Mauricius – tropske počitnice, 10 dni

Mauritius je otoška država v Indijskem oceanu, kjer so rajske plaže le delček vsega, kar ponuja. Krater ugaslega vulkana, unikatni botanični vrt z ogromnimi vodnimi lilijami, orkanske želve, živo pisana barva...
Cena od: 
1995,00 €
Potovanja po Svetu
Avtobusna potovanja
Na toplo iz Ljubljane

1. dan: LJUBLJANA – vmesno letališče
Zbor na Ljubljanskem letališču in polet preko vmesnega letališča na Mauritius. (letalo)

2. dan: vmesno letališče – MAURITIUS
Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča na Mauritius. Po pristanku vožnja do hotela in namestitev. Prosto za počitniške užitke. Večerja in nočitev. (letalo, H*, V)

3. dan: MAURITIUS – opcijski izlet v PARK CASELA
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrite z izletom v park Casela (za doplačilo). Park Casela je ena izmed največjih atrakcij Mauritiusa. Nahaja se na 250 hektarih, v njem pa najdemo okoli 1500 ptic, orjaške želve, bengalske tigre, geparde, bele leve, rise, kamele, žirafe in še veliko ostalih živalskih vrst. Poleg tega park ponuja veliko aktivnosti, kot so zip line, soteskanje, hojo po visečem mostu ter različna safari doživetja. Aktivnosti v parku so za doplačilo. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

4. dan: MAURITIUS – opcijski izlet na JUG OTOKA
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Po želji (za doplačilo) se odpravimo na izlet, kjer si ogledamo tovarno čaja Bos Chéri tea factory, kjer si privoščimo degustacijo. Po ogledu nas pot vodi dalje, do kolonialne hiše Saint Aubin, kjer proizvajajo rum in vanilijo. Sledi vožnja in ogled naravnega rezervata La Vanille Réserve des Mascareignes, kjer živi preko 2000 krokodilov, orjaške želve ter pisani metulji. Za konec še postanek za kopanje na prelepi plaži Gris Gris. Povratek v hotel, večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan: MAURITIUS – opcijski izlet na SEVER OTOKA
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Po želji (za doplačilo) se odpravimo na izlet na sever otoka, kjer si ogledamo najlepši botanični park Pamplemousses. Park se lahko pohvali z najrazličnejšimi drevesnimi vrstami ter z znamenitimi vodnimi lilijami. Sledi obisk muzeja in tovarne sladkorja, kjer odkrivamo več kot 250 letno zgodovino Mavricija. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

6. dan: MAURITIUS – opcijski izlet v NOTRANJOST OTOKA
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrite z izletom v notranjost otoka (za doplačilo). Tu si ogledamo krater spečega vulkana Trou aux Cerfs, ki je pokrit z bujno vegetacijo. Pot nadaljujemo proti svetemu jezeru Grand Bassin, kjer so si hindujski prebivalci Mauritiusa zgradili največji tempelj Mahe Shivaratree, pri katerem se odvija največje hindujsko romanje izven Indije. Sledi vožnja dalje proti jugu, kjer nas očara prelepa soteska Black River, skrita v tropskem zelenju. Pot nadaljujemo po ovinkasti cesti, ki vseskozi ponuja osupljive razglede na južno obalo in polotok Le Morne. Nato prispemo v destilarno ruma La Rhumerie de Chamarel, kjer izvemo vse skrivnosti izdelave le tega. Sledi še ogled slapov Chamarel falls in Coloured earth, zemeljske skorje v sedmih barvnih odtenkih. Povratek v hotel in nočitev. (H*, ZV) 

7. dan: MAURITIUS - opcijski pohod do slapov TAMARIND
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Po želji (za doplačilo) se odpravimo na enega najbolj priljubljenih pohodov na JZ del otoka. Tu se nahaja sedem slapov Tamarind, ki so eno izmed naravnih čudes Mauritiusa. Skozi pohod občudujemo vseh sedem slapov in vseskozi nas spremlja čudovito tropsko okolje. Ste za skok v vodo in kopanje v enem izmed naravnih bazenov? Povratek v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

8. dan: MAURITIUS – opcijski izlet na ILE AUX AIGRETTES in v MAHEBOURG
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrite z izletom na otok Ile aux Aigrettes (za doplačilo), kjer odkrijemo vse lepote otočka, ki se nahaja okoli 1 km od Mahebourga na jugovzhodu otoka. Morda zagledamo znamenitega rožnatega goloba, želve velikanke in druge zanimive živalske vrste. Kosilo. Po sprehodu obiščemo tovarno piškotov Rault, ki se nahaja v mestu Mahebourg. Te tradicionalne piškote najdemo samo na Mauritiusu. Sledi obisk tržnice, kjer najdemo tradicionalne izdelke. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9. dan: MAURITIUS – vmesno letališče
Zajtrk. Vožnja do prestolnice Port Luis, kjer obiščemo slikovito tržnico, kjer lahko okusimo odlično tropsko sadje. Sledi sprehod do obrežja, kjer so nanizane številne trgovinice in prijetni lokali. Ste za kavico ali sok? Prevoz do letališča ter polet preko vmesnega letališča proti Zagrebu. (Z, letalo)

10. dan: vmesno letališče – LJUBLJANA
Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča proti Zagrebu. Sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo)

Datum odhoda: 
23.4.2023, 29.10.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Odhod: 23.4.2023, 29.10.2023

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
10
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (450 eur), 7 nočitev s polpenzionom v hotelu Coin De Mire Attitude 3*, vse prevoze in oglede po programu, transfer letališče Zagreb – Ljubljana, slovensko spremstvo, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Opcijski izleti:

–       izlet v park Casela 60 EUR,

–       izlet na jug otoka 120 EUR,

–       izlet na sever otoka 70 EUR,

–       izlet v notranjost otoka 90 EUR,

–       izlet do slapov Tamarind 65 EUR,

–       Izlet Ile Aux Aigrettes in Mahebourg 100 EUR

Doplačila po želji:

–       doplačilo za hotel 4* ali 5* po izbiri (na povpraševanje)

VIZE: Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletnih straneh Nacionalnega Inštituta za javno zdravje.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Mauricius – tropske počitnice, 10 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon