Milano in Boromejski otoki - 3 dni

Milano številni imenujejo italijansko mesto prihodnosti. Čeprav nima zgodovinskih znamenitosti kot druga italijanska mesta, navdušuje z umetniškimi zbirkami, starimi in novimi, ki označujejo genialnost starih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
199 €
Aktualna potovanja

Milano številni imenujejo italijansko mesto prihodnosti. Čeprav nima zgodovinskih znamenitosti kot druga italijanska mesta, navdušuje z umetniškimi zbirkami, starimi in novimi, ki označujejo genialnost starih mojstrov in sprožajo nove pogovore o tem, kam gre svet. Prestižne noči v La Scali, slavna literarna dediščina in živahna glasbena scena najbolj prispevajo k razkritju mestne podobe. Milano ni samo zakladnica umetnosti 20. stoletja – je mesto s trajnostno arhitekturo, futurističnim obzorjem in mesto z največjim razvojnim potencialom v Italiji. Boromejski otoki tvorijo najlepši kotiček jezera Maggiore. V štirinajstem stoletju je močna družina Borromean iz Firenc, ki je živela na tem območju postala lastnica teh otokov in začela njihovo preobrazbo, graditev palač in ustvarjanje vrtov, ki navdušujejo s svojo lepoto.

1. dan: SLOVENIJA - MILANO - JEZERO COMO

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Milana, poslovnega in mondenega središča Italije. Po prihodu v glavno mesto Lombardije ogled mestnih znamenitosti. Največja je vsekakor milanska stolnica, odličen primer visoke italijanske gotike, z množico stolpičev. Grad družine Sforza iz 14. stol., galerija Vittoria Emmanuela in operna hiša Scala so znamenitosti, ki bodo še dopolnile vtis o mestu. Po ogledih nadaljevanje do jezera Como, ki velja za enega najlepših in najbolj razgibanih italijanskih jezer. Postanek v Comu za informativni ogled starega dela mesta. 

2. dan: BOROMEJSKI OTOKI

Dan je namenjen sprehodom ob drugem največjem italijanskem jezeru Maggiore, ki s svojo naravno lepoto in številnimi lepo urejenimi turističnimi središči, kot so Stresa, Belgirate, Bavena, prav gotovo sodi med najlepša evropska jezera. Zanimiva bo plovba z ladjo po jezeru z vmesnimi postanki na otokih, ki vas bodo prevzeli s svojimi vilami in zelenimi vrtovi. Za doplačilo si lahko ogledate tudi notranjost nekaterih palač. 

3. dan: GARDSKO JEZERO - SIRMIONE - VERONA - SLOVENIJA

Vožnja do največjega italijanskega jezera - jezera Garda. Jezersko pokrajino ob vznožju hribov odlikuje prijetno mediteransko podnebje. Vinska trta, oljke in limonovci so značilni za to pokrajino, znano po proizvodnji kvalitetnega olivnega olja. Postanek na polotoku Sirmione, ki kot dolg naravni pomol sega proti sredini jezera. Sledila bo vožnja do Verone, mesta s številnimi kulturnozgodovinskimi znamenitostmi in mesta nesrečne ljubezni Romea in Julije.

Datum odhoda: 
2022: 25. mar., 15. apr., 23. apr., 29. apr., 13. maj., 27. maj., 10. jun., 24. jun., 8. jul., 22. jul., 5. avg., 19. avg., 26. avg., 2. sep., 9. sep., 16. sep., 23. sep., 30. sep., 7. okt., 14. okt.
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena na osebo: od 199 € - odvisno od datuma odhoda

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 2 polpenziona, hotel 3*
 • plovbo z ladjico po jezeru Maggiore
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo izleta
Doplačila: 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 20 €
 • med 25 in 34 potnikov: 40 €

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 54 € 

   

  DOPLAČILO na poti:

  • turistična taksa v hotelu pribl. 3 € na osebo/na noč

   

  MOŽNA DOPLAČILA na poti:

  • vstopnina za vrtove in palače na otokih skupaj: pribl. 23 €
  Popusti: 

  otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15% 

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  Milano in Boromejski otoki - 3 dni

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon