Sicilija

Novoletna Sicilija - 5 dni: 28.12.2023

Sicilija je skozi tisočletja svoje zgodovine zaradi naravnih danosti, velikosti čletja in ugodne lege kot največji mediteranski otok vedno predstavljala pomembno kulturno središče. Številne vladavine, ki jih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
949,00 €
Božič in Novo leto
1. dan : Palermo
(V) | 40 km
Polet proti Siciliji.** Po pristanku na letališču vožnja do današnjega političnega centra Sicilije, mesta PALERMO. Pri ogledu mesta, ki so mu vladali Feničani, Rimljani, Normani in drugi, bomo skušali najti čim več ostankov dolge in bogate sicilijanske zgodovine. Najprej bomo obiskali nekdanjo palačo normanskih kraljev s slovito Palatinsko kapelo, ki jo krasijo izjemni mozaiki. V bližnjem samo stanu San Giovanni degli Eremiti, katerega cerkev kaže še arabske stilne poteze, se bomo sprehodili po botaničnem vrtu. Skozi najrevnejši del mesta bomo prek pisane tržnice prišli do cerkva Martorana in San Cataldo, biserov srednjeveškega stavbarstva. Obiskali bomo tudi monumentalno katedralo in raziskali najbolj slikovite predele starega mestnega jedra. Namestitev v hotelu v okolici mesta. Večerja in nočitev.
 
2. dan : Palermo - Monreale - Catania
(Z-V) | 230 km
Zjutraj bomo po zajtrku najprej nadaljevali z ogledi Palerma, se sprehodili do morja in vzdolž pristanišča. Sledi vožnja do bližnjega mesteca MONREALE, od koder se odpira prekrasen pogled proti prestolnici otoka na tako imenovano Conca d'Oro, kot imenujejo območje okrog Palerma. Tamkajšnja katedrala predstavlja enega od vrhuncev umetnostnega snovanja v času normanske dinastije na Siciliji, saj je scela prekrita z barvitimi mozaiki ter predstavlja enega najlepših sakralnih spomenikov na otoku. Po odmoru za kosilo bomo pot nadaljevali preko notranjščine otoka po slikoviti cesti, ob kateri bomo videli tudi zgodovinsko in mitološko slavne kraje kot sta Enna in jezero Pergusa nedaleč od nje. Na vzhodni obali Sicilije se bomo namestili v hotelu v okolici mesta CATANIA. Večerja in nočitev.
 
3. dan : Siracusa - Taormina
(Z-V) | 240 km
Po zajtrku se bomo podali vzdolž vzhodne obale, kjer bomo obiskali SIRACUSO, eno naj več jih središč grške civilizacije izven matične Helade. Ogledali si bomo najpomembnejše arheološke ostanke v mestu: grško gledališče, rimski amfiteater in Dionizijevo uho v nekdanjih kamnolomih, Latomijah. Sledi obisk mestnega jedra na otoku Ortigia, kjer bomo ob Aretuzinem vodnjaku spoznali njeno legendo, in stolnice, predelane iz dorskega templja. Slikovita vzhodna obala je najlepša pri mestecu TAORMINA, za katerega je značilen mediteranski vrvež, ogledali pa si bomo tudi odlično ohranjeno grško-rimsko gledališče. Ob lepem vremenu boste priča nepozabnemu razgledu na ostanke gledališča in mogočno silhueto Etne v ozadju. Prosto za samostojno raziskovanje očarljivega mesta nato pa povratek v hotel. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Etna - Catania
(Z-V) | 70 km
Zjutraj se bomo najprej povzpeli na ETNO, najvišjo točko Sicilije, ki je od nekdaj burila človeško domišljijo, zato so se okrog nje in njene vulkanske aktivnosti stkale številne legende. Med sprehodom po opusteli ognjeniški pokrajini na višini okoli 2.000 m bomo uživali ob pogledu na ugasle kraterje in pokrajino ob Jonskem morju. Po končanih ogledih se bomo spustili nazaj proti morju ter obiskali mesto CATANIA, drugo največje mesto na Siciliji, ki slovi predvsem kot sijajno baročno mesto v senci Etne, kar bomo spoznali ob obisku glavnega trga in okoliških ulic. Katedrala, ostanki rimskega amfiteatra in vrsta lepih baročnih palač je zgolj nekaj od imenitnih spomenikov, ki si jih bomo ogledali. Povratek v hotel. Priprave na silvestrovanje. Silverstrska večerja, pričakovanje novega leta... in nočitev.
 
5. dan : Cefalù
(Z) | 300 km
Na prvi dan novega leta bomo zapustili vzhodno obalo in se vnovič podali preko razgibane pokrajine in naprej na severno obalo do ribiškega mesta CEFALÙ. Trdnjavsko delujoča stolnica iz 12. stoletja, ki se stiska pod mogočno skalo, je ustanova najpomembnejšega med normanskimi kralji Sicilije, Rugerija II., ki jo je dal zgraditi v zahvalo za svojo rešitev pred hudo nevihto na morju. Mogočno arhitekturo je predvidel kot grobno cerkev za svojo dinastijo in jo dal okrasiti s pisanimi mozaiki. Sprehod po očarljivem mestu bo popestril obisk stare mestne pralnice iz arabskih časov. Pozno popoldne sledi polet** nazaj proti severu. Po pristanku bo organiziran avtobusni transfer v Slovenijo.
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
28.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana - bližnje letališče
Cene/Termini: 
Odhod: 28. 12. 2023 - skoraj zagotovljeno
 
Cena:
949 € (min. 45 oseb)
999 € (min. 35 oseb)
1.099 € (min. 25 oseb)
1.149 € (min. 20 oseb)
 
Cena vključuje
avtobusni transfer na letališče in nazaj
vse letalske prevoze po programu
letališke in varnostne takse (ok. 130.- €)
prevoze z avtobusom po Siciliji
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
lokalne turistične pristojbine
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezg. zavarovanje in DDV
 
Doplačilo (na poti)
60.- € za vstopnine in rezervacije
 
Doplačila po želji (ob prijavi)
49.- € za zavarovanje rizika odpovedi
119.- € za enoposteljno sobo
Število dni: 
5

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Novoletna Sicilija - 5 dni: 28.12.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon