München, Passau in Sveta noč, 9.12.2023

Veseli adventni čas se začenja! Mesta začnejo spreminjati svojo podobo in za nekaj časa zaživijo v soju luči, ulice zadišijo po cimetu, marcipanu, kuhanemu vinu, punču. Bavarska prestolnica München, kot tudi...
Cena od: 
134,00 €
Avtobusna potovanja
Božič in Novo leto
1. dan: Odhod v jutranjih urah. Vozili se bomo preko Avstrije in v dopoldanskem času prispeli do Münchna. Sledil bo avtobusni ogled širšega mestnega središča, videli bomo kompleks Olimpijskega parka, po želji (doplačilo) se bomo lahko povzpeli na 291 m visok razgledni stolp, s katerega se nam bo odprl pogled na mesto in Olimpijski park, zgrajen l. 1972 za potrebe Olimpijskih iger. Ustavili se bomo v BMW Weltu, nato pa sledi odhod v mestno središče. Skozi Karlova vrata se bomo podali v peš cono, sprehodili se bomo po Kaufingerstrasse, mimo glavnih mestnih stavb, do mestnega trga Marienplatz, kjer stoji mogočna mestna hiša. V adventnem času se tu odvija božični sejem*, postavijo stojnice, kjer nas omamni vonj po slastnem adventnem pecivu in toplih napitkih ne bo pustil mimo brez pokušine. Lakoto pa nam potešijo z znanimi bavarskimi klobasami. Prosto za obisk božičnega sejma*. V večernih urah odhod v hotel na področju Münchna, namestitev in nočitev.
 
2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Passau. Kraj, na meji med Nemčijo in Avstrijo, je močno povezan s številko tri! Tri reke; Donava, Inn in Ilz pritečejo iz treh strani in se stekajo v eno, v Donavo. Passau leži med tremi evropskimi državami; Nemčijo, Češko in Avstrijo, trije zvoniki mogočnih katedral dominirajo nad mestom. Najprej se bomo sprehodili med mestnimi baročnimi stavbami, mimo katedral in preko mestnih trgov. Pred veličastno katedralo sv. Štefana se v tem času odvija božični sejem, stojnice so polne ličnih rokodelskih izdelkov, zadiši po punču, kuhanem vinu in slastnem pecivu. Prosto za obisk božičnega sejma. V popoldanskem času vožnja v Avstrijo do vasice Oberndorf pri Salzburgu. V vaški cerkvici je bila na sveti večer leta 1818 prvič zaigrana najslavnejša božična pesem ‘SVETA NOČ, BLAŽENA NOČ’. Cerkvica, žal ne stoji več, so pa na njenem mestu v spomin na ta veliki dogodek postavili kapelico, kjer se v božičnem času zbirajo številni ljubitelji božičnih pesmi. V prazničnem času domačini poskrbijo, da spomin na slavna moža J. Mohra (besedilo pesmi) in F.X. Gruberja (glasba) spet zaživi. Po ogledu vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
9.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
Cena po osebi od:
pri udeležbi najmanj 45 oseb: 134,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb: 169,00 EUR
Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
eno prenočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah,
turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.
Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 35,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %
 
Število dni: 
2

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

München, Passau in Sveta noč, 9.12.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon