Nizozemska

NOVOLETNI AMSTERDAM IN HOLANDIJA Z LETALOM, 5 DNI - 29.12. - ZAGOTOVOLJEN ODHOD IZ LJUBLJANE!

Eno najpomembnejših poslovnih središč, vas vabi, da se prepustite užitkom in lepotam, ki jih to mesto nudi ter odkrijete vse njegove skrivnosti. Vsako leto v decembru v mestu poteka festival luči, ko je mesto...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
639,00 €
Božič in Novo leto

1. DAN: LJUBLJANA-AMSTERDAM

Zbirališče potnikov letališču J. Pučnik v Ljubljani. Polet letala redne linije proti Amsterdamu. Po prihodu sledi nastanitev v hotelu. Če bo čas dopuščal, se bomo z javnim prevozom odpravili v središče mesta in začutili prednovoletni utrip nizozemske prestolnice. Prenočevanje.

2. dan: AMSTERDAM I zajtrk

Po zajtrku odhod v središče Amsterdama z javnim transportom.  Glavno mesto Nizozemske se predstavi kot mesto mnogih kanalov, 1.000 koles in muzejev. Po prihodu v mesto najprej ogled glavnih znamenitosti središča: glavni trg Dam s Kraljevo palačo, Židovska četrt, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank, cvetlična tržnica Bloemenmarkt. Po sprehodu po mestu postanek v brusilnici diamantov ter ogled in predstavitev te obrti ob opazovanju brusilcev in briljantov, ki se razlikujejo po velikosti, barvi, odtenkih in seveda ceni. Nekaj prostega časa bo tudi za kosilo ali samostojne oglede ter v zgodnjih popoldanskih urah možnost plovbe po mestnih kanalih in reki Amstel (doplačilo). Ogled mesta iz vodne perspektive je zagotovo najbolj udoben in prijeten način spoznavanja posebnosti mesta. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

* Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč.

Južna Holandija (doplačilo)

3. DAN: JUŽNA HOLANDIJA: ROTTERDAM-DELFT-DEN HAAG-SCHEVENINGEN I zajtrk

Po zajtrku prosto za samostojno odkrivanje mesta. Za doplačilo priporočamo izlet Južna Holandija. Zapeljali se bomo po delu največjega evropskega pristanišča Europoort in skozi mesto Rotterdam, ki se ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in 101 m visokim stolpom Euromast, s katerega je razgled na obširno pristanišče in okolico (vzpon za doplačilo). Po ogledu bomo z vožnjo nadaljevali do Delfta, kjer boste imeli možnost nakupa znanih keramičnih izdelkov. Ob dogovorjeni uri vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije in upravnega središča celotne Nizozemske, kjer ima sedež vlada, kraljeva družina in v Palači miru tudi mednarodno sodišče. Sprehod po mestnem središču ter zunanji ogled sedeža vlade - Binnenhof in kraljeve palače. Z ogledi bomo zaključili v Scheveningenu, priljubljenem letovišču, kjer bo prosti čas za sprehod po dolgi peščeni plaži. Po želji se zvečer z javnim transportom odpravimo v središče mesta, kjer bomo odštevali sekunde do novega leta in opazovali čudovit ognjemet nad Amsterdamom. Prenočevanje.

Severna Holandija (doplačilo)

4. DAN: SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS-VOLENDAM I zajtrk

Po poznem zajtrku prosto za samostojno odkrivanje Amsterdama. Po 12. uri priporočamo izlet Severna Holandija. Zapeljemo se na obisk dveh tipičnih holandskih vasic: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo.  Po želji bomo pokukali v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Prečudovita sprehajalna pot ob morju s številnimi kavarnami, stojnicami s tipično nizozemsko hrano in prečudovitimi pisanimi hiškami nas vabi na ogled. Povratek v hotel in prenočevanje.

5. DAN: AMSTERDAM-LJUBLJANA I zajtrk

Po zajtrku prosto za še zadnje nakupe do odhoda letala. V popoldanskih urah polet letala v smeri Ljubljane, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah.

Zakaj izbrati to potovanje?

preživi najdaljšo noč v letu na ulicah Amsterdama
obišči Nizozemsko, deželo tulipanov, odličnih sirov in neštetih kanalov
raziskuj prestolnico Amsterdam in odkrivaj »severne Benetke«
prepričaj se, da so lesene cokle več kot le modni dodatek
popelji se z ladjico po kanalih Amsterdama in razišči mesto z vodne perspektive
občuduj razgled na največje evropsko pristanišče Rotterdam z razglednega stolpa Euromast
potuj udobno v obe smeri z letalom iz Ljubljane

29.12. - ZAGOTOVOLJEN ODHOD IZ LJUBLJANE!

Predvidena časovnica:
29.12. LJU-AMS  14:50-16.50
02.01. AMS-LJU  13.25-15.10  

Datum odhoda: 
29.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

V ceno je vključeno
avtobusni prevozi po programu,
letalski prevoz Ljubljana-Amsterdam-Ljubljana,  
letališke in varnostne pristojbine,
1 kos ročne prtljage do 7 kg (55x30x20 cm),
4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*,
zunanji ogledi po programu (brez vstopnin),
slovensko spremstvo
organizacija potovanja
DDV
Možna doplačila (ob prijavi):
za manjšo skupino med 35 in 45 oseb: 50 EUR/osebo
za manjšo skupino med 25 in 35 oseb: 80 EUR/osebo
enoposteljna soba 190 EUR/osebo
oddana prtljaga do 20kg (v obe smeri) 70 EUR/osebo
vzpon na stolp Euromast 12,50 EUR/osebo (najava in plačilo ob prijavi)
vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama 15 EUR/osebo (najava in plačilo ob prijavi)
celodnevni izlet Južna Holandija 55 EUR/osebo (min. 20 oseb)
poldnevni izlet Severna Holandija 45 EUR/osebo (min. 20 oseb)
Doplačila (na potovanju):
turistična pristojbina pribl. 4 EUR/osebo/dan
javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6-8 EUR/osebo/smer (za del ogledov uporabljamo javni transport)
informativne cene vstopnin v muzeje v Amsterdamu od 16 - 25 EUR za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 € naprej, Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 €, Muzej Van Gogh od 20 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta)
ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje
Popusti:
otrok od 2 - 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %
Odkrita beseda:

pri večini muzejev je možno kupiti vstopnice samo preko spleta s predhodno določitvijo ure obiska. Pridružujemo si pravico do prilagoditve programa po dnevih s tem da ne okrnemo vsebine programa potovanja.
Pomembno:

Obstaja možnost izvedbe potovanja na rednih linijah s poletom iz enega izmed bližnjih letališč. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, lahko pa sem spremeni vrstni red. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
Opozorilo:

Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.

Število dni: 
5

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

NOVOLETNI AMSTERDAM IN HOLANDIJA Z LETALOM, 5 DNI - 29.12. - ZAGOTOVOLJEN ODHOD IZ LJUBLJANE!

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon