Mehika

Mehiška pustolovščina za družine, 21.7.,2.8.2024 - zagotovljeni odhodi

Mehika je dežela številnih obrazov, tradicije, glasbe, plesa in slastne kulinarike. Tu stojijo nekateri izmed svetovno največjih arheoloških spomenikov, od visokih piramid do čudovito okrašenih majevskih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2598,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine

1. dan: LJUBLJANA – CANCUN.
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Cancun. (letalo)

2. dan: CANCUN – PLAYA DEL CARMEN.
Po pristanku na letališču v Cancunu in ureditvi vseh formalnosti, sledi vožnja do hotela na Playi del Carmen. Prosto popoldne za sprehod po glavni ulici mesta – La Quinta Avenida, kjer najdemo restavracije, stojnice s prehrano, trgovinice, menjalnice in znamenito skulpturo Portal Maya. Po želji tudi prvi skok v turkizno morje! Nočitev. (letalo, H*)

3. dan: PLAYA DEL CARMEN – po želji celodnevni obisk tematskega parka XCARET.
Zajtrk. Prost dan za počitniške užitke v morju in raziskovanje mesteca, po želji (doplačilo) pa se lahko odpravite v tematski in vodni park Xcaret, ki se ponaša z več kot 50-imi atrakcijami za obiskovalce vseh starosti. Tu lahko plavamo v podzemnih rekah, se sprehajamo po džungli raziskujemo morsko življenje, od blizu občudujemo jaguarje, jelene, morske krave, želve, flaminge in druge eksotične ptice. Poleg tega pa lahko vseskozi uživamo v mehiški kulturi – tu so različne zgradbe, ruševine, Majevska vas, uprizoritev različnih plesov in predstav. Ne manjkajo niti restavracije, bari in zasebna plaža, kjer si lahko privoščimo skok v morje. Večerni povratek v hotel in nočitev. (H*, Z)

4. dan: PLAYA DEL CARMEN – TULUM – GRAN CENOTE - VALLADOLID.
Zajtrk. Vožnja v Tulum, ki je eno zadnjih mest, ki so ga zgradili Maji. Na ozemlju obmorskega pristanišča, kjer se je nekoč živahno trgovalo s turkizom in žadom, smo danes priča edinemu arheološkemu parku majevskih piramid s peščeno plažo. Privoščimo si tudi osvežitev. Apnenčaste pečine se dvigajo strmo nad turkiznim morjem in nudijo slikovite prizore na okolico. Nadaljujemo pot proti bližnji cenoti Gran Cenote, ki je ena najbolj znanih cenot v Mehiki. V tej jami se osvežimo s plavanjem v čisti sladki vodi, kjer morda zaplavamo skupaj z kakšno majhno želvo. Ima dva vhoda, med njima pa lahko zaplavamo tudi skozi tunel, v katerem prebivajo netopirji. Nato nadaljujemo pot proti mestu čarobnem mestu Valladolid, kjer nas prevzame arhitektura, stari dvorci in pastelne barve. Namestitev. Sprehodimo se do glavnega trga Parque Francisco Canton, kjer pozno popoldan običajno najdemo tradicionalne majevske plesalce, ki prikazujejo tradicionalni ples Jarana. Nočitev. (H*, Z)

5. dan: VALLADOLID – CHICHEN ITZA – IZAMAL - VALLADOLID.
Nekoliko zgodnejši zajtrk. Odpravimo se proti največjemu in najbolj znanemu majevskemu mestu na Jukatanu, Chichen Itzo, kjer si ogledamo eno izmed sedmih novih čudes sveta. Na prostranem ozemlju stoji namreč eden najlepših majevskih templjev na svetu. Porazgubimo se med ruševinami in vsrkavamo mogočnost kraja nekdanje civilizacije. Nato se odpeljemo v vasico Izamal, ki zaradi tradicionalno rumeno obarvanih hiš in cerkva nosi vzdevek »rumeno mesto«. Nekoč je bilo tukaj središče čaščenja vrhovnega boga Majev Itzamne in boga sonca Kinich Kakmo. Na ogled mesta se popeljemo s kočijami. Povratek v Valladolid. Nočitev. (H*, Z)

6. dan: VALLADOLID – RIO LAGARTOS – flamingi in Las Coloradas.
Zajtrk. Vožnja do ribiškega mesteca Rio Lagartos, kjer doživimo še tisto pristno vsakodnevno življenje domačinov in je pravi naravni rezervat. Odpravimo se na izlet, kjer bomo opazovali različne vrste ptic, flaminge, krokodile in druge divje živali. Odpravimo se še na ogled lagune Las Coloradas. To so soline, kjer zaradi rdečih bakterij, ki predelujejo sol, voda dobi roza barvo. Kraj je res nekaj posebnega! Povratek do namestitve. Sproščen večer v mestecu. Nočitev. (H*, Z)

7. dan: RIO LAGARTOS – HOLBOX.
Takoj po zajtrku se odpravimo do Chiquile, ki je izhodiščna točka za trajekt to otoka Holbox, ki se nahaja na severni obali Jukatana. Od celine ga loči laguna, ki je dom številnih ptic, celoten otoček pa je del naravnega rezervata. Šteje okoli 2000 prebivalcev. Posebnost otoka je, da tu ne boste našli avtomobilov, zato se po otoku prevažamo s kolesi, mopedi ali avtomobilčki za golf. Namestitev, nato pa prosto za raziskovanje mesteca in morske užitke. Nočitev. (H*, Z)

8. dan: HOLBOX - počitnice.
Zajtrk. Prosto za poležavanje na plaži ali druge aktivnosti. Lahko se odpravimo na kajtanje, se sprehodimo čez peščeni grebem do Punta Mosquito ali pa zaplavamo z morskimi psi kitovci, saj je poletje čas, ko se zadržujejo ob obali Mehike. Nočitev. (H*, Z) 

9. dan: HOLBOX - počitnice.
Zajtrk. Prosto za počitniške užitke in samostojno raziskovanje. Za zadnji večer na rajskem otočku se lahko odpravimo na zahodni del otoka, kjer je laguna Punta Cocos, v kateri je mogoče ponoči opazovati bioluminiscenco in plavati med tisočerimi iskricami morja. Nočitev. (H*, Z)

10. dan: HOLBOX - CANCUN.
Zajtrk. Dopoldan prosto za počitniške užitke, potem pa se s trajektom odpravimo nazaj na celino. Vožnja do Cancuna. Namestitev. Ogled mesta, zvečer pa izkoristimo še zadnje trenutke na živahnih ulicah. Nočitev. (H*, Z)

11. dan: CANCUN – VMESNO LETALIŠČE.
Zajtrk za na pot. Zgodnji odhod na letališče in polet iz Cancuna do vmesnega letališča. (Z, letalo)

12. dan: VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA.
Nadaljevanje poti iz vmesnega letališča do ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz do Ljubljane). (letalo)

Datum odhoda: 
21.7.,2.8.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cene so dinamične in se stalno spreminjajo!

Za izračun cene za želeni termin nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi     Redna cena    Aktualna cena

                                                                                           2598 €              2598 €

Obvezna doplačila

Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 120 €

Doplačila po želji

Doplačilo za enoposteljno sobo 690 €

Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 30 €

Cena (izračunana pri 20 udeležencih) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (472 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, 9 nočitev v hotelih 4* z zajtrkom, vstopnine po programu (Gran Cenote, Chichen Itza, Tulum), izlet z ladjico v Rio lagartos, povratni trajekt na otok Holbox, slovensko vodenje in lokalne vodnike stroške priprave in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
– obisk tematskega parka Xcaret (vstopnica + transfer) 165 EUR.

VIZE: Slovenci vize za Mehiko ne potrebujemo, potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

Število dni: 
12

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Mehiška pustolovščina za družine, 21.7.,2.8.2024 - zagotovljeni odhodi

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon