Španija

Moderna in romantična Valencija, 19.9., 10.10.2024

Valencija, moderno in živahno mesto, kjer se sodobna arhitektura prepleta z zgodovinskimi zgradbami. Mesto vsako leto gosti svetovno znano regato America’s Cup, hkrati pa združuje znanost, kulturo in...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
499,00 €
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE-VALENCIJA-(laguna LA ALBUFERA)-VALENCIJA

Zbirališče potnikov predvidoma v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja do letališča v severni Italiji (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Valencijo. Po pristanku sledi vožnja do hotela in nastanitev. Popoldne lahko namenite raziskovanju mesta ali se z vodnikom odpravite na izlet v Albufero, ki velja za rojstni kralj paele (opomba: izlet bo izveden ob zadostnem številu prijav). Z lokalnim prevozom se bomo zapeljali nedaleč ven iz mesta, kjer najdemo tudi zanimivo laguno La Albufera, kjer gojijo riž za znamenito špansko jed Paella. Naravni rezervat Albufera v Valenciji je eno najpomembnejših mokrišč v Sredozemlju. Zaradi izjemnih pokrajinskih in ekoloških značilnosti je bil leta 1990 uvrščen na seznam Ramsarskih lokalitet. Včasih slano jezero Albufera se je v 17. stoletju pomehkužilo in postalo sladko kot posledica redčenja zaradi peska in odtekanja skozi različne kanale. Lokalnih restavracij, kjer se streže tipična španska jed, paella, ne manjka, laguna pa je med domačini popularna tudi za opazovanje ptičev ter krajše izlete s čolni.  Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: VALENCIJA | zajtrk

Po zajtrku si bomo ogledali staro mestno jedro Valencije (z metrojem ali peš), ki je ohranilo klasično špansko podobo. Osrednji del zapolnjuje katedrala, zgrajena v gotskem stilu  in z osmero kotnim zvonikom - mestnim simbolom. Po želji ob doplačilu obisk katedrale in vzpon na Micalet, ki hrani enega od domnevnih svetih kelihov na svetu. Nadaljevanje ogledov mimo zvonika Sv. Cataline in trga Redona do poslopja borze La Lonja,  poznogotskega trgovskega središča iz 15 stoletja. Ob koncu dopoldneva bomo obiskali pokrito tržnico Central iz leta 1928, ki velja za eno najlepših in največjih evropskih tržnic. V času sieste si bomo vzeli čas za paello ali tapase. Nato pa popoldne nadaljevali skozi živahne ulice starega dela mesta Barrio del Carmen in si po želji ob doplačilu ogledali cerkev San Nicola di Bari, ki velja za špansko sikstinsko kapelo. Vstopnica velja tudi za obisk Muzeja svile, ki na zanimiv način pokaže pot od sviloprejke do svilenih izdelkov. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: VALENCIJA I zajtrk

Po zajtrku nas bo pot vodila skozi moderni del, ki je urbano celoto spremenil v eno najsodobnejših evropskih mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije, Santiaga Calatrave. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki nima le estetskega, temveč tudi praktičen značaj. Sledi nekaj prostega časa za ogled Muzeja znanosti, palače umetnosti ali mogoče Oceanografskega muzeja... V popoldanskem času bomo Valencio raziskali tudi s kolesi, ki veljajo za enega najbolj priljubljenih prevoznih sredstev v mestu. Ena najlepših kolesarskih poti vodi skozi vrtove Turia, kjer so po poplavah leta 1957 rečno strugo reke Turia preusmerili in na tem mestu so nastali vrtovi Turia. Gre za 9 kilometrov dolgo kolesarsko pot, ki velja za enega največjih urbanih parkov v Španiji in seže vse do plaže Arena in Malvarossa. Čeprav morda ne bomo vrtov  prekolesarili v celoti pa je tja vredno zaviti zaradi zelenja, palm, pomarančevcev, vodnjakov, gredic z rožami in mediteranskega vzdušja. Zvečer priporočamo ogled tradicionalne predstave flamenka (doplačilo). Nočitev.

4. dan: VALENCIJA−BENETKE–(LJUBLJANA) | zajtrk

Po zajtrku prosto dopoldne za zadnji sprehod po mestu rož ali obisk katere od znamenitosti. Mogoče obiščete moderno zasnovan živalski vrt Bioparc ali se prepustite toplim sončnim žarkom, srkanju sangrije in opazovanju domačinov v enem izmed mnogih lokalov v starem mestnem jedru. Predvidoma v opoldanskih urah se bomo odpravili na letališče pri Valenciji, od koder bomo pole

Datum odhoda: 
2.5., 23.5., 20.6., 25.6., 19.9., 10.10.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Benetke
Cene/Termini: 

Cena na osebo že od: 499€ - ODVISNO OD TERMINA 

Naše prednosti:
odhod 02.05.24 že ZAGOTOVLJEN
odhod 02.05.24 brez doplačila za manjšo skupino
odlične predvidene časovnice:
02MAY24           TREVISO           VALENCIJA                   09.40 11.55

05MAY24           VALENCIJA       TREVISO                       15.55 18.05   

RAZKOŠJE VELIKONOČNIH POPUSTOV - 50 EUR/osebo 
Redna cena na osebo: 645 €
Velikonočna cena na osebo: 595 €
Velja za odhod: 2. 5. 2024

Popust velja za vse nove rezervacije od 29. 3. do vključno 12. 4. 2024. Število mest je omejeno.

V ceno je vključeno
povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu,
stroške letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo,
1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm – manjša torba ali nahrbtnik),
avtobusne prevoze po programu,
3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3–4* v Valenciji,
ogled Valencije,
organizacijo in vodenje potovanja ter DDV. 
 

Doplačilo (ob prijavi): 
za skupino 15-24 oseb (ne velja za odhoda 2.5.24): 65 EUR/osebo
za skupino 25 – 34 oseb (ne velja za odhoda 2.5.24): 35 EUR/osebo
 

Možna doplačila (ob prijavi): 
povratni prevoz na letališče pri Benetkah 70 EUR/osebo,
povratni prevoz na letališče pri Trstu 55 EUR/osebo,
1 kos oddane prtljage do 10 kg: 49 EUR v obe smeri - v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja).
1 kos oddane prtljage do 20 kg: 68 EUR v obe smeri - v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja
enoposteljna soba 179 EUR/osebo
izlet La Albufera s kosilom (paella) 45 EUR/osebo (ob prijavi vsaj 15 oseb)
 

Možna doplačila (vodniku na poti): 
strošek za vstopnine (Oceanografski muzej v kombinaciji z ostalimi muzeji od 36 – 40 EUR/osebo, katedrala 10,00 EUR/osebo in vzpon na Micalet 2,5 EUR/osebo, La Lonja 2 EUR/osebo, kapela San Nicola di Bari in muzej 10,00 EUR/osebo, vožnja s kolesi od 13 EUR/osebo, ogled stadiona Mestalla 11 EUR/osebo),
javni prevoz pribl. 10 EUR/osebo
ogled predstave flamenka s pijačo pribl. 38 EUR/osebo.
 

Popust:
Popust za otroka 2 - 12 let na dodatnem ležišču z 2 odraslima: 12 %
ODKRITA BESEDA: Pri posameznih odhodih se lahko zaradi praznikov oziroma optimalne izvedbe programa vrstni red ogledov delno spremeni, vsebinsko pa ostaja enak.

Opomba: Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov (ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč (odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča). Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

Pomembno: V ceno vključen 1 kos manjše ročne prtljage na osebo (največja velikost 40 x 20 x 25 cm), ki ga položite pod sedež pred vami. 1 kos manjše prtljage ni omejen na kg in bi tako za krajše potovanje lahko zadoščal.

OPOZORILO: Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

 

Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Moderna in romantična Valencija, 19.9., 10.10.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon