Skandinavija

Nepozabna nordijska klasika v prestolnicah severa: Helsinki-Stockholm-Oslo-Kopenhagen - 6 dni, 27.6.-zagotovljeno, 18.7.2024

Za nekaj dni bomo vstopili v svet nordijskih sag, polnočnega sonca, severnega sija, najlepših pravljic, edinstvene gostoljubnosti in barvitih kontrastov. Spoznali bomo štiri skandinavske prestolnice s čudovito...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1329,00 €
Potovanja po Svetu

Predvidene časovnice odhod 27. 6. 2024:

27.6. LJU HEL  09:25-13:05

2.7. CPH VIE 17:40-19:20

Predvidene časovnice odhod 18. 7. 2024:

18.7. LJU HEL  09:25-13:05

23.7. CPH VIE 20:00-21:40

1. dan: LJUBLJANA - HELSINKI

Zbor potnikov v jutranjih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in direktni polet proti Helsinkom. Helsinki, imenovani tudi »belo mesto severa«, so finska prestolnica ob Finskem zalivu, ki je znano po številnih otokih. Je ena najmlajših, a v zadnjem času najhitreje rastočih evropskih prestolnic. Sredi 19. stoletja so Helsinke močno razširili oziroma prenovili v neoklasicističnem slogu po zgledu Sankt Peterburga. Po pristanku se bomo najprej odpravili na avtobusni ogled mestnih znamenitosti: središče mesta z glavnim Senatnim trgom, stolnico, vladno palačo in univerzitetnim poslopjem, Sibeliusov park z njegovim nenavadnim spomenikom, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska katedrala nad pristaniščem. Sledila bo nastanitev v hotelu in možnost večerje (doplačilo). Po želji sproščujoč večerni sprehod ob Toolo zalivu. Prenočevanje.

2. dan: HELSINKI – NOČNA PLOVBA PROTI STOCKHOLMU / zajtrk

Po zajtrku se bomo peš podali do mestnega središča. Na Manerheimovi aveniji, kjer domujejo številne imenitne zgradbe, med drugim tudi finski parlament, bomo obiskali eno najmodernejših in najbolj nenavadnih knjižnic na svetu - OODI. Sledil bo sprehod po Esplanade, kjer bomo kaj hitro opazili »oblikovalsko žilico« Fincev. Nato si bomo vzeli nekaj prostega časa na slikoviti tržnici v mestnem pristanišču, kjer si bomo lahko privoščili povsem sveže baltske ribje specialitete ali pa opravili prve nakupe, saj je tržnica pravi raj za nakup »živopisanih« laponskih in finskih spominkov. Po želji se bomo z lokalnim trajektom podali do mogočne utrdbe  Suomenlinna (doplačilo za javni prevoz s trajektom), ki se razprostira na več otokih in je zaščitena dediščina Unesca. V poznih popoldanskih urah se bomo vkrcali na ladjo. Nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočna plovba proti Stockholmu. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami in trgovinicami ter številnimi možnostmi zabave. Priporočamo doplačilo za samopostrežno večerjo (z vključeno pijačo), ki je pravi kulinarični užitek. Prenočevanje.

3. dan: STOCKHOLM – OREBRO / zajtrk

V jutranjih urah bomo pluli skozi čudovit arhipelag švedskih otokov do švedske prestolnice Stockholm. Stockholm velja za enega najlepših svetovnih mest, ki se je razvilo na stičišču jezera Mälaren in Baltika ter se do danes razraslo na številne otoke v arhipelagu. Po zajtrku na ladji se bomo izkrcali in najprej opravili krajši panoramski avtobusni ogled mesta. Odpeljali se bomo do polotoka Djurgarden, do enega naslavnejših novejših švedskih muzejev, ki je posvečen pop skupini ABBA (doplačilo). V njem si bomo v interaktivnem okolju z neprekinjeno glasbeno spremljavo ogledovali oblačila, besedila, muzikale in filme glasbene skupine ABBA. Sledil bo ogled starega dela mesta, Gamla Stan, ki  predstavlja  srce mesta.  Gamla Stan nas bo očaral s svojo specifično atmosfero, ozkimi tlakovanimi ulicami, trgovinicami s spominki, prijetnimi kavarnami in izjemno ohranjenimi slikovitimi srednjeveškimi hišami. Ogledali si bomo kraljevo palačo, parlament Riksdag, trg Riddarhustorget, otok vitezov Riddarholmen s stolnico (zunanji ogledi) ter imeli nekaj prostega časa za nakupe spominkov in kosilo. Sledil bo voden ogled mestne hiše (doplačilo). V njej vsako leto organizirajo banket Nobelovih nagrajencev. Ponaša se s čudovito zlato dvorano in ostalimi prestižnimi sobanami. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do švedskega mesteca Orebro. Zanimivost mesta je predvsem slikovit srednjeveški grad na rečnem otočku v središču mestnega jedra. Nastanitev v hotelu in možnost večerje (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: OREBRO - KARLSTAD - OSLO / zajtrk

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpravili proti Karlstadu, mestu, ki leži ob najdaljši reki (Klarälven) in največjem jezeru (Vänern) na Švedskem. Pot bomo nato nadaljevali proti Norveški in Oslu, kjer bo sledil avtobusni ogled znamenitosti norveške prestolnice. Oslo je najmanjša prestolnica v Skandinaviji, vendar po svojem šarmu ne zaostaja za večjimi sosedami. Obkroženo je s številnimi parki, kar daje mestu prav poseben čar. V predelu Bjorvika bomo občudovali arhitekturne dragulje Osla:  norveška operna hiša, ki se kot mogočni ledenik dviga iz fjorda Oslo, nova Deichamn knjižnica, Munchov muzej, plavajoče savne… Ogledali si bomo mestno hišo, ki je znana po slavni ceremoniji, vsakoletni podelitvi Nobelovih nagrad za mir, ter po številnih umetniških delih norveških ustvarjalcev iz prve polovice 20. stoletja. Na polotoku Bygdoy bomo obiskali enega najslavnejših muzejev v Oslu, muzej polarne raziskovalne ladje Fram (doplačilo). Sledila bo nastanitev v hotelu in možnost večerje (doplačilo). Prenočevanje.

5. dan: OSLO – KOPENHAGEN / zajtrk, večerja

Po zajtrku prosto za samostojne oglede ali obisk kakšnega izmed priznanih muzejev v mestu. Po želji bomo obiskali priljubljen Vigelandov park skulptur. Ob prijetnem sprehodu skozi park bomo občudovali njegove umetnine in spoznali marsikatero zanimivo zgodbo iz umetnikovega življenja. V zgodnjih popoldanskih urah bo sledilo ponovno vkrcanje na ladjo ter plovba po fjordu Oslo proti Kopenhagnu. Nastanitev v dvoposteljnih kabinah, večerja in prenočevanje.

6. dan: KOPENHAGEN – LJUBLJANA / zajtrk

Po zajtrku na ladji se bomo v dopoldanskih urah izkrcali v Kopenhagnu. Sledil bo avtobusni ogled danske prestolnice. Ena za drugo se nam bodo ponosno pokazale mestne znamenitosti: grad Rosenborg, botanični vrt, kip Morske deklice, ki je zaščitni znak mesta, staro pristanišče Nyhavn, Kraljevo gledališče, Tivoli… Naš postanek bo ob palači Kristiansborg in kraljevi palači Amalienborg, kjer si bomo vzeli nekaj prostega časa za samostojne oglede oziroma potep po najdaljši nakupovalni peš coni v Evropi, ulici Stroget. V popoldanskih urah se bomo odpeljali v nekdanjo pristaniško četrt Christianshavn, kjer se nahaja samooklicano svobodno mesto Christiania. Danska je poznana po svobodnem in kreativnem duhu svojih prebivalcev. Nikjer se to ne odraža bolje kot v Christani-ji. Še danes tu živi po »svojih« zakonih okoli 600 umetnikov, hipijev in aktivistov. Kljub kontraverznosti, ali pa ravno zaradi nje, je to ena najbolj priljubljenih znamenitosti v danskem glavnem mestu. Pozno popoldan vožnja do letališča in direktni polet proti Dunaju. Po pristanku avtobusni prevoz do Ljubljane, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

Datum odhoda: 
27.6.-zagotovljeno, 18.7.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena na osebo že od: 1329€

V ceno je vključeno
povratni letalski prevoz z bližnjega letališča v ekonomskem razredu z vključenimi taksami, letališkimi in varnostnimi pristojbinami in dodatkom za gorivo
avtobusni prevoz letališče Dunaj – Ljubljana ob povratku
20 kg osebne prtljage in manjša torba za na letalo (max dimenzij 40 x 20 x 25 cm)
3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4* po programu
1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni notranji kabini na ladji Helsinki - Stockholm
1 x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni notranji kabini na ladji Oslo – Kopenhagen
avtobusne prevoze po programu
spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca
organizacijo potovanja
DDV
 

Možna doplačila (ob prijavi): 
polpenzion (3 x večerja brez vključene pijače v hotelih po programu + 1 x večerja z vključeno pijačo na ladji Helsinki – Stockholm): odrasli 149 EUR/osebo; otrok 6-11 let 96 EUR/osebo
enoposteljna soba v hotelih in enoposteljna kabina na ladjah: 340 EUR/osebo
vstopnina in voden ogled mestne hiše v Stockholmu: odrasli 15 EUR/osebo; otrok 7-18 let 7 EUR/osebo
vstopnina v muzej ABBA v Stockholmu: odrasli 28 EUR/osebo; otrok 7-15 let 12 EUR/osebo
vstopnina v muzej Fram v Oslu: odrasli 14 EUR/osebo; otrok 6-17 let 6 EUR/osebo
 

Popusti:
tretja oseba na dodatnem ležišču v sobi v hotelu in v triposteljni kabini na ladji 200 EUR/osebo
nastanitev v štiriposteljni kabini na ladji 80 EUR/osebo (ob prijavi 4 oseb)
 

Doplačila: 
doplačilo za manjšo skupino od 20 do 24 potnikov: 65 EUR/osebo
doplačilo za manjšo skupino od 15 do 19 potnikov: 150 EUR/osebo


OPOMBA: 

zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Število dni: 
6

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Nepozabna nordijska klasika v prestolnicah severa: Helsinki-Stockholm-Oslo-Kopenhagen - 6 dni, 27.6.-zagotovljeno, 18.7.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon