Mehika

Mehika- Med Azteki in Maji - 12 dni

Mehika je prava hrana za dušo, močno prepojena z zgodovino in kulturo. Tu stojijo nekateri izmed svetovno največjih arheoloških spomenikov, od visokih piramid v Teotihuacanu do čudovito okrašenih majevskih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2418,00 €

1. dan: LJUBLJANA – EVROPA
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Mehiki. (letalo) 

2. dan: EVROPA - CUIDAD DE MEXICO
Jutranji prihod v Mexico city. Dan posvetimo prestolnici Mehike, velikanskemu Mexico Cityu. Dan pričnemo na glavnem trgu Zocalo, ki je srce mehiškega glavnega mesta. Tu stoji velika vladna palača s čudovitimi freskami mehiške zgodovine samega Diega Rivere. Drugo stran pa zapirata mestna katedrala in ostanki nekdanjega azteškega mesta Tenochitlan. Popoldne nas pot pelje v Xochimilco, spotoma morda pokukamo še v Modro hišo, nekdanji dom slavne Fride Kahlo. Na vodnih kanalih uživamo v vožnji s pisanimi čolni med plavajočimi vrtovi, kjer nam družbo delajo temperamentni domačini. Zapojemo skupaj z mariači? Dan končamo z ogledom izjemnega antropološkega muzeja, ki nam dodobra razkrije nenavadno življenje predkolumbijskih civilizacij in kulturo Aztekov. Kaj pa nočno življenje mehiškega glavnega mesta? Nočitev. (letalo, čolni)

3. dan: CUIDAD DE MEXICO – izlet do Basilice Guadalupe in obisk mesta Teotichuacan - CUIDAD DE MEXICO
Zajtrk. Odpeljemo se do romarskega središča Guadalupe, kjer domuje temnopolta Marija, brez katere Mehika ne bi bila to, kar je. Zlijemo se z množico in vsrkavamo vzdušje tega svetega kraja. Nadaljujemo proti starodavnemu mestu Teotihuacan, morda nas ob poti čaka kakšno presenečenje? Kdo so bili prebivalci tega nekdaj mogočnega mesta, kakšna sta bila njihova kultura in način življenja, vse to ostaja skrivnost in buri duhove mnogih raziskovalcev ter strokovnjakov. Sončeva piramida, ki so jo zgradili, je s svojimi 75 m tretja največja piramida na svetu. V bližini  piramid se ustavimo pri domačinih, kjer na posestvu gojijo kaktuse nopal. Izvemo vse o zdravilnih učinkih kaktusa ter poizkusimo kaktusov liker in marmelado. Kaj pa kaktusova solata s tortiljo? Popoldne si ogledamo še Glavni trg treh kultur, ki ponazarja tri mehiška kulturna obdobja-predkolumbijsko, špansko kolonialno in neodvisno mestizo. Nočitev. (H*, Z)

4. dan: CUIDAD DE MEXICO – polet v Tuxtla Gutierrez – SAN CRISTOBAL
Po zajtrku zapustimo mehiško prestolnico in poletimo na JV v visoko razvito mesto Tuxtla Guiterrez. Spustimo se v samoto 1000 m globokega kanjona Sumidero, kjer uživamo v vožnji s hitrimi čolni. Na poti po reki med visokimi stenami srečujemo lenobne krokodile. Po doživetem stiku z neokrnjeno naravo pa se dvignemo nad 2000 m n. v. in popoldne prispemo v uporniško mestece San Cristobal de las Casas. Ostanek dneva izkoristimo za barantanje na majevski tržnici in sprehod po izjemno lepih ulicah. Je zaradi njih to mesto dobilo uradni naziv “pueblo magico” (»čarobno mesto«)? Že ime pomeni veliko in zvečer osvetljene hiške različnih pisanih barv zares pričarajo pravo čarobno vzdušje. Največ dogajanja je na glavnem trgu pred prekrasno pisano cerkvijo, kjer se lahko pridružimo domačinom, ki uživajo večer! Nočitev. (letalo, H*, Z, čolni)

5. dan: SAN CRISTOBAL – izlet v Chamulo in Zinacantan - SAN CRISTOBAL
 Zajtrk. V hribih, kjer še vedno živijo Maji, obiščemo zanimivo vasico San Juan Chamula. Tukaj se starodavno majevsko verovanje prepleta s krščanstvom. Najbolj zanimivo je v cerkvi, ki na noben način ni podobna nam znanim cerkvam in je polna skrivnosti. Sprehodimo se po vaških cesticah in razkrijemo pomen tistih nenavadnih simbolov, občudujemo to drugačno, a tako zanimivo kulturo. Odpravimo se še v Zinacantan, kjer živijo potomci Majev. Morda naletimo na praznovanje enega izmed njihovih številnih praznikov? Vrnitev v San Cristobal in prosto popoldne. Nočitev. (H*, Z)

6. dan: SAN CRISTOBAL – PALENQUE
Po zajtrku sestopimo s hribovitega uporniškega Chiapasa v nižino. Na poti preko Tabasca obiščemo La Vento, čudovit muzej na prostem, kjer spoznamo kulturo starodavne civilizacije Olmekov. Ustavimo se pri šarmantnih Belih slapovih, ki še niso izkusili množičnega turizma, kjer se v skladu s časom osvežimo ali okopamo. Le streljaj nas loči od mesta Palenque, ki se nahaja v prijetnem okolju tropskega gozda. Nočitev. (H*, Z)

7. dan: PALENQUE – CAMPECHE
Po zajtrku se odpravimo na ogled starodavnega majevskega mesta. Okrog nas zaživijo podobe nekdanjega življenja in izvemo nešteto zgodbic iz zlatega obdobja mesta. Očara nas znanje, ki so si ga skozi stoletja pridobili Maji, njihova iznajdljivost, izjemno natančen koledar, presenetljiva arhitektura, polna skritih simbolov … A Palenque niso samo ruševine, ampak tudi neka posebna energija v prekrasnem okolju. Maji so že vedeli, zakaj mesto postaviti prav tu. Popoldne se prepustimo ravnicam Jukatana in si privoščimo počitek ob kakšnem chicleju, predhodniku žvečilnih gumijev in že smo v Campecheju, prijetnem in prijaznem obmorskem mestecu. Nočitev. (H*, Z)

8. dan: CAMPECHE – MERIDA
Zajtrk. Čaka nas jutranji sprehod skozi Campeche, ki je že od kolonialnih časov veljal za pomembno obmorsko pristanišče. Vstopimo v čas velikih galej, ki so plula po Karibskem morju, čas grmenja topov, ki so branili mesto pred mnogimi zloglasnimi pirati. Zaradi svojega očarljivega značaja ga je pred leti pod svoje okrilje vzel UNESCO. Nato pa se odpeljemo v bližnji Uxmal, ki je drugačen od ostalih majevskih mest. Posedimo pod Čarovnikovo piramido, morda pa si v skladu s časom ogledamo še bližnji Kabah, ki ga zaznamujeta Palača mask in veličasten slavolok. Kosilo si privoščimo v tipični majevski hiši, kjer nas prijazna potomka Majev nauči pripraviti prave tortilje. Prevoz do hotela v Meridi in nočitev. (H*, ZK)

9. dan: MERIDA – PLAYA DEL CARMEN
Po zajtrku nas bo pot vodila proti počitniški Playa del Carmen. Preden pa si privoščimo pravi dopust obiščemo še višek arhitekture predkolumbijskih kultur – Chichen Itzo. Tukaj bomo dodali piko na i in naredili rezime naši majevski zgodbi. Prepričali se bomo, zakaj Chichen Itza spada med sedem čudes sodobnega sveta. Navduši nas izjemna domiselnost starodavnih arhitektov in mojstrovina, tista piramida z vseh fotografij, slavni El Castillo. Na koncu se odpravimo še v pravljično jamo Cenote Dzitnup, kjer se lahko tudi okopamo v toplem naravnem bazenu s konstantnimi 25 stopinjami Celzija. Vožnja do hotela. Nočitev. (H*, Z)

10. dan: PLAYA DEL CARMEN
Počitnice!!! Čas za zaslužen oddih in počitniške užitke na sanjskih plažah Playa del Carmen. Prav te dni Mehičani praznujejo praznik mrtvih. A ta je v Mehiki precej bolj barvit in zabaven, kot smo ga vajeni pri nas … Preverimo na bližnjem pokopališču? Za doplačilo si lahko privoščimo celodnevni izlet v park Sian Ka´an zaščiten s strani Unesca. Odpravimo se v ribiško vasico Punta Allen, kjer se naužijemo naravnih lepot, lagun in morja. Vkrcamo se na ladjo in uživamo v 3 urni plovbi po parku Sian Ka´an. Privoščimo si še snorklanje v ekskluzivnem koralnem predelu. Po vrnitvi v Punta Allen pojemo kosilo v najboljši restavraciji tega mesta. Slastno! Po počitku vrnitev v Playa del Carmen. (H*, Z)

11. dan: PLAYA DEL CARMEN - CANCUN – let v EVROPO
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče v Cancunu in polet proti Evropi. (letalo, Z)

12. dan: EVROPA – LJUBLJANA
Pristanek v Ljubljani ali na bližnjem letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Mehika- Med Azteki in Maji - 12 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon