NEUM - počitnice z Mostarjem in Korčulo

NEUM - počitnice z Mostarjem in Korčulo

Kratek opis: 
Jadransko morje je veličastno in čisto, v neumskem zalivu pa še posebej, ker je zaliv zaščiten s polotokom Pelješcem. Bogata zgodovina mesta danes mirno počiva na turističnem dogajanju, saj je mesto polno prelepih hotelov in plaž. Mesto je odlično izhodišče za izlete, pa tudi za številne aktivnosti.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Polpenzion
Prevoz: 
Avtobus
489 €

Opis ponudbe

Bosna in Hercegovina ima samo 24 km morske obale, ampak 240 sončnih dni. Mirno zavetje dvojnega zaliva omogoča številne možnosti turizma, športnih aktivnosti in prijetnega razvajanja. Domačini gojijo školjke, vino je odlično, prav tako oljčno olje. Bližina Dubrovnika, Mostarja, Pelješca in Korčule ponuja izlete, ki popestrijo vsako počitniško dogajanje, tudi naše, saj so počitnice tudi aktivne. Pokušine domačih vin (plavac in rukatac s Pelješca ter hercegovski žilavka in blatina), žganjic (loza, travarica, višnjevec in orehovec) ter proška in oljčnega olja s Kleka, predstavijo lokalno pridelavo.
Hotelski bazen, lokalne plaže ali malo bolj oddaljene in bolj samotne, izbira je samo vaša.

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Neum
2. dan: počitnikovanje
3. dan: Neum–Mostar–Medžugorje–
Kravice

4. dan: Neum–Korčula–Pelješac–Ston
5. dan: Neum–Pelješac
6. dan: počitnikovanje
7. dan: Neum–počitnikovanje
8. dan: Neum–Slovenija
 
1. dan: SLOVENIJA–NEUM večerja, nočitev
Od domačih se bomo poslovili ponoči, da nas bo udoben turistični avtobus mimo Šibenika, Splita in čez rodovitna polja Neretve že dopoldne dostavil v Neum. Za ves teden bomo odvrgli sidro v imenitnem Hotelu Sunce ***/****, ki nas bo tik nad morjem razvajal s panoramskim bazenom. Po večerji nas bo v vinoteki čakala pokušina domačih vin (plavac in rukatac s Pelješca ter hercegovski žilavka in blatina), žganjic (loza, travarica, višnjevec in orehovec) ter proška in oljčnega olja s Kleka. Podrobno se bomo seznanili z izleti in drugim programom naših počitnic.

2. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Iz bogatega samopostrežnega bifeja si bomo vsak dan sestavili drugačen zajtrk. Ta dan si privoščite prave počitnice, na plaži ali ob panoramskem bazenu.

3. dan: MOSTAR–MEDŽUGORJE–KRAVICE zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku čez hrib ne bo daleč do Mostarja. Tu se bomo najbolje najedli bosanskega – v lokalčkih ozkih ulic, na stari čaršiji Kujundžiluk ali s pogledom na slikoviti most čez kanjon Neretve. Pristni burek, buređice in pite …, do onemoglosti. Med vračanjem proti morju se bomo na kratko pridružili romarjem v Medžugorju in se sprehodili do slapa Kravice (z doplačilom). To ni le slap, ampak 120 metrov dolga apnenčasta kaskada, po kateri se reka Trebižat spusti za 28 metrov in mirno nadaljuje pot proti Neretvi. Po toplem hercegovskem dnevu bomo lahko pod slapom zaplavali ali pa kopalke ohranili suhe do popoldanske vrnitve v Neum. Da bo pot v hotel krajša degustacija, bomo poskrbeli s hercegovsko rakijo na avtobusu.

4. dan: KORČULA–PELJEŠAC–STON zajtrk, večerja, nočitev
Majčkeno bomo pohiteli z zajtrkom, saj smo dva dni počivali. Po dolgem grebenu Pelješca bomo vijugali do Orebića in z ladjico preskočili na Korčulo. Vodnik nas bo sprehodil po ulicah v obliki ribje kosti, nato pa se nas bo usmilil za nakupe in kofetek ob morju. Na povratku se bomo ustavili na Pelješcu, v odlični kleti s še boljšimi proškom, dingačem in plavcem. Na povratku po prijetni degustaciji še postanek v Stonu in nadaljevanje poti proti Neumu. V našem sončnem hotelu bo še čas za dva kroga po bazenu.

5. dan: NEUM–PELJEŠAC (kopalni izlet) zajtrk, večerja, nočitev
Morda boste za jutranji sprehod ob morju, a ne zamudite bogatega zajtrka. Dobro se okrepčajte, saj nas bodo čakale kopalne dogodivščine na čudoviti peščeni plaži Praprotno na Pelješcu. Popoldne, ko se bomo vračali, bomo obiskali še stonske soline, kjer že od 13. stoletja pridelujejo »belo zlato«.

6. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Ponovite intenziven program drugega dne ali pa si poiščite kakšno osamljeno plažo in sprostite misli ob knjigi in kopanju v morju.

7. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Zdaj boste v Neumu že kot domačini. Izkoristite prosti dan za poležavanje in sproščanje. Bolj aktivni pa lahko izkoristite čudovito okolico za kak sprehod ali kolesarski izlet.

8. dan: NEUM–SLOVENIJA zajtrk
Z zajtrkom ne bomo hiteli. Po njem se bomo lagodno vkrcali za cestno križarjenje po Hrvaški domov, kamor bomo prispeli enkrat do večera.

Cene/termini

Datum odhoda: 
2020: 14.06.2020, 21.06.2020, 28.06.2020, 05.07.2020, 12.07.2020, 19.07.2020, 26.07.2020, 02.08.2020, 09.08.2020, 16.08.2020, 23.08.2020, 30.08.2020
Lokacija odhoda: 
Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO:
14.6.: 489 €

21.6., 30.8.: 499 €

28.6., 5.7., 16.8., 23.8.: 514 €

12.7., 19.7., 26.7., 2.8., 9.8.: 548 €
 
· možna sprememba programa po dnevih, ne da bi bil vsebinsko okrnjen. Vodenje izletov poteka v hrvaščini s slovenskim spremljevalcem

Cena vključuje: 

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah z balkonom hotela Sunce **** v Neumu, 7 x polpenzion, izlete po programu (Korčula, Ston, Mostar in Medžugorje, slapovi Kravice, kopalni izlet Praprotno), predstavitev izletov ob degustaciji vin in olivnega olja, degustacijo vin na Pelješcu, degustacijo žganih pijač, degustacijo ostrig.

Doplačila: 

· doplačilo za enoposteljno sobo na morsko stran: +50 %
· otroški pavšal: 150 € za otroka do 12 let
· vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji)
· turistična taksa se plača na recepciji in znaša 10 €

Priporočamo

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Priporočamo

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni po e-mailu o ugodnih last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah ter koristnih nasvetih.
Image CAPTCHA

Prijava na e-novice

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijava

Prijava na e-novice

Prijava

PE Ajdovščina

Tovarniška cesta 2c
5270 Ajdovščina
T: 05 3681 500, 501
G: 040 661 299
 
E: info@marcopolo.si

Delovni čas

PON - PET: 9.00 - 17.00h
(poleti do 18:00)
 
SOB: 9.00 - 12.00h

Podjetje

Marcopolo d.o.o. © Vse pravice pridržane, 2014

Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.