Nürnberg in Rothenburg, 16.12.2023

Klasično pecivo za božično-novoletne praznike so medenjaki, ki se tako imenujejo, ker jih pri nas pripravljamo z medom. Ampak po svetu najbolj slavni nürnberški medenjaki, ki so jih v decembru polne stojnice...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
146,00 €
Avtobusna potovanja
Božič in Novo leto
Predviden program
 
1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Salzburga in Münchna do Nürnberga. Najprej se bomo ustavili v salonu nürnberških medenjakov in spoznavali ter okušali skrivnosti te praznične slaščice. Sledi vožnja v mestno jedro. Sprehodili se bomo skozi srednjeveško obzidje, do cerkve Sv. Sebalda in Sv. Lovrenca. Zanimiv je glavni trg z mestno hišo, Marijino cerkvijo in ‘Lepim vodnjakom’, ki predstavlja središče mesta in je prizorišče številnih dogajanj. Postanek bomo naredili tudi ob hiši najslavnejšega meščana, renesančnega slikarja Albrechta Durerja. Videli bomo mogočen grad, ki se dviguje nad starim mestom in je njegov simbol že več kot tisočletje. Lega ob najpomembnejših prometnicah je samo še večala vpliv mesta v času Svetega nemškega rimskega imperija.
Pozno popoldne in večer bosta namenjena obisku znamenitega nürnberškega božičnega sejma, ki slovi kot največjih in najprivlačnejši v Nemčiji. Bogata božična tradicija sega v leto 1628, zato dobro vedo, kaj naredi obiskovalcem praznične dni še lepše: kandirano sadje, praženi mandlji, slastni nürnberški medenjaki in kuhano vino dišijo daleč naokrog, ročno izdelane lesene igrače, svetleči okraski in pisana darilca pa kar vabijo po nakupu. Prosto in nato vožnja v hotel, nastanitev in prenočitev.
 
2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Rothenburg ob der Tauber, ki je najslavnejše mesto ob Romantični in Grajski cesti. Sprehodili se bomo preko trga, ki ga obdajajo pisana, poslikana in praznično okrašena pročelja meščanskih stavb. Posebnost mesta so številni srednjeveški vodnjaki, znamenita gotska mestna hiša iz 13. st., ozke srednjeveške uličice, zvoniki mestnih cerkva in praznično okrašeni mestni trgi. Postanek bomo lahko naredili v Božičnem muzeju, kjer hranijo bogato zbirko božičnih okraskov in figuric za jaslice, predstavljena pa je tudi zgodovina praznovanja božiča in novega leta. Po ogledu se bomo ustavili še na pisanem božičnem sejmu. Po ogledu se bomo odpeljali do bližnjega mesta Dinkelsbühl, kjer je za obzidji stisnjen očarljiv srednjeveški svet sprehajališč, stopnišč, obokanih hodnikov, vsemu pa dajejo pečat slikovite hiše s tramovi na pročeljih. Vožnja proti domu, prihod je predviden v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
16.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
Cena po osebi od:
pri udeležbi najmanj 45 oseb:146,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb:186,00 EUR
Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
obisk božičnih sejmov v Nürnbergu in Rothenburgu,
obisk salona nürnberških medenjakov in pokušina,
eno prenočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi,
turistično vodenje, organizacijo ter ddv.
Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 30,00 EUR
VSTOPNINA V BOŽIČNI MUZEJ 5,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %
Število dni: 
2

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Nürnberg in Rothenburg, 16.12.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon