Banjaluka

NOVOLETNA NOČ NAD BANJA LUKO

Novoletni žur v sky baru, »nobl« nov hotel v središču mesta, novoletna zabava z znanimi glasbeniki (v centru blizu hotela), banjaluški čevapčiči, razmerje ženske moški 7:1, hrana iz pod peke, sir trapist,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Avtobusna potovanja
Božič in Novo leto
Povabimo vas na najbolj gala novoletni izlet. Bosanci so pač taki, da radi razkošno/nek se vidi razkuš/ proslavijo vse, če se le da po 2x. Tako je tudi z novim letom. Na glavnem trgu vas pričakuje Zimograd, nekakšna različica božične vasi, kjer bo tudi tradicionalni zabavno-glasbeni program. Za starega leta dan pa se v hotelu Courtyard by Marriott, 4* v Sky baru ob novoletni večerji poslavljamo od starega leta.
 
Izlet bo začinjen s šarmom, odlično kulinariko in pravo mero njihovega humorja…
 
Kaže Amerikanac, … “mi smo kopali 100 metara pod zemlju i našli smo telefonske žice stare 300 godina. Znači, … več tako davno mi smo imali telefon.”
Kaže Englez, … “nije to ništa, mi smo kopali i na toj dubini i nasli kompjuterske kablove stare 300 godina. Znači, … mi smo u to doba imali internet.”
Kaže Bosanac, …. “ih, … i mi smo kopali 100 metara u dubinu i, …. nismo nasli nista. Znaci, …. mi smo ti prije 300 godina imali wireless«
 
 
Program potovanja:
 
1. dan 31.12.2023:
 
Banja Luka ni tako daleč. Jutranji odhod in opoldne bomo že tam. Kje naj začnemo? Bomo kar pri legendarnem izreku: “Ko nije probao banjalučki ćevap, u Banjaluci kao da i nije bio.” – Kdor ni poskusil banjaluških čevapčičev, je, kot da ni bil v Banjaluki. Prazna vreča ne stoji pokonci. Banja Luka bomo pričeli odkrivati kar v novoletnem Zimogradu, kjer bo priložnost za prvo »okrepčilo« več.
 
Nato pa se bomo sprehodili skozi mesto in morda vrgli oko na: Kastel, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, stavbo vlade… Seveda ne bomo spustili znamenite tržnice v Banjaluki, kjer se dobi vse; od igle do lokomotive. Med odkrivanjem bomo preverili demografsko posebnost mesta, razmerje med moškimi in ženskami je v tem mestu ena proti sedem… Torej, na enega gospoda »pade« sedem dam.
 
Sledi namestitev, prosto za osvežitev in pripravo na posebno – najdaljšo noč. Sledi nepozabna zabava in kulinarično razvajanje v sky baru na strehi hotela. Izbrana glasba, polnočni šampanjec… Ena, dva, tri… Srečno 2023! Prizorišča, odprti oder z zabavo, so na dosegu nog in priložnost za nadaljevanje najdaljše noči bo veliko.
 
2. dan, 1.1.2024:
 
Po poznem zajtrku bo priložnost za sprehod, morda kakšen nov pogled na mesto in po želji na zanimiv popoldanski nostalgično-kulinarični fakultativni izlet. Po nekaj levih in desnih ovinkih bomo prišli v etno vas Ljubačke doline, kjer si bomo napolnili baterije s pozitivno energijo in nasitili duše z domačnostjo. Spoznali bomo še drugi del Banjaluške kulinarke – jedi »izpod sača«, »uštipci od heljde«, domači sir, kajmak, pršut, kulen… nato cicvara, teletina »ispod sača«, pekarski krompir z zelenjavo »ispod sača«, sezonske solate, »domaći hljebovi od heljde« iz krušne peči.
 
Zvečer bo priložnost za /drugačno/ pestro dogajanje v centru mesta z /novodobnimi/ znanimi imeni nastopajočih. Po želji je zabava tudi v Sky baru v hotelu.
 
3. dan, 2.1.2024:
 
Slovo po zajtrku. Še kratek postanek in ogled samostana Marija Zvijezda. Trapisti, ki živijo v tem samostanu, že več kot 200 let izdelujejo fantastičen sir trapist in morda bo to priložnost za nakup darilca domačim. Pred večerom bomo že doma.
 
 
Hotel Courtyard by Marriott 4* je novi hotel /2019/, ponos Banja Luke v središču mesta. Poslovni gostje in znane osebnosti so v glavnem redni gostje hotela, ki je znan po odlični kulinariki, dobrem izboru vin, lepem sky baru na vrhu hotela ter sodobnih in lepo opremljenih sobah.
Datum odhoda: 
31.12. - 02.01.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
Avtobus
CENA - 339 € / oseba
MODRA CENA DO 31.08.2023 - 299 €/oseba
 

PODROBNOSTI O PONUDBI
Vključeno
Avtobusni prevoz /LJ,CE,MB/
2x nočitev, zajtrk v novem hotelu Marriott 4*
Dobrodošlica
Novoletna zabava z večerjo v Sky baru*
Zunanji ogledi po programu
Taksa
Drobne pozornosti, vodstvo in organizacija
*Novoletni meni:

Predjed: ostrige na ledu, rostbif s semeni in z glaziranim korenčkom ter kolerabo, waldorfska solata, bruskete z jetrnim namazom, jajce a la royal, kaviar…
Glavna jed: file wellington, pečena šunka, losos, šparglji, holandska omaka…
Sladica: sirova pita, brownie, jabolčna pita, jagode in grozdje, karamelizirano sadje…
Pijača dobrodošlice, šampanjec ob polnoči
Možna doplačila
Doplačilo 1/1 soba – 120€
Rezervacija sprednjih sedežev – (prve tri vrste) – 10€

Cena je preračunana na minimalno število 40 potnikov v avtobusu. Doplačilo za manjše število /35-39/ 20€.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi.

Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

NOVOLETNA NOČ NAD BANJA LUKO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon