Italija

Mont Blanc; veličastni vrh Evrope, 14.6.2024

Trans Mont Blanc – panoramsko prečkanje gore, ki še vedno velja za vrh Evrope, je edinstvena izkušnja. Iz francoskega Chamonixa se bomo s petimi gondolskimi povezavami in prepeljanimi 15 kilometri, po zraku...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
337,00 €
Avtobusna potovanja

1.   dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja z vmesnimi postanki do Bergama. Bergamo Alta in Bergamo Bassa; visoko in nizko je značilnost, zaradi katere je Lombardsko mesto vidno že od daleč. Namreč stari del mesta  je zgrajen na hribu, katerega obkroža srednjeveško obzidje. Spodnji del mesta pa je sodobno območje, ki se razteza v ravnino in je del industrializirane pokrajine. Naš sprehod po mestu bomo začeli pod vzpenjačo, ki povezuje oba dela. Obiskali bomo Stari trg ( Piazza Vecchia), kjer je Palazzo della Ragione, starodavni sedež občine, Palazzo del Podesta, knjižnica in vodnjak Contarini. Nedaleč stran bomo srečali katedralo s krstilnico, kapelo Colleoni in baziliko Santa Maria Maggiore. Po ogledu nekaj prostega časa in možnost, da si privoščimo znamenito sladico Polenta e Oséi. Po ogledu nadaljevanje vožnje mimo Milana in po dolini Aoste, najmanjši italijanski regiji, ki leži na tromeji med Francijo in Švico in ima eno najlepših evropskih gorskih pokrajin. Prvi pravi zgodovinski podatki o poselitvi doline segajo v leto 25 pr. n. št., ko so Rimljani tukaj ustanovili postojanko Augusta Praetoria (današnje mesto Aosta), da bi si s tem zagotovili nadzor nad prelazoma Malega in Velikega Svetega Bernarda. Zaradi strateškega položaja so si mnogi osvajalci v stoletjih prilaščali dolino Aoste; dokončno so si jo prisvojili Savojci na začetku enajstega stoletja. Med vožnjo nas bodo spremljali vrhovi tisočakov, gradovi nad dolino ter številne strnjene vasice. Vožnja v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

2.     dan: Po zajtrku se bomo preko najstarejšega alpskega prelaza Grand-Saint-Bernard odpeljali v Švico.  Vožnja do Ženevskega jezera, francosko Lac Leman, ki je največje jezero v Alpah. Vožnja v Montreux, ki ga pogosto opisujejo kot biser švicarske riviere. Očarljivost pokrajine je navdihovala številne umetnike, pisatelje in glasbenike, mesto pa slovi tudi po džezovskem festivalu, ki je gostil največje svetovne zvezde džeza in drugih glasbenih zvrsti. Po ogledu vožnja do očarljivega gradu Chillon, ki leži tik ob obali Ženevskega jezera, s prekrasnim pogledom na mondeni Montreux. Ogled gradu, ki je obdan z debelim obzidjem in zgrajen za savojske vojvode. Po ogledu vožnja proti Chamonix, prestolnici svetovnega alpinizma. Sprehod po mestu in večerja v bližnji restavraciji. Vožnja do hotela, namestitev in prenočitev.

3.      dan: Po zajtrku vožnja v Chamonix, Od tu se bomo odpravili na nepozabno dogodivščino. S sistemom gondol se bomo lahko podali na prečkanje mogočne gore, na pot med dvema deželama, nad mogočne ledenike v osrčje gore Mont Blanc. Prav zagotovo bo to prav posebno doživetje. Prva gondola nas bo popeljala do Plan de l’Aiguille, od koder se bomo z drugo gondolo dvignili do Aiguille du Midi na višini 3.842 metrov, od koder se nam odprejo veličastni pogledi na štiritisočake Centralnih Alp. To je kraj, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Resnično nepozabno.  Po postanku nadaljevanje z gondolami nad mogočnim ledenikom do Punte Helbronner na višini 3.466 m, na meji med Italijo in Francijo. Od tu se nam bo ob primernem vremenu odprl pogled na Mont Blanc še z druge strani. Prosto za ogled. Od tu se bomo z dvema vrtečima gondolama spustili v italijanski Courmayeur.  Vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v zelo poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
14.6.2024
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA
Cene/Termini: 

CENA PO OSEBI:
pri udeležbi najmanj 40 oseb: 337,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb: 382,00 EUR

Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
en polpenzion v hotelu turistične kategorije  Aosti v dvoposteljni sobi,
eno nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v bližini Chamonixa v dvoposteljni sobi,
turistično takso,
večerjo v restavraciji,
vstopnino v grad Chillon, lokalno vodenje v gradu,
turistično vodenje, organizacijo ter ddv.
Možno doplačilo vodniku na poti
vzpenjača v Bergamu, predvidoma 1,70 € v eno smer.
Možna doplačila
VOŽNJA Z GONDOLO DO 14 LET 123,00 EUR
VOŽNJA Z GONDOLO NAD 65 LET 123,00 EUR
VOŽNJA Z GONDOLO INVALID 94,00 EUR
VOŽNJA Z GONDOLO 138,00 EUR
ENOPOSTELJNA SOBA 80,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Mont Blanc; veličastni vrh Evrope, 14.6.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon