Jordanija

NOVO LETO V KRALJEVINI JORDANIJI

Kraljevina Jordanija velja od nekdaj za eno najbolj zahodno usmerjenih držav na Bližnjem vzhodu in je edina, ki je uspela ohraniti mir kljub konstantnim, turbulentnim dogajanjem pri njenih sosedih. Relativno...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2.540,00 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja
Kraljevina Jordanija velja od nekdaj za eno najbolj zahodno usmerjenih držav na Bližnjem vzhodu in je edina, ki je uspela ohraniti mir kljub konstantnim, turbulentnim dogajanjem pri njenih sosedih. Relativno majhna, s prijaznim prebivalstvom, ki še vedno ni pozabilo na tradicionalno arabsko gostoljubje, z dobro turistično infrastrukturo ter izjemnimi naravnimi znamenitostmi kot sta Mrtvo in Rdeče morje ter kulturno znamenitostjo svetovnih razsežnosti: legendarnim mestom Petra. Do glavnega mesta Amana bomo poleteli z letališča Jožeta Pučnika preko Istanbula in v obe smeri imeli dobre in hitre povezave.
Najprej si bomo ogledali glavno mesto, se nato podali do antičnega mesta Jerash, enega lepših in bolje ohranjenih starorimskih mest na Bližnjem vzhodu ter srednjeveške utrdbe v kraju Ajloun. Ustavili se bomo na gori Nebo, od koder je lep pogled na Obljubljeno deželo in se nato spustili do obal Mrtvega morja, ki se nahaja na nadmorski višini 400 metrov pod morsko gladino. Sledil bo sprehod po legendarni Petri in nato se bomo preko puščave Wadi Rum podali na skrajni jug dežele in dva dni preživeli na obali Rdečega morja. Izbrali smo nastanitve v hotelih  s 5***** kot se za novo leto spodobi: v Amanu, v Petri in na obali Rdečega morja. Izjemno in nenaporno, zelo sproščujoče potovanje, na katerem boste imeli veliko prostega časa tudi zase in za svoje najbližje. Zaslužen oddih po napornem letu!
 

1. DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL – AMAN

Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika in večerni let proti Istanbulu in dalje proti jordanski prestolnici Aman, kjer bomo pristali nekaj čez polnoč. Po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. DAN: AMAN

Po nekoliko poznejšem zajtrku bo sledil ogled glavnega mesta. Aman je relativno moderno in hitro rastoče mesto, a je bil kraj, kjer leži sodobno mesto, poseljen že v obdobju mlajše kamene dobe. V železni dobi se je mesto imenovalo Rabbath Ammon in je bilo središče amonitske kulture. V 3. stoletju pr.n.št. je Ptolemejski vladar Ptolomej II Philadelhus zgradil grško mesto, ki ga je poimenoval Philadelphia. V starorimskih časih pa je mesto postalo del desetih grških mest v zvezi Decapolis, preden je pripadlo rimski provinci Arabia Petraea. Mesto ima danes preko 4 milijone prebivalcev. Zgodovinski ostanki se nahajajo v središču mesta, kjer bomo pričeli z ogledom. Povzpeli se bomo na trdnjavo, ki  se nahaja na enem od mestnih gričev in od koder je lep razgled na mesto, si ogledali starorimsko gledališče, se sprehodili po mestnih sukih ter poskušali ujeti del njihovega vsakdana. Popoldne vrnitev v hotel, prosto do večerje in nočitev (Z,V).

3. DAN: AMAN – AJLOUN – JERASH – AMAN

Po zajtrku se bomo podali proti severozahodu in si ogledali trdnjavo Ajloun, zgrajeno v 12. stoletju, ki se nahaja na vrhu 1123 m visoke gore imenovane Jabel Auf. Po ogledu se bomo odpeljali do arheološkega parka, kjer se nahaja lepo ohranjeno antično mesto Jerash. Mesto naj bi ustanovil Aleksander Veliki, a je največji razcvet doseglo po rimski zasedbi teh krajev leta 63 pr.n.št. Mesto je tako lepo ohranjeno, da so ga poimenovali Pompeji Bližnjega vzhoda. Sprehodili se bomo po antičnih ulicah, ki jih obdajajo kolonade, si ogledali lepo ohranjene templje in se popoldne vrnili v 50 km oddaljeno glavno mesto. Preostanek dneva bo prost do večerje. Nočitev (Z,V).

4. DAN: AMAN – MADABA – GORA NEBO – MRTVO MORJE - AMAN

Po zajtrku bomo zapustili glavno mesto in se podali proti zahodu, do Madabe, kjer se nahaja bizantinska pravoslavna bazilika Sv. Jurija iz 6. stoletja, imenovana tudi »mapna« cerkev. V njej se nahaja slavni mozaik, ki prikazuje zemljevid Svete dežele, na katerem je lepo označeno sveto mesto Jeruzalem. Nato se bomo ustavili na gorskem grebenu, Mount Nebo, s katere je Mojzes prvič zagledal obljubljeno deželo, na katero ni nikoli stopil, saj je prej umrl na gori Nebo. Pokopan naj bi bil nekje v bližini. Z vrha gore se razlega lep razgled in v jasnih dneh se vidi vse do Jeruzalema. Spustili se bomo do Mrtvega morja, ki se nahaja na 400 m pod morsko gladino in predstavlja najnižjo točko na našem planetu. Nato se bomo podali do arheološkega kraja Al-Maghtas ali Bethany, to je kraj, kjer je Janez Krstnik krstil Jezusa na obali reke Jordan. Danes je kraj pod zaščito UNESCA. Popoldne se bomo vrnili v Aman, večerja in nočitev (Z,V).

5. DAN: AMAN – PETRA

Po zajtrku se bomo odpeljali do legendarnega izgubljenega mesta, Nabatejske prestolnice Petre. Kraj naj bi bil naseljen že 9000 pr. n. št. in mesto verjetno ustanovljeno v 4. stoletju pred našim štetjem kot glavno mesto Nabatejskega kraljestva. Nabatejci so bili nomadski Arabci, ki so zgradili Petro v bližini trgovskih poti tako, da so jo postavili kot glavno regionalno trgovsko središče. Znana po svoji arhitekturi in sistemu vodovoda se Petra imenuje tudi Rožnato mesto zaradi barve kamna, iz katerega je izklesana. Od leta 1985 je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Po ogledu skrivnostnega in veličastnega mesta, nastanitev v bližnjem hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

6. DAN: PETRA – WADI RUM – AKABA

Zjutraj bomo pot nadaljevali proti dolini imenovani Wadi Rum, ki se nahaja približno 60 km vzhodno od mesta Akabe in je največji vadi v deželi. Dolina je vklesana v skale iz peščenjaka in granita, ki jim je zob časa nadel povsem nenavadne oblike, ki jih bomo lahko opazovali na dvourni vožnji s terenskimi vozili, s katerimi se bomo popeljali skozi puščavo. Okrog poldneva bomo pot nadaljevali proti mestu Akaba in se za dva dni nastanili v luksuznem hotelu na obali Rdečega morja ter uživali v toplem soncu juga. Nastanitev v hotelu, prosto popoldne, večerja in nočitev (Z,V).

7. in 8. DAN: AKABA – ČAS ZA POČITEK NA OBALI RDEČEGA MORJA

Ves dan bo prosto za sprostitev in užitke v udobju našega hotela, hotelskih bazenih ali spa centru. Večerja in nočitev (Z,V).

9. DAN: AKABA – AMAN

Dopoldne bo še prosto za sprehode ali kopanje in počitek. Okrog poldneva bomo zapustili naš hotel in se podali proti glavnemu mestu. Po prihodu v Aman bo še nekaj prostega časa v središču mesta. Nato se bomo nastanili v hotelu in imeli večerjo ter nočitev v hotelu (Z,V).

10. DAN: AMAN - ISTANBUL – LJUBLJANA

Jutranji prevoz na letališče v Amanu in let proti Istanbulu in nadaljnji let do Ljubljane, kjer bomo pristali v večernih urah.

Datum odhoda: 
Odhod: 30.12.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhod: 30.12.2022

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 2.540 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih  2.690 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 2.840 EUR. Viza za vstop v Jordanijo za slovenske državljane ni potrebna.

Število dni: 
10
Cena vključuje: 

letalsko karto na relaciji Ljubljana-Aman-Ljubljana, vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.7.2022 znašajo 292 EUR), vse prevoze po programu, nastanitve v hotelih s 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za nastanitev v enoposteljni sobi znaša 690 EUR), obroke po programu, vse oglede in vstopnine po programu, vožnjo s terenskimi vozili po puščavi Wadi Rum, lokalno vodenje v angleškem jeziku ter slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila: 

morebitnih napitnin za lokalnega vodnika in voznika.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

NOVO LETO V KRALJEVINI JORDANIJI

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon