NORMANDIJA in srce Francije

Umetnost in naravne znamenitosti ponudijo čudovit sprehod skozi zgodovino. V Parizu so se in se še vedno odvijajo ključne revolucije človeštva.
Vrsta ponudbe: 
Izlet, Prenočišče z zajtrkom
Prevoz: 
Avtobus

Umetnost in naravne znamenitosti ponudijo čudovit sprehod skozi zgodovino. V Parizu so se in se še vedno odvijajo ključne revolucije človeštva. V Rouenu so na grmadi zažgali Ivano Orleansko, ki je v 15. stoletju vodila francosko vojsko proti Angležem. Največje izkrcanje v svetovni zgodovini se je zgodilo na obalah Normandije, pred tem se je po teh krajih potikal tudi Viljem Osvajalec. Leta 708 je imel škof Aubert iz Avranchesa videnje, v katerem mu je nadangel Mihael ukazal, naj zgradi svetišče ob izlivu reke Couesnon. Danes včasih otok, včasih polotok, je Mont Saint-Michel neverjeten. Lyon je posebno mesto, s polno fantastične kulinarike, Marseilles pa dih jemajoča mešanica barv in kultur.

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Francija
2. dan: Pariz
3. dan: Rouen-Etretat–Le Havre–Honfleur–Caen
4. dan: Bayeux–Mont Saint Michel- Saint Malo
5. dan: počitnikovanje
6. dan: Cap Frehel–Nantes
7. dan: Lyon
8. dan: Lyon–Marseilles
9. dan: Marseilles–Savona
10. dan: Italija–Slovenija
 
1. dan: SLOVENIJA–FRANCIJA nočitev
Na pot se bomo podali v zgodnjih jutranjih urah. Alpske doline Avstrije, Nemčija in zvečer se bomo že znašli v Franciji, v kraju nastanitve. Nočitev.

2. dan: PARIZ zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo odpeljali do Pariza. Spoznali ga bomo med panoramsko vožnjo skozi središče in s potepom po mestu. Ogledali si bomo znamenitosti: Eifflov stolp, muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opero, mestno hišo, Latinsko četrt, mestni otok s katedralo Notre dame, Dom invalidov ... Med ogledi bo dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. Po nastanitvi v hotelu bomo, glede na dogovor, izkoristili večer za sprehod na grič Montmartre in ogled bazilike Sacre Couer. Z doplačilom pa se bomo v tipičnem pariškem lokalu ob kozarčku vina okrepčali z lokalno specialiteto »čebulna juha z gratiniranim sirom«. Nočitev v hotelu.

3. dan: ROUEN–ETRETAT–LE HAVRE– HONFLEUR–CAEN zajtrk, nočitev
Zjutraj bomo nadaljevali pot do Rouena. Nekoč eno najpomembnejših srednjeveških mest se je v zgodovino zapisalo kot mesto, kjer so na grmadi zažgali Ivano Orleansko, ki danes simbolizira mesto. Ob obali Rokavskega preliva se bomo ustavili v mestecu Etretat z atraktivnimi klifi, ki jih je pesnik Guy de Maupassant videl kot »slone velikane«, ki so stopili v morje in z rilci pijejo ocean – edinstven naravni pojav in izjemna priložnost za fotografije. Vožnja se bo nadaljevala skozi pristaniško mesto Le Havre. Na kratko bomo postali v cvetočem mestecu Honfleur, ki je bilo nekoč ribiško središče. Proti Caenu se bomo zapeljali po cvetlični obali ter se ustavili v zgodovinskem sedežu Viljema Osvajalca in kraljice Matilde. Druga svetovna vojna se je dokončno obrnila v korist zaveznikov na bližnji obali izkrcavanja. Čas bo za ogled muzeja Memorial, ki so ga postavili ob obletnici izkrcanja zaveznikov v Normandiji. Sodobni muzej prepričljivo prikaže dogajanje, povezano z izkrcanjem, in dogodke neposredno po njem. Tudi v bližnjih krajih so postavili številna obeležja, ki opozarjajo na čas izkrcavanja – »dan D«. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, nočitev.

4. dan: BAYEUX–MONT SAINT MICHEL zajtrk, nočitev
Zjutraj bomo najprej obiskali mesto Bayeux, kjer bomo lahko (z doplačilom) obiskali muzej Viljema Osvajalca, ki hrani tapiserijo kraljice Matilde. Nato pa do pravljičnega otoka Mont Saint Michel. Sprehod po izjemnem biseru in ogled mesteca za obzidjem vam bosta zagotovo ostala v lepem spominu. Samostan sodi med najbolj znane zgradbe na svetu. Sprehodili se bomo do kraljevih vrat in po slikovito zavitih ulicah na vrh hriba. Ob velikem kulturnem pomenu je Mont St. Michel tudi prvovrsten naravni spomenik, saj tam plimovanje, katerega razlika doseže tudi do 14 m, polotok dvakrat na dan spremeni v otok. Vzhodni rob zaliva, kjer leži polotok, je pomemben kot školjčišče, kjer gojijo ostrige. V pristaniškem in ribiškem mestecu St. Malo se bomo sprehodili po slikovitih ulicah in se odpeljali do kraja nastanitve, do hotela. Nočitev.

5. dan: FRANCOSKA OBALA zajtrk, nočitev
Po zajtrku bomo dan izkoristili za počitek. Morda sproščen sprehod ob zanimivi obali, branje knjige ali pogovor z domačini. Nočitev.

6. dan: SAINT MALO–NANTES–PORTREIS zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo hitro sprehodili po granitnih pečinah do svetilnika na polotoku Cap Frehel. Potovanje bomo nadaljevali do Nantesa, kjer bomo s sprehodom in ogledom skozi staro mestno središče spoznali zanimivosti kraja. Čas bo za osvežitev, v okolici kraja Portreis bomo poiskali hotel in se namestili v sobe. Nočitev.

7. dan: LYON zajtrk, nočitev
Dan bomo začeli z zajtrkom in vožnjo do Lyona, mesta, kjer se srečata romantika in kulinarika. Ponaša se s čarobno baziliko Notre Dame, ki je bila zgrajena in posvečena Mariji, da mesto obvaruje pred kugo. V središču je veliko slikovitih lokalov, ki ponujajo lokalne posebnosti (račja pašteta, prašičja ušesa, noge …). Včasih je bila to hrana revežev, danes so to največje lokalne specialitete. Ogled in prosti čas nam bosta mesto še pobliže predstavila. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, nočitev.

8. dan: MARSEILLES zajtrk, nočitev
Dopoldne bomo prispeli do obale Sredozemlja in živahnega mesta Marseilles. To svetovljansko mesto je najstarejše in drugo največje francosko mesto po Parizu in ponuja veliko, od antične zgodovine in kulturne raznolikosti do čudovite pokrajine ob morju. Povsod v Marseillu so obiskovalci blizu mirnih modrih voda – bodisi da se sprehajate po očarljivi stari ulici z razgledom bodisi občutite osvežujoč morski vetrič. Barvita, multietnična dediščina Marseilla je most med Evropo in Severno Afriko, saj prebiva v mestu precejšnje število izseljencev iz Alžirije. Tradicionalne arabske souke je mogoče najti prav tako preprosto kot klasično francosko bouillabaisse. Čas bo tako za oglede kot za osvežitev. Nastanitev v hotelu, nočitev.

9. dan: MARSEILLES–SAVONA zajtrk, nočitev
Zjutraj bomo Marseilles zapustili in se odpravili skozi Provanso proti Italiji. Na poti se bomo ustavili v središču parfumske industrije, mestu Grass. Ogledali si bomo parfumerijo Fragonard in se vsi dišeči odpravili naprej. V okolici Genove se bomo namestili v hotelu. Nočitev.

10. dan: ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk
Preden bomo v večernih urah prispeli domov, bomo prepeljali celo Italijo od Ligurskega do Jadranskega morja. Domači nas bodo zagotovo nestrpno pričakovali in se veselili naših daril, še bolj pa naših objemov.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

NORMANDIJA in srce Francije

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon