ZAGOTOVLJENO
Portugalska

Novoletna Madeira - nasmeh večne pomladi 7 dni (hotel 4*) - čarter iz Ljubljane, 27.12.2023 - zagotovljeno

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato ga imenujejo kar biser Atlantika. Vulkanski arhipelag otokov - otok Madeira, otok Porto Santo in manjši nenaseljeni otočki - leži...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1299,00 €
Božič in Novo leto
Potovanja po Svetu
1. dan: LJUBLJANA−FUNCHAL ali bližnja okolica - ogled mesta in pokušina vina
Predvidoma v jutranjih urah zbirališče potnikov na letališču J. Pučnika Ljubljana in polet letala na Madeiro. Po pristanku sledi ogled mesta. Sprehodili se bomo skozi kolonialni del, kjer so številna pročelja okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami – azulejos ter pločniki oblečeni v črno bel kamniti mozaik. Izredno slikovit je stari del mesta, kjer so v želji po revitalizaciji predela, prepustili umetnikom in njihovi domišljiji preko 200 vrat, ki vodijo v stanovanja, galerije, restavracije. Nastala je pisana galerija na prostem, ki vas bo posrkala vase. Predel je poln restavracij, kjer se boste imeli priložnost spoznati z otoško kulinariko. Ustavili se bomo tudi v vinski kleti, kjer bomo okušali njihova priznana vina vrste Madeira. Zatem se bomo povzpeli nad mesto na ogled slovečega Botaničnega vrta. Konec 19. stoletja so na posesti Bom Sucesso uredili zasebni park, ki je danes javni vrt ter, poleg urejenih gredic in bujnega rastja, ponuja tudi čudovit pogled na Funchal in okolico. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.
 
2. dan: FUNCHAL ali bližnja okolica − (otok Porto Santo) | zajtrk
Po zajtrku prosto za uživanje v hotelu. Lahko pa se odločite za celodnevni izlet na otok Porto Santo (za doplačilo), znan po čudovitih peščenih plažah in ribiških vasicah. Z ladjo se bomo podali na 40 km oddaljeni otok, ki je pravi kontrast Madeiri in biološki rezervat pod Unescovo zaščito. Sledi tura po otoku, vse od razgledne ploščadi Portela, od koder je prekrasen razgled na zaliv in peščeno plažo, do Serra de Fora in Serra de Dentro na severni obali. Ustavili se bomo tudi na razgledni točki Pico do Castelo, od koder je lep razgled na mesto ob tem pa spoznali zgodbe in legende daljne in bližnje preteklosti, ki jih pripoveduje otok. Obisk muzeja Krištofa Kolumba pa vam bo omogočil, da spoznate hišo, v kateri je nekoč živel. Ni naključje, da je Kolumb tukaj preživel nekaj let svojega življenja, preden je odkril Novi svet, in da je prav tukaj dal oženiti svojo hčerko za lokalnega veljaka. Sledi kosilo in nekaj prostega časa do odhoda ladje na Madeiro. Vožnja do hotela in prenočevanje.
 
3.dan: FUNCHAL ali bližnja okolica − (izlet na zahodno polovico otoka) | zajtrk
Po zajtrku vas bomo ob doplačilu odpeljali na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Jutranji postanek v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer se lokalni ribiči po jutranjem povratku z ribolova radi usedejo k igri kart. V vas je med svojim bivanjem na otoku rad zahajal Winston Churchill, ki je z bližnje terase slikal zaliv in okolico. Naslednji postanek bo pri rtu Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Vožnja preko prelaza Paul da Serra na severno stran otoka. Pokrajina se spreminja z vsakim zavojem in na vrhu prelaza vas pričaka največja ravnina na otoku. Spust na drugo polovico otoka je speljan preko številnih vasi, kjer se še vedno ukvarjajo s kmetijstvom in kar težko je dojeti česa vsega so sposobne pridne človeške roke. Postanek v obmorskem kraju Porto Moniz, ki slovi po naravnih bazenih v vulkanski pečini ter v ribiškem središču Sao Vicente. Možnost kosila za doplačilo. Popoldanski povratek proti Funchalu ne bo nič manj slikovit. Nočitev.
 
4. dan: FUNCHAL ali bližnja okolica – (izlet na vzhodno polovico otoka) | zajtrk
Zajtrk in odhod na vzhodno stran otoka. Jutranji postanek v kraju Camacha, ki slovi po izdelkih iz vrbovih šib: pletenice, košare, pohištvo … V kraju se radi pohvalijo, da so leta 1875 tu odigrali prvo nogometno tekmo na Portugalskem in res se zdi, da so na otoku vsak raven prostor izkoristili za nogometno igrišče. Skozi bujen gozd se bo cesta vedno bolj vzpenjala in pokrajina ob njej bo postajala vedno bolj surova, dokler se ne bomo ustavili pod vrhom Pico do Aveiro na višini 1818 m, kjer se pričenja pohodna pot na bližnji, najvišji vrh na otoku, Pico do Ruivo. Očarani nad gorsko kuliso se bomo nato spustili nižje skozi ohranjen lovorjev gozd, ki je nekdaj poraščal širši sredozemski prostor, danes pa so te zaplate na otoku poseben ekosistem, priča tisočletij. Postanek v naselju Ribeiro Frio, ki je znan po ribogojnici postrvi ter tipični otoški pijači ponši, ki jo znajo tu zmešati še posebej dobro. Sledil bo postanek v kraju Santana, ki slovi po pisanih hišicah v obliki črke A, simbolu Madeire. Kosilo v lokalni restavraciji za doplačilo. Med povratkom v Funchal bomo v Porteli uzrli še enega od čudovitih pogledov na otok, v vasi Machico pa prisluhnili legendi o prvih prišlekih na otoku. Vožnja mimo spektakularnega letališča na stebrih nad morjem ter povratek v hotel. Nočitev.
 
5.dan: FUNCHAL – (sprehod ob Levadah) – FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku vas za doplačilo vabimo na sprehod ob Levadah. Levada je sistem namakalnih kanalov, s katerimi so skozi stoletja dovajali vodo iz bolj namočenih na sušna področja otoka. Sprva so namakali polja sladkornega trsa, ki so dala »belo zlato«, danes z njimi namakajo vsa polja. Skupna dolžina kanalov je 2.500 km. Izdelani so v najbolj nemogočih stenah ter na najlepših in slikovitih predelih otoka. Tako so ob kanalih že zelo zgodaj pričeli urejati pohodne poti, ki so lahko manj ali bolj naporne, nekatere so speljane tudi skozi številne predore in zahtevajo posebno opremo. Levada, izbrana za vas, je zmeren sprehod, ki nas bo popeljal po več kot sto let urejeni levadi. Pot med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in domačimi vrtovi je izkušnja, ki bo obogatila vaš obisk Madeire. Vrnitev v hotel in čas za pripravo na najdaljšo noč v letu. Možnost silvestrovanja na prostem, kjer boste ob polnoči priča spektakularnemu barvitemu ognjemetu ali za doplačilo v hotelski restavraciji. Nočitev.
 
6.dan: FUNCHAL ali bližnja okolica | zajtrk
Zajtrk in prost dan za lastno raziskovanje otoka ali le sprostitev v hotelu. Prenočevanje.
 
7.dan: FUNCHAL ali bližnja okolica - NUNSKA DOLINA IN MONTE - LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku se bomo podali na izlet v Nunsko dolino in Monte. Prvi postanek na razgledišču Pico dos Barcelos na višini 1.100 m, od koder je čudovit razgled na mesto Funchal, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti se bomo povzpeli do Eira do Serrado, od koder se odpira eden najlepših pogledov na otoške vrhove in »nunsko dolino» Curral des Freiras, spodaj. Za konec še postanek v vasi Monte, kjer je pokopan poslednji avstrijski cesar Karl Habsburški. Za zaključek potepanja po Madeiri vam priporočamo tradicionalen spust po strmih ulicah s pletenimi sanmi (doplačilo), pri čemer bodo za nas poskrbeli spretni domačini. Sledi prevoz na letališče in polet letala proti Ljubljani.
Datum odhoda: 
27.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
V ceno je vključeno
letalski prevoz s čarter letom
strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo,
1 kos ročne in 1 kos oddane prtljage,
avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče,
6 prenočevanj z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*,
ogled mesta Funchal z vstopnino v botanični vrt,
izlet v Nunsko dolino in Monte,
slovenskega vodnika in lokalnega po potrebi,
stroške organizacije
DDV
Možna doplačila (ob prijavi):
enoposteljna soba 299 EUR/osebo,
6 x polpenzion s silvestrsko večerjo 285 EUR/osebo
silvestrska večerja 155 EUR/osebo
izlet na vzhodno stran otoka 40 EUR/osebo
izlet na zahodno stran otoka 40 EUR/osebo
izlet sprehod ob Levadah 35 EUR/osebo (ob prijavi najmanj 15 oseb);
izlet na otok Porto Santo s kosilom 159 EUR/osebo
Popusti:
Otrok 2 – 12 let na dodatnem ležišču: 12 %
Opomba:
 
ob doplačilo za polpenzion je obvezno doplačilo za silvestrsko večerjo.
Odkrita beseda:
 
program potovanja se lahko zaradi prilagajanja voznemu redu letala spremeni. Vsebinsko ostaja program nespremenjen.
Število dni: 
7

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Novoletna Madeira - nasmeh večne pomladi 7 dni (hotel 4*) - čarter iz Ljubljane, 27.12.2023 - zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon