Mogočni gradovi Češke in Praga

Obiščimo zlato mesto. Mati vseh mest. Srce Evrope. Ali pa le zlata Praga. Vse to so vzdevki, na katere sliši češka prestolnica s skoraj 1,3 milijona prebivalcev.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
249,00 €
Aktualna potovanja
Vikend oddih

Češka je dežela romantike, lepih žensk, hokeja, pivnic, beherovke, umetniških vrhuncev in arhitekturnih mojstrovin, lutkovnih gledališč in dobrega filma... 

Obiščimo zlato mesto. Mati vseh mest. Srce Evrope. Ali pa le zlata Praga. Vse to so vzdevki, na katere sliši češka prestolnica s skoraj 1,3 milijona prebivalcev.

˝Če samega sebe jemlješ preveč resno, tvegaš posmeh. Če se vedno znaš pošaliti in nasmejati na svoj račun, pa se ti drugi ne posmehujejo.˝

(Vaclav Havel, dramatik in nekdanji predsednik Češke)

1. dan: SLOVENIJA - PRAGA

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Po dopoldanskem prihodu se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višehrad, mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v mestu. Pozno popoldan nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: PRAGA IN KARLŠTEJN

mogočni gotski grad z enakim imenom, ki je ena najbolj obiskanih točk Češke. Obiskali bomo ta znameniti grad, ki ga je v 14. stoletju zgradil Karel IV. in kjer so dolgo hranili češke kronske dragulje. Po ogledu vrnitev v Prago in obisk judovske četrti z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je kar 12. 000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolovin ter spoznali še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na Vaclavski trg. Zvečer predlagamo večerjo v eni izmed tipičnih praških pivnic.

3. dan: PRAGA - HLUBOKA - ČEŠKE BUDEJOVICE

Dopoldne se bomo poslovili od Prage in se odpravili na južno Češko, v mestece Hluboka, kjer stoji istoimenska graščina iz 13. stoletja. Zaradi številnih stolpičev, bogate notranje opreme in veličastne lege jo mnogi primerjajo tudi z angleškim Windsorjem. Nadaljevanje poti do Čeških Budejovic, največjega mesta regije in doma slovite pivovarne Budvar, kjer nastaja svetovno znano pivo Budweiser. Sprehodili se bomo po glavnem mestnem trgu, nato pa podali še na ogled pivovarne, kjer nam bodo predstavili postopek proizvodnje, za konec pa bomo odlično pivo lahko tudi sami poskusili. Nastanitev v mestu ali širši okolici (Hluboka,... ).

4. dan: ČEŠKI KRUMLOV - ROŽMBERK - SLOVENIJA

Dopoldan vožnja do bisera med češkimi mesti - Češki Krumlov z lepo ohranjenim srednjeveškim jedrom, ki ga najdemo na UNESCO - vi listi kulturne dediščine sveta. Povzpeli se bomo do gradu in si ogledali eno izmed grajskih zbirk, nato pa še se sprehodili po lepo urejenem grajskem vrtu. Popoldne vožnja ob Vltavi do vasice Rožmberk in po želji ogled zadnjega izmed gradov na naši poti, gradu Rožmberk. Povratek proti Sloveniji in prihod v poznih večernih urah.

Opombe:

 • Nižje cene vstopnic lahko potniki uveljavljajo le ob ustreznem dokazilu; osebni izkaznici ali dijaški /študentski izkaznici.
 • Program lahko poteka tudi v obratnem vrstnem redu. Vsebina programa se pri tem ne spremeni.

 

VSTOP V ČEŠKO REPUBLIKO V ČASU RAZMER COVID

Prost vstop v republiko Češko je trenutno brez napotitve v karanteno omogočen samo potnikom, ki so polno cepljeni in imajo EU Covid potrdilo. 

Datum odhoda: 
2022: 25. mar., 8. apr., 15. apr., 23. apr., 27. apr.- ZAGOTOVLJEN ODHOD, 6. maj., 20. maj., 10. jun., 25. jun., 15. jul., 12. avg., 22. sep., 14. okt., 28. okt., 4. nov.
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA
Cene/Termini: 

Cena na osebo: od 249 € 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusne prevoze po programu,
 • en polpenzion in dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3/4*,
 • zunanje oglede po programu,
 • spremstvo in organizacija izleta.
Doplačila: 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 25 €,
 • med 25 in 34 potnikov 40 €.

 

DOPLAČILA na poti:

 • večerja v pivnici 23 €,
 • križarjenje po reki Vltavi z večerjo 25 € 
 • Praški grad 250 CZK (otroci, študenti in upokojenci nad 65 let 125 CZK),
 • Grad Rožmberk: odrasli 10 €, otroci od 6- 15 let ter upokojenci nad 65 let 7 €;
 • Grad Češky Krumlov: odrasli 12,30 €, otroci od 6 - 15 let, študentje / mladi od 15 - 26 let ter upokojenci nad 65 let 8,5 €.
 • Grad Hluboka: odrasli 10,5 €, otroci od 6 - 15 let, študentje / mladi od 15 - 26 let ter upokojenci nad 65 let 7,5 €;
 • Grad Karlštejn: odrasli 10,5 €, otroci od 6 - 15 let, študentje / mladi od 15 - 26 let ter upokojenci nad 65 let 8,5 €.

 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 80 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
Popusti: 
 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Mogočni gradovi Češke in Praga

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon