpovedi,
  230.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
8
Cena vključuje: 

avtobusni prevoz na letališče in nazaj, letalske prevoze po programu, letališke in varnostne takse, prevoze s sodobnim turističnim avtobusom po Maroku, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 4****, obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja), kompetentno slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov, vstopnine po programu, stroške organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Maroko - kraljeva mesta in Sahara

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon