Mesečeva pokrajina Kapadokija

Udeležite se našega klasičnega potovanja, polnega nepozabnih doživetij! Bogat, dopolnjen program, udobje v dobrih hotelih ter odlično vodenje. Doživimo skupaj nekaj posebnega!
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1.099 €

1. dan: LJUBLJANA–CARIGRAD–KAYSERI–AVANOS | topli obrok na letalu, večerja
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet letala proti letališču Kayseri z vmesnim postankom v Carigradu. Po pristanku sledi kratka vožnja do pravljične dežele Kapadokije, do mesteca Avanos, znanega po keramični industriji. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 
2. dan: KAPADOKIJA (AVANOS–GÖREME–UCHISAR–PASABAJ–DOLINA ZELVE) | zajtrk, večerja
Po zajtrku se prične pravljični del potovanja, z vožnjo po pokrajini imenovani »Mesečeva pokrajina Kapadokija«. Vulkani so skozi čas, s številnimi izbruhi pepela, kamenja in žlindre, izravnali relief. Tektonski premiki, voda in veter so vulkanske sedimente razbrazdali v značilne, fantastične oblike. Doživeli boste enkratno in izrazito pokrajino Kapadokijo. Obiskali boste Göreme–odprti muzej s freskami, kjer so živeli menihi. Trdnjava Uchisar navduši kot razgledna točka, od koder se odpre pogled na pravljično Kapadokijo. Posebno imenitni so stožci v dolini Pasabaj, dolino Zelve pa so naseljevali prebivalci vse do leta 1950. Obiskali boste tudi delavnice domače obrti– si ogledali tkanje preprog in izdelovanje okrasnih predmetov iz oniksa. Vse to vam bo gotovo ostalo v nepozabnem spominu. Večerja v hotelu. Zvečer si bo možno (za doplačilo) ogledati folklorno prireditev.

 
3. dan: AVANOS–KAYMAKLI–KONYA | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do podzemskega mesta Kaymakli, kjer boste občudovali prostore vkopane v vulkanska tla, ki so nekdanja pribežališča kristjanov pred vdorom arabskih narodov. Vsak podzemni prostor ima 8–9 nadstropij, prostori pa so med seboj povezani z ozkimi tuneli in ventilacijskim sistemom. Popoldne prihod v Konyo, sveto muslimansko mesto, kjer je tukaj pokopan Mevlana–muslimanski sufi, učenjak, pesnik, filozof, … Ogledali si boste njegov Mavzolej in mošejo ter se seznanili s seldžuško arhitekturo. Večerja in prenočevanje.

 
4. dan: KONYA–PAMUKKALE | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Pamukkalam, ob večjih turških jezerih Beysehir in Egirdir. V »Bombažnem gradu« si boste ogledali znamenite terase–travertine in ostanke antičnega mesta Hierapolisa, kje je mučeniške smrti umrl daikon Filip. Sprehodili se boste po belih povicah iz sig in se morda okopali v šampanjsk vodi Kleopatrinega bazena. Terase, ki zgledajo kot čipka, so prava paša za oči. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 
5. dan: PAMUKKALE–EFEZ–BERGAMA | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Efeza in ogled najlepšega in najbolj ohranjenega rimskega mesta v Anatoliji, znanega po Artemidinem templju, ki je zaslovel kot eno sedmih čudes antičnega sveta. Tu so še agora, Celzusova knjižnica, Hadrijanov tempelj, Janezova bazilika…. Ljudje verujejo, da je Efes tudi mesto Sedmih spečih, ki jih katoličani in pravoslavni kristjani štejejo za svetnike, čigar zgodbo omenja tudi Koran. Zapeljali se bomo do mesta Selçuk in se povzpeli do gore Koressos ter obiskali Hišo Device Marije–priljubljeno mesto katoliškega romanja, ki so ga obiskali tudi trije nedavni papeži. Vožnja do Bergame, večerja in prenočevanje.

 
6. dan: BERGAMA–PERGAMON in ASKLEPION–BURSA | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Pergamona, ki je bil eno najbriljantnejših grških kulturnih centrov, središče umetnosti in znanosti. V Asklepionu ogled ostankov zdravilišča, imenovanega po bogu Asklepionu, kjer je zdravil slavni kirurg Galen in kamor sta na zdravljenje prišla tudi Mark Avrelij in Karakala. Vožnja do Burse in ogled prve osmanske prestolnice. Ogledali si boste Zeleno mošejo, mavzolej in Koza han iz 15 st. kjer se še danes nahaja bazar s svilo. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 
7. dan: BURSA–CARIGRAD | zajtrk
Po zajtrku sledi vožnja do Carigrada in ogled mesta (doplačilo). Ogled starega dela mesta, sprehod skozi zgodovino, od Bizanca do Konstantinopla in do Istanbula: Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja in danes muzej, Modra mošeja iz 17. st., dvorec otomanskih sultanov Topkapi–nekdaj rezidenca, danes muzej–zakladnica, in Hipodrom. Cisterna–stari zbiralnik vode, imenovan Yerebetan Saray, preseneti vsakogar. Prenočevanje v hotelu.
 
 
8.dan: CARIGRAD–LJUBLJANA | zajtrk, topli obrok na letalu
Po zajtrku se lahko z vodnikom sprehodite do znamenite Kapali čaršije z več kot 4000 trgovinicami, obiščete Egipčanski bazar–bazar začimb, … Dan lahko namenite tudi barantanju ob kavi ali čaju na bazarjih ali se podate v lepo urejene evropske trgovine. Popoldan prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v večernih urah.
 
Odkrita beseda:

 • Na nekaterih odhodih je predviden odhod in povratek na bližnje letališče. V ceno je že vključen brezplačen transfer do letališča J. Pučnik pri Ljubljani oz obračališča mestnega prometa Dolgi most Ljubljana. Odhod 24.4.21: odhod in prihod iz Zagreba
 • Turčija je dežela, kjer so napitnine v navadi, niso pa obvezne in so običajen izraz zadovoljstva  s storitvijo. Priporočljivo je računati na sledeče vsote napitnin: natakarji: 5-10%. Hotelske napitnine so že vštete v ceno. Napitnine za lokalne vodnike in voznike so priporočljive in znašajo 10 €/osebo.
Datum odhoda: 
2021: 18.09., 23.10.; 2022: 26.03.
Cene/Termini: 

 

CENA NA OSEBO od 1.099 €

 

 

 
 

Število dni: 
8 dni
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz Ljubljana–Carigrad–Kaysari/Carigrad–Ljubljana v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusne prevoze po programu v Turčiji
 • 1 nočitev z zajtrkom in 6 polpenzionov z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (lokalne kategorije)
 • oglede in vstopnine po programu
 • lokalno vodenje
 • organizacijo potovanja
 • DDV
Doplačila: 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manjšo od 25 oseb 30 €
 • enoposteljna soba 149 €
 • tradicionalna predstava v Kapadokiji: 22 €
 • celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v Hagio Sofijo, rimsko cisterno in v dvorec Topkapi 55 €

(vodniku na poti):

 • prevozi s tramvaji/metroji pribl. 6 €

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Mesečeva pokrajina Kapadokija

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon