Valencija

Novoletna Španija: Valencia in Aragonija, 8 dni - 26.12.2023

Pred vami je novoletno potovanje v redko obiskani španski pokrajini: kozmopolitansko Valencio in Aragonijo, rimsko Tarragono. Čudovita stara mesta, kjer najdemo slikovite zgradbe v mudejarskem stilu, ponujajo...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1399,00 €
Potovanja po Svetu
Božič in Novo leto
1. dan : Valencia
(V) | 30 km
V jutranjih urah polet proti Španiji. Po pristanku bomo obiskali metropolo VALENCIA. Lepo ohranjeno staro mestno jedro se ponaša z mnogimi kulturnozgodovinskimi spomeniki. Stolnica s stolpom Miguelete je mogočna gotska zgradba, ki v notranjosti skriva številne umetnostne zaklade, med katerimi izstopa kapela Santo Caliz. Med sprehodom si bomo ogledali še Palacio de la Generalidad, Borzo, Plaza del Ayuntamiento in zunanjščino ene največjih aren na Pirenejskem polotoku. Renesančni Colegio del Patriarca se ponaša z izjemno zbirko slik starih mojstrov in tapiserij. Prava paša za oči je gotovo z azulejosi okrašen Mercado Central, ki ponuja dobrote iz vse Španije. Blizu so tudi mestna vrata Torres de Serranos, ki počivajo na rimskih temeljih. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
2. dan : Valencia - Teruel
(Z-V) | 170 km
Po zajtrku si bomo ogledali veličasten kompleks Ciudad de las Artes y las Ciencias, ki je delo domačega arhitekta Calatrave. Kombinacija futurističnih pavilijonov, bujnih parkov in številnih vodnih motivov je prava paša za oči. Projekti, katerih gradnja je trajala kar trinajst let, velja za enega od vrhuncev sodobne arhitekture v Španiji. Sledi obisk muzeja Bellas Artes, ki hrani predvsem dela španskih mojstrov (El Greco, Velazquez, Murillo, Goya ...). Popoldne prihod v TERUEL, ki sodi med kraje, ki so uvrščeni na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Mesto slovi po številnih zgradbah, ki so pozidane v stilu mudejar. Še posebej izstopajo stolp San Salvador, stolp sv. Martina, stolnica in cerkev sv. Petra z grobom Teruelskih ljubimcev. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
3. dan : Piedra - Logroño
(Z-V) | 370 km
Zjutraj po zajtrku nas čaka nadaljevanje poti proti severu po pokrajini Aragon. Naš glavni cilj bo znameniti samostan PIEDRA, ki leži v slikoviti gorski pokrajini sredi gozdov in številnih potokov. Ostanki cistercijanskega samostana sodijo med najlepše gotske spomenike pokrajine. Poleg samostana si bo mogoče ogledati še del narodnega parka, ki slovi po bogatih vodnih virih. Očarali vas bodo številni slapovi in kaskade. Proti večeru prihod v prestolnico pokrajine Rioja LOGRONO. Krajši sprehod po mestnem središču, ki leži ob eni najdaljših španskih rek Ebro. Čeprav je Rioja ena najmanjših pokrajin Španije in njena prestolnica ne sodi med večja mesta, se staro mestno jedro ponaša z bogato stavbno dediščino, še posebej sakralno. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Haro - Estella - Pamplona
(Z-V) | 180 km
Po zajtrku se bomo podali do mesta HARO, ki leži na meji z Baskijo. Haro slovi kot središče vinarstva sicer najbolj poznane vinske regije v Španiji. Sprehod po starem mestnem jedru bomo zaokrožili z degustacijo vina Rioja. Mimo Logrona se bomo podali v pokrajino Navara in se najprej ustavili v slikovitem mestecu ESTELLA, ki leži ob reki Ega. Med krajšim sprehodom si bomo ogledali cerkvi San Pedro in San Miguel, ki sta sijajen primer prehoda romanike v gotiko. Popoldne prihod v pokrajinsko prestolnico PAMPLONA. Mesto, ki ga obdaja mogočno obzidje, slovi po vsakoletnem teku pred biki. Ogled nekaterih zgradb, ki pričajo o stari državnosti Navare. Med njimi posebej izstopa stolnica z najlepšim križnim hodnikov v Španiji. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
5. dan : Olite - Huesca - Loarre
(Z-V) | 350 km
Po zajtrku se bomo ustavili v kraju OLITE. Privlačno mesto slovi po palači navarskih kraljev. Francoski mojstri so v 15. stoletju nekdanjo trdnjavo predelali v udobno palačo z vrtovi in kar 15 stolpi. V notranjosti so se ohranili originalni leseni stropovi in dekoracije iz keramčnih ploščic. Naš naslednji postanek bo v mestu HUESCA. Po krajšem sprehodu in odmoru za kosilo se bomo podali nekaj kilometrov zahodno iz mesta in se povzpeli na sijajen grad LOARRE iz 11. stoletja. Slednji velja za najlepši romanski grad v Španiji. Grad, ki ga obdaja dvojno obzidje stoji na rimskih temeljih in je služil kot kraljeva rezidenca. S platoja na katerem se dviga grad se odpira izjemen razgled na okolico. Proti večeru prihod v prestolnico Aragona mesto Zaragoza. Namestitev v hotelu. Nočitev.
 
6. dan : Zaragoza
(Z-V) | 30 km
Po zajtrku bomo na silvestrski dan namenili ogledu središča ZARAGOZE, ki leži ob reki Ebro. Petladijska stolnica je eden od najleših primerkov gotike v Španiji. Notranjščina se ponaša z mogočnim retablom in številnimi kapelami. V neposredni bližini se dviga veličastna bazilika Pilar, ki sodi med najpomembnejše cerkve Španije. V notranjosti hranijo Goyeve freske. Med cerkvama se nahaja več sto metrov dolg trg ob katerem sta tudi borza in mestna hiša. Na mavrsko prisotnost kaže izjemen zvonik Magdalenine cerkve. Popoldne ogled palače Aljaferia, kjer so se ohranili številni mavrski elementi in spomini na kralja Ferdinanda II. Katoliškega. Seveda bomo obiskali tudi prizorišče svetovne razstave iz leta 2008, za katero je ostalo nekaj zanimivih primerov moderne arhitekture. Vrnitev v hotel in priprave na Silvestrovanje. Silvestrska večerja in nočitev.
 
7. in 8. dan : Poblet - Tarragona
(Z-V in Z) | 250 in 100 km
Po silvestrski noči bomo imeli poznejši zajtrk in vožnjo do samostana POBLET, ki je bil pozidan v 12. stoletju in je služil kot grobnica aragonskih kraljev. Čeprav so dele amostana porušili v 19. stoletju, je celota ostala izjemno impresivna. Vožnja do TARRAGONE, ki je svoj razcvet doživela v času antike. Staro mestno jedro obdajajo kiklopski zidovi, ki so na nekaterih mestih stari do 2600 let. Zanimivi so tudi ostanki amfiteatra in foruma. Za mestnim obzidjem izstopa stolnica z vitraži in gotskim retablom. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Po zajtrku si bomo ogledali sloviti akvedukt Ferreras, ki se v dveh vrstah po 25 lokov pne čez dolino severno od mesta. Transfer na enega od barcelonskih letališč in polet proti našim krajem. Po pristanku na enem bližnjih letališč bo organiziran transfer v Slovenijo.
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
26.12.2023
Lokacija odhoda: 
bližnje letališče
Cene/Termini: 
Odhod: 26. 12. 2023 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
1.399 € (min. 35 oseb)
1.499 € (min. 25 oseb)
1.599 € (min. 15 oseb)
 
Cena vključuje
prevoz na letališče
letalski prevoz in letališke takse
prevoze s sodobnim turističnim avtobusom po programu
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 3***
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
140.- € za vstopnine in degustacijo
Doplačila po želji (ob prijavi)
za zavarovanje rizika odpovedi
260.- € za enoposteljno sobo
Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Novoletna Španija: Valencia in Aragonija, 8 dni - 26.12.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon