Novoletne Noči Dubrovnika 2023/24

Cena od: 
359,00 €
309,00 €
Avtobusna potovanja
Božič in Novo leto
Zakaj na Silvestrovo v Dubrovnik?
 
Zato, ker tradicionalno že desetletja gre z nami največ slovenskih gostov.
Zato, ker odpotujemo z organiziranim prevozom iz številnih slovenskih mest.
Zato, ker imamo prvič možnost daljšega programa /3 ali 4 nočitve, z letalom tudi več/
Zato, ker smo za vas izbrali odličen hotel in Lero 4* (blizu starega mesta- večino v našem zakupu) po izjemni ceni, kakršne ne bo nikoli več.
Letos v naši ponudbi tudi hotel Kompas 4*+ z lepimi design sobami, ob mestnem parku, kjer so tudi novoletna dogajanja.
Zato, ker se znamo poveseliti in razigrano vstopiti v novo leto.
Zato, ker bo tudi letos na Stradunu res pestro s klapami in popularnimi izvajalci zabavne glasbe, simfoniki,… Na silvestrovo Zdravko Čolič
Zato, ker gremo na vas in se tam tudi družno poveselimo.
Zato, ker imamo možnost na kratko skočiti na izlet v Budvo (Črna gora) ali Trebinje (BIH).
Zato, ker naši avtobusi potujejo ponoči in smo po prijetni vožnji zjutraj že v »akciji«.
Zato, ker bo Dubrovnik osvetlil prekrasen (drugačen) ognjemet – tokrat samo z laserskimi svetlobnimi efekti, tudi z droni…
Zato, ker bo to za vas do sedaj, če boste tako želeli, najlepši vstop v novo leto
 
 
Možnost izbire 4 nočitve (odhod 28.12. zvečer) ali 3 nočitve (odhod 29.12. zvečer)
 
Program potovanja:
 
28. oz. 29.12.2023
 
prevoz
 
Odhod iz Slovenije v poznih večernih urah oz. zgodnjih jutranjih urah. Pozdrav v dolini Neretve, posnetek pred Pelješkim mostom in že bomo v Dubrovniku
 
29. oz. 30.12.2023
 
nočitev, zajtrk, večerja
 
Prihod v Dubrovnik v dopoldanskih urah. Prvi dan je za vse organiziran brezplačni ogled mesta z lokalnim vodnikom. V hotelu Lero sprejem in glasbeni pozdrav za naše goste. Prosto za samostojno preživljanje časa v mestu iz kamnitih kock, zvečer pa v mestu popularne rock balade.
 
31.12.2023
 
nočitev, zajtrk, večerja
 
V Dubrovniku je običaj, da zadnji dan starega leta koledujejo od lokala do lokala. Številne domače klape, folklorni ansambel Linđo, mestna »pleh muzika«, zbor Libertas, klape, stari, mladi – vsi imajo se strašno radi. Prepevajo, modrujejo, nazdravljajo. Običajno župan mesta točno opoldne z zdravico in šampanjcem naznani pričetek 24 urne zabave, ki bo letos popestrena tudi s silvestrsko uverturo za najmlajše.
 
Vsako leto se tudi odpravimo na fakultativni izlet v Cavtat, se povzpnemo na razgledno točko, kjer imamo Dalmacijo na dlani in se povabimo v tradicionalno konavosko domačijo, kjer uzivamo v pripravljeni hrani, kjer se »razveže jezik« in kjer se sliši domača in dalmatinska pesem. Uvertura v silvestrovo torej.
 
Zvečer bo v hotelu Lero organizirana obogatena penzionska večerja, po večerji pa sprehod do starega mesta, kjer bomo ob znanih glasbenikih pričakali novo leto z osrednjim glasbenim gostom Zdravkom Čiličem v soju laser ognjemeta.
 
1.1.2024
 
nočitev, zajtrk, večerja
 
Opoldan ne zamudite tradicionalnega Novoletnega koncerta Dubrovniškega simfoničnega orkestra, ki na Stradunu še posebej čarobno odmeva. Takrat se tradiconalno poizkušajo stonske kamenice.
 
Ta dan bomo organizirali tudi fakultativni izlet v Črno Goro. Spoznali bomo, zakaj ime Črna gora, do kam je včasih vozil popularni vlak »čiro«, zakaj pravijo mestecu Kotor »mali Dubrovnik«, kje je pred kratkim nastal največji zabavni center v Evropi, zakaj je njeguški pršut boljši od dalmatinskega, zakaj je vino Vranac tako zdravilno za srce… Ali pa bomo raziskovali manj znano mestece Trebinje v Bih, ki je le dobrih 40 km oddaljeno od Dubrovnika. Tudi tu se bomo ob hrani še malce poveselili.
 
Zvečer pa “after” na koncertu klap na Stradunu…
 
2.1.2024
 
prevoz, zajtrk
 
Predviden povratek proti domu po zajtrku. Na povratku se bomo ustavili v dolini Neretve in po želji kupili kakšen dar narave za darilo domačim. Prihod domov v večernih urah.
 
O NAMESTITVI
 
Hotel Lero 4*
 
Kvaliteten in atraktiven hotel, ki je bil v zadnjem času obnovljen, je na dosegu starega mesta, do koder lahko pridete peš v 15 minutah. Pred hotelom je tudi avtobusno postajališče, nova je podzemna garaža. Gostje pohvalijo prijaznost osebja, bogat samopostrežni zajtrk in večerjo.
 
Vse sodobno opremljene, klimatizirane sobe vključujejo satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, sef, mini bar, grelnik za vodo in lastno kopalnico s kadjo ali prho, sušilcem za lase, z brezplačnim toaletnim priborom, s kopalnimi plašči ter copati. V vseh prostorih je tudi wifi povezava. Sobe SUP so nekoliko večje, Exusitive pa večje, novejše, z balkonom.
 
V samopostrežni restavraciji Terra pripravljajo dalmatinsko in mednarodno kulinariko, medtem ko v restavraciji Taj Mahal okusite bosansko. V hotelskem spa in wellnessu najdete savne in različne lepotne tretmaje ter masaže, ki so na voljo z doplačilom.
 
Več informacij o hotelu
 
Sobe:
 
Standardna soba; francoska postelja ali ločeni postelji, kopalnica tuš/kad, prostorna omara, klima, SAT TV, hitri internet, mini bar.
 
Superior soba; večja (24-32m2) v novozgrajenem krilu, nova oprema, klima, SAT TV, mini bar, kuhalnik za čaj in kavo, hitri internet.
 
Executive soba; v novem krilu, v višjem nadstropju, z balkonom in pogledom na morje ali bazen (MS), moderna oprema, prostorne (najmanj 24m2), svetla-velika okna, mini bar, kad v kopalnici, klima, SAT TV, hitri internet….
 
Družinska soba; dve spalnici (skupaj 38m«) – povezani, 2x TV, klasična oprema…
 
 
 
Hotel Kompas 4*+
 
Lep prenovljen design hotel s prostornimi sobami stoji v bližini prodnate plaže in priljubljenega sprehajališča in mestnega parka(tudi tu novoletna dogajanja) ter gleda na čudoviti Lapadski zaliv. Do starega mestnega jedra Dubrovnika je samo 15 min vožnje z avtobusom. Brezplačen brezžični internet je dostopen v vseh prostorih.
Prostorne, sodobno opremljene sobe vključujejo balkon, satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, brezplačen toaletni pribor, mini bar in sef, ne manjka pa niti lastna kopalnica s kadjo ali prho.
V hotelu lahko obiščete restavracijo in 2 bara. Za večerjo vam postrežejo z jedmi po naročilu, če pa rezervirate polpenzion, lahko večerjo izberete z vnaprej pripravljenega jedilnika.
Na voljo je tudi popolnoma opremljen spa z wellnessom, ki vključuje notranji bazen, opremo za fitnes in različne tretmaje za telo in obraz.
 
Morda vas bo zanimalo:
 
V Dubrovniku smo praznovali že ob vstopu v novo tisočletje 2000-leta. Takrat je naša agencija Dober dan – sedaj Ojla, na praznovanje popeljala kar 1500 gostov iz Slovenije s tremi posebnimi velikimi avioni in 16 avtobusi.
Da je zvesti spremljevalec naše agencije Miran Vavče prišel s skupino Chateou (Mlinar na Muri) zabavat naše goste na Korčulo davnega l.1996, potem pa kar ostal kot animator, glasbenik, vodnik in član ekipe vse do danes.
V Trebinju, ki ga bomo z doplačilom obiskali na novega leta dan /po poznem zajtrku ob12:00/, so poznani po tovarni čokolade (Evrokrem), ki ima hotel na dvorišču tovarne, po odličnih vinih, po hidroelektrarni, ki prebivalcem mesta omogoča skoraj brezplačno elektriko, po največjem vodno-zabavnem parku v Evropi, po nizkih cenah storitev in gostinstva. Skoraj 4000 prebivalcev (od nekaj manj kot 30.000) se jih vsak dan vozi na delo v Dubrovnik…
Datum odhoda: 
29.12. ali 30.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

DATUM: 30.12. - 02.01.2024

paket 3 noči s prevozom  CENA - 359 €    MODRA CENA DO 31.07.2023 - 309 €

DATUM: 29.12. - 02.01.2024
paket 4 noči s prevozom  CENA - 399 €   MODRA CENA DO 31.07.2023  -369 €

 

PODROBNOSTI O PONUDBI
LASTNI PREVOZ

HOTEL LERO polpenzion +  program
65 € /dan (modra cena do 31.7., standard 1/2 soba)

HOTEL KOMPAS nočitev z zajtrkom +  program
65 /dan (modra cena do 31.7., standard 1/2 soba)
Redna cena: 76 €/dan

Vključeno  (paket s prevozom)

avtobusni prevoz (odhod 28. ali 29.12. v večernih oz. zgodnjih jutranjih urah),
dobrodošlica v dolini Neretve,
3x ali 4x nočitev sobe standard,
Hotel Lero: 3x ali 4x samopostrežni zajtrk in večerja (na Silvestrovo obogatena večerja)
Hotel Kompas: 3x ali 4x samopostrežni zajtrk
ogled mesta z lokalnim vodnikom,
vstop v mesto (check point)
zabava z animatorji, koncerti na Stradunu,
drobne pozornosti in lepe želje…
Obvezna doplačila
turistična taksa 2 €/dan nad 12 let

Možna doplačila
rezervacija prednjih sedežev (prve tri vrste 3-12) 10 € na osebo,
1/1 soba 46 € /dan,
dodatni sedež (ena oseba koristi dva sedeža) 99 €,
soba SUP v Leru (večja, novejši del) 8 € /dan /osebo,
soba executive v Leru (nova oprema, balkon, večja) 13 € /os /dan
parkirišče 15 € /avto /dan,
doplačilo za večerjo Hotel Kompas (razen 31.12.) – 20 € /osebo /obrok. Informacije glede silvestrske večerje še nimamo – dodatno, ko jo dobimo.
 

DODATNI IZLETI:

Izlet Dogodek na vasi s hrano, pijačo, zabavo – 50 €
Črna Gora s kosilom – 50 €
Trebinje s hrano in zabavo na domačem turizmu – 45 €
Trebinje z degustacijo v vinski kleti – 35 €
 

Število dni: 
3 / 4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Novoletne Noči Dubrovnika 2023/24

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon