KENIJA

Moja Afrika z Mojco Mavec - Skrivnostna severna Kenija, 12 dni, 19.8.2024

Na strehi Afrike je med ugaslimi ognjeniki še moč doživeti prvinskost tega kontinenta. Številne reke in jezera v Velikem tektonskem jarku k osvežitvi privabljajo neštete živali. Nekoč zibelka človeštva je...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3499,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – ISTANBUL – NAIROBI / obroki na letalu
Zbor potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali katerem od bližnjih letališč. V primeru odhoda z drugega letališča možnost prevoza iz Ljubljane (doplačilo). Let proti Nairobiju z vmesnim prestopanjem.

 

2. dan: NAIROBI / zajtrk
Zgodaj zjutraj pristanek v Nairobiju. Po opravljenih carinskih postopkih in potrditvi vizumov bo sledil prevoz do hotela v središču mesta, nastanitev, krajši počitek in pozen zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili v center za žirafe, kjer nas čaka nepozabna izkušnja – pobliže se bomo spoznali z nežnimi dolgovratkami in jih tudi nahranili. Sledil bo obisk hiše pisateljice Karen Blixen, znane po knjižni uspešnici Out of Arica, po kateri je bil posnet tudi istoimenski film. Popoldne bomo obiskali kulturno-etnografski center Bomas of Kenya, kjer so predstavljena številna plemena, ki sestavljajo raznovrstno prebivalstvo Kenije. Povratek v hotel in prosto za večerjo ali sprehod. Prenočevanje.

 

3. dan: NAIROBI – PLANTAŽA KAVE – JEZERO NAIVASHA / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku bomo zapustili prestolnico in se odpeljali do kenijskih višavij na območju centralne province, ki slovi po številnih plantažah čaja in kave. Obiskali bomo slednjo, kjer bomo spoznali postopke pridobivanja kavnih zrn in postopek priprave tega, za mnoge nepogrešljivega, energijskega napitka. Po kosilu vožnja do jezera Naivasha, kjer kraljujejo povodni konji. S čolnom se bomo zapeljali po jezeru in, poleg povodnih konjev, pobliže spoznali tudi številne vodne ptice, ki prebivajo na obalah jezera. Popoldne bomo zaključili s sprehodom po otoku Crescent Island, kjer bomo korake delili s številnimi žirafami in zebrami, ki prebivajo na otoku. Nastanitev v lodžu in večerja. Prenočevanje.

 

4. dan: JEZERO NAIVASHA – NARODNI PARK NAKURU / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku se bomo vkrcali na safari vozila in zapustili idilično jezero Naivasha ter se zapeljali do Narodnega parka Nakuru, ki leži ob istoimenskem jezeru. Po kosilu v lodžu se bomo odpravili na popoldanski safari v tem relativno majhnem parku, kjer bomo imeli najboljše možnosti za opazovanje belih nosorogov, s precej sreče pa bomo lahko videli tudi črnega. V parku domuje edinstvena Rotschildova žirafa, pogoste prebivalke obale jezera so tudi številne ptice, med njimi štorklje, čaplje in flamingi. Proti večeru povratek v lodž znotraj parka, večerja in prenočevanje.


5. dan: NARODNI PARK NAKURU – OL PEJETA – NARODNI PARK SAMBURU / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku se bomo zgodaj zjutraj odpravili proti severovzhodu, na območje narodnega parka Samburu. Ustavili se bomo na območju rezervata Ol Pejeta, ki velja za eno od zadnjih zatočišč ogroženih severnih belih nosorogov. V parku prebiva tudi slepi nosorog Baraka, njegovo preživetje je povsem odvisno od človeške pomoči. Če bo čas dopuščal, se bomo ustavili pri območju zavetišča Sweetwaters, ki je košček zelenega raja, kjer prebivajo šimpanzi. Pot bomo nadaljevali proti narodnemu parku Samburu, kjer se bomo nastanili v lodžu znotraj parka. Večerja in prenočevanje.

 

6. dan: NARODNI PARK SAMBURU / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku nas čaka celodnevni safari v enem izmed najimenitnejših narodnih parkov v Keniji. Samburu je eden od vizualno najlepših parkov v državi, kjer sušna savana v kontrastu z zelenimi bregovi reke Ewaso Nyiro tvori spektakularno kuliso z golim gorovjem v ozadju. Park slovi po svoji živalski pestrosti in številnih vrstah, ki jih lahko najdemo le v tem parku. Od »velikih 5« v parku manjka le nosorog, v prostranih savanah pa kraljujejo številni sloni, ki jih je mogoče opaziti med napajanjem ob reki. Samburu je dom številnim velikim zverem, kot so levi, gepardi in leopardi, ne manjkajo pa niti divji psi in hijene, ki v tropih prežijo na ulove velikih mačk. Po celodnevnem safariju bo sledil povratek v lodž, večerja in prenočevanje.

 

7. dan: NARODNI PARK SAMBURU – NAIROBI / zajtrk, kosilo
Izkoristili bomo čarobno jutro v parku Samburu in se že zjutraj odpravili na safari, ki je prav posebna izkušnja – park naravnost žari v barvah vzhajajočega sonca, to je pa tudi čas, ko je mogoče opaziti leve in izmuzljive leoparde na jutranjem lovu. Obiskali bomo tudi vas polnomadskega plemena Samburu, po katerem je poimenovan park. Ti edinstveni ljudje še dandanes živijo na preprost način in se oblačijo v tradicionalna pisana oblačila, zelo radi pa imajo tudi nakit, ki poleg gležnjev in zapestij krasi tudi njihove glave. Po bližnjem srečanju s tem nilotskim ljudstvom se bomo odpravili nazaj proti Nairobiju, kjer bo sledila nastanitev v hotelu in prenočevanje.

 

8. dan: NAIROBI – LAMU / zajtrk, večerja
Po zajtrku prevoz do letališča in dopoldanski let na rajski otok Lamu na severovzhodnem delu kenijske obale. Po pristanku ogled starega mestnega jedra mesteca Lamu, ki je vpisano na seznam svetovne kulturne dediščine Unesco kot edinstven ostanek Swahili arhitekture in kulture. Avtomobile tu »nadomeščajo« osli in čolni, kar mestece naredi še posebej spokojno. Sledila bo nastanitev v hotelu ob obali, večerja in prenočevanje.

 

9. dan: LAMU / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku bo dan namenjen počitku in obisku združenja lokalnih žena iz vasice Shela, ki nam bodo predstavile svojo Swahili kulturo. Čaka nas kuharski tečaj, kjer bomo lahko preizkusili svoje veščine v lokalni kuhinji, seveda pa se bomo nagradili tudi s kosilom. Popoldne prosto za poležavanje in sprehode po peščenih sipinah. Večerja in prenočevanje.

 

10. dan: LAMU / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku se bomo odpravili na izlet na sosednji otok Manda, kjer se bomo s čolnom zapeljali skozi labirint mangrov in raziskali ta redko poseljen otok, kjer se je čas ustavil. Če bodo pomorske razmere dopuščale, nas čaka še odkrivanje podvodnega sveta z masko. Na praznih peščenih plažah se bomo naužili sonca in se okrepčali s kosilom. Povratek v hotel, prost popoldan do večerje. Prenočevanje.

 

11. dan: LAMU - NAIROBI / zajtrk
Po zajtrku prosto za zadnje užitke na mirnem otočku Lamu, popoldne pa bo sledil let v Nairobi. Prevoz do hotela ter prosto za večerjo ali sprehod. Prenočevanje.

 

12. dan: NAIROBI – ISTANBUL – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE / obroki na letalu
Odhod na letališče in v zgodnjih jutranjih urah polet proti Istanbulu. Popoldan nadaljevanje leta proti Ljubljani ali bližnjemu letališču. V primeru povratka na bližnje letališče možnost prevoza v Ljubljano (doplačilo).

Datum odhoda: 
19.8.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

FM Cena do 30.4.2024: 3.499 EUR/osebo

Cena na osebo že od: 3499€

V ceno je vključeno
povratni mednarodni letalski prevoz v ekonomskem razredu
notranji povratni let na relaciji Nairobi – Lamu - Nairobi
nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelih 3*-5* in lodžih v parkih ali tik ob njih po programu
obroke po programu (polni penzion med safarijem in polpenzion na obali)
kopenske prevoze na safariju s posebnimi 4WD vozili
strokovno spremstvo lokalnega vodnika na vseh ekskurzijah in prežnih vožnjah
obisk lokalnih žena v vasici Shela, kuharski tečaj in kosilo
izlet na otok Manda z vključenim kosilom
spremstvo Mojce Mavec
vstopnine, pristojbine in različne davke
organizacijo potovanja
 

V ceno ni vključeno: 
potovalnega zavarovanja
stroškov osebne porabe
dodatnih storitev po osebnih naročilih
napitnin za lokalne voznike in vodnike
 
Doplačila ob prijavi:
enoposteljna soba 400 EUR/osebo
elektronska registracija in posredovanje 35 EUR/osebo
povratni prevoz Ljubljana – bližnje letališče - Ljubljana 60 EUR/osebo
 
Doplačila na kraju samem
obisk Samburu vasi 20 USD/osebo
 
Doplačila ob prijavi v primeru manjšega števila prijavljenih potnikov:
doplačilo pri udeležbi 10 do 14 oseb 300 EUR/osebo
doplačilo pri udeležbi 15 do 19 oseb 150 EUR/osebo
 
Obvezna doplačila na kraju samem (vodniku na poti):
napitnine za lokalne vodnike in voznike 60 EUR/osebo
 
Popusti:

popust za 3. odraslo osebo na dodatnem ležišču: 5%
popust za otroka do 12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima: 20%


Cepljenja in druge z zdravjem povezane vsebine

priporočeno je cepljenje proti rumeni mrzlici
glede jemanja antimalarikov se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom oz. v ambulanti za potnike (malarija je prisotna na vseh območjih Kenije pod 2.500 m nadmorske višine, z izjemo Nairobija, kjer malarije ni)
 

Opomba: 

Doživetje opazovanja živali v Afriki je lahko zelo različno in je močno odvisno od številnih dejavnikov, kot so: premiki živali, vedenje živali, vremenski pogoji, poseganje človeka v naravo, raznolikost vrst, gostota živali na različnih lokacijah. Izvajalec se vsakokrat maksimalno potrudi, da zagotovi izjemno dogodivščino v afriški divjini, vendar pa zaradi prej naštetih razlogov ne more zagotoviti količine, gostote in raznolikosti živalstva na kateri koli dan, na kateri koli lokaciji, ob katerem koli času.
Vizum: 

Z januarjem 2024 za vstop v Kenijo vizum ni več potreben. Potrebna pa je pridobitev elektronske potovalne avtorizacije, ki si jo lahko uredite sami na uradni spletni strani (https://www.etakenya.go.ke/en) ali pa vam jo za doplačilo uredimo na agenciji Kompas.
Opozorilo:

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa

Število dni: 
12

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Moja Afrika z Mojco Mavec - Skrivnostna severna Kenija, 12 dni, 19.8.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon